Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i jak tu funkcjonowac w tym swiecie ,najlepiej okradac,tak jak inni nas okradaja. :mrgreen: :nienie:
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
no nie pozostawiają nam wyjśćia tylko ,że trzeba kraść i oszukiwać legalnie =D tak jak to robiimy w kraju ,którym na to pozwala :x
Opublikowano
oczywiśćie problem rozwiązany problem = podrobione phlipsy ,są już odesłane do sprzedawcy ,założyłem jakieś zamienniki nawet nie wiem skąd je mam ,święca marnie :) no ale nie mrugają :) jutro jade po ori osramy do intercarsu.
Opublikowano
proponowal bym pojezdzic troche na nich i sprawdzic czy po czasie nie zacznie mrugac.
Opublikowano
jak narazie spokój :) jeszcze zmieniłem na odbłyśniki metalowe od nowszej bmw i tak to noc stała się dniem, polecam taki zabieg warto wydać te pieniądze efekt bardzo zadowalający :) czekam tylko aż się troche rozświecą bo jest troche żółtawo :P
Opublikowano
to jakie masz teraz zalozone te zamienniki czy juz osramki
Opublikowano
a czasem warto wejsc do mniejszego sklepu motoryzacyjnego i kupic philipsa d2s za 110zl sztuka + mam tam znizke wiec zaplacilem jeszcze mniej. a sa oryginalne.
Opublikowano
jakoś mi się w to nie chce wierzyć, że jest ori :) zniżki mam przez znajomego w inter carsie i pytałem jak syt wygląda z ,żarnikami i dowiedział się i ory są drogi i będa bo hurtownie od producenta płacą coś w granicach 150 zł z szt i to przy zamówieniach na tysiące szt. ,ja też kolego wcześniej myślałem ,że mam ory żarniki nawet serwis bmw tak twierdził =D no ale jak dostałem w rączke ori a miałęm mój to szybko znalazłem różnice i to nie takie jak podaja w internecie :), pozdrawiam
Opublikowano
są strony gdzie można zobaczyć różnice żeby się nie naciąć na podróbki. Właśnie w małym sklepiku jest ogromna szansa na kupienie podróbki :)
szukam
Opublikowano
powiem CI kolego z tymi stronami jest tak wszystko co piszą się zgadzało z moimi byłymi żarnikami dopuki nie zaczeły mrugać i gasnąć wyglądały idealnie jak oryginały, różniły się gładzią plastyku w środku i niczym więcej jeszcze jak pod słońce patrzyłem to szkło w tych ori jest niebieskawe a w ala phlipilsach przeźroczyste.
Opublikowano
no i nawet żeby sprzedawca miał dobre wtyki w hurtowniach to musi sprzedać minimum za 160 zł ,żeby te 10 zł zarobić a w praktyce taki intercars bez zniżki ceni sobie 239 zł szt tak ,że zarabia z89 zł, a czesto są jeszcze droższe.
Opublikowano
no okejka, ale tez porownywalem swoja podrobke zarnika notabene philipsa z tym co kupilem w "nie wiarygodnym sklepiku". swieci juz przeszlo 6 miesiecy bez zadnych mrugniec czy innych. myslisz ze w intercarsie jest najtaniej bo sa duza siecia i biora tego od groma? nope. moglbym tak kilka czesci wymienic zaczynajac od termostatu do mojego auta ktory w ic kosztuje okolo 350zl firmy vernet (cokolwiek to jest nigdy nie slyszalem), w malym szemrawym sklepiku kupilem termostat behr (pierwszy montaz?) za 250. nie mam powodu podejrzewac ze czesci ktore sa u mojego kolegi w sklepie sa niewiadomego pochodzenia czy podrobki.
Opublikowano
bardzo dziwnie bo w ic właśnie kupiłem głowny termostat ori bmw made in austria za 150 zł i egru też bmw i też made in austria za 136 zł :)
Opublikowano
ja nie mówie ,że są podrobione lecz ta cena jest aż za bardzo niska ,popatrz nawet na ebayu ,w niemczech nie ma takiej nawałnicy podróbek i philips kosztuje 50-90 euro, zdażają się tańsze ale już budzą wieksze podejrzenia ,nie maja opakowań itd...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bardzo dziwnie bo w ic właśnie kupiłem głowny termostat ori bmw made in austria za 150 zł i egru też bmw i też made in austria za 136 zł :)

Ta rozbieżność w termostatach pewnie wynika z tego, że kolega ma 1,9i :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
no być może koniec tematu gdzie taniej i lepiej każdy ma swoje poglądy itd ,które trzeba w jakimś sensie akceptować :), a temat można zamknąć bo xenon już doprowadzony do stanu i świecenia faaabrycznego a może nawet lepszego bo odbłyśniki metalowe :) pozdrawiam wszystkich fanów wspaniałej marki :)