Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

może ktoś oglądał, miał styczność, zna to auto:

http://moto.allegro.pl/bmw-e92-coupe-325-i-skora-navi-full-70-000km-igla-i3060439476.html

Generalnie nie jestem fanem aut z Włoch, ale generalizować, też nie chcę....

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAWB31010PS92427

Kod typu WB31

Typ 325I OL (EUR)

Typoszereg E E92 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik N52K

Pojemność skokowa 2.50

Moc 160

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SPACEGRAU METALLIC (A52)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2006-08-07

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2KEA LM RAEDER V-SPEICHE 188 MISCH. BMW light alloy wheel, V-spoke 188

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S322A KOMFORTZUGANG Funkcja dostępu komfortowego

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S464A SKISACK Worek na narty

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S4ADA INTERIEURL. ALU. LAENGSSCHLIFF FEIN Listwy wewn. alum., szlif. wzdłuż. dr.

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S999A AUFTRAGSSTEUERUNG HEA Zarządzanie zleceniami HEA

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Kolego, proszę o merytoryczne uwagi, jestem na tyle rozgarniętą osobą, że potrafię odczytać rok produkcji, rozumie też sprzedającego, że chce aby jego oferta była atrakcyjna i jak dla mnie może to być model 2013. Samochód przed kupnem i tak jedzie na ASO na pełne sprawdzenie, jednak jeśli ktoś miał z nim styczność, to proszę o uwagi, abym nie marnował czasu oraz pieniędzy i ewentualnie sporu sądowego o zwrot kosztów ze sprzedającym jak by na ASO wyszło, że to złom.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

A ja nie rozumiem sprzedającego, bo to dla mnie klamstwo.

Chcesz merytorycznych uwag to zalatw zdjecie lub skan ksiazki serwisowej i klka zdjec pod maska. Bo z tego co widac w ogloszeniu auto zgadza sie raczej z VIN i wyglada dobrze.

Widze ze nie jest zaznaczona opcja bezwypadkowy, spytaj co z nim sie dzialo

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Jest w opisie.

Sierpień 2006 ale model 2007 :duh:

To dyskwalifikuje auto ?

Może nie auto, ale sprzedawcę.... auto też.

Dziękuję za fachową, popartą argumentami radę, teraz sobie dam spokój z oglądaniem tego auta.

• Zasłużeni forumowicze
Czasami sie zastanawiam ile ciekawych pojazdow przeszlo kolo nosa ludziom na tym forum przez komentarze jak np to ze handlarzyna napisal model 2007 mimo ze w aukcji i tak podal 2006 i przez to nie warto juz ogladac albo ze mial wymieniona szybe to juz nie jest 100% bezwypadkowy i w ogole porazka i tfu tfu. To jest handlarz i ma to w genach. Czasami jak widze nowy temat w tym dziale to sam ze soba zawody urzadzam kto pierwszy zacznie hejtowac... :norty: autko prezentuje sie ladnie moze warto je ogladnac na zywo, zobaczyc ksiazke. Vin masz wiec dowiaduj sie o serwisowanie moze wlochom chcialo sie do systemu wklepac.

🙃🙃

Czasami sie zastanawiam ile ciekawych pojazdow przeszlo kolo nosa ludziom na tym forum przez komentarze jak np to ze handlarzyna napisal model 2007 mimo ze w aukcji i tak podal 2006 i przez to nie warto juz ogladac albo ze mial wymieniona szybe to juz nie jest 100% bezwypadkowy i w ogole porazka i tfu tfu. To jest handlarz i ma to w genach. Czasami jak widze nowy temat w tym dziale to sam ze soba zawody urzadzam kto pierwszy zacznie hejtowac... :norty: autko prezentuje sie ladnie moze warto je ogladnac na zywo, zobaczyc ksiazke. Vin masz wiec dowiaduj sie o serwisowanie moze wlochom chcialo sie do systemu wklepac.

Tez jestem tego zdania :cool2:

Ja nawet nie czytam tych handlarskich wypocin, bo to nie ma sensu. Tu akurat w parametrach aukcji jest juz rok wyzej.

Trzeba sprawdzic przebieg w ASO, wlosi raczej wklepuja info do serwisu. Jak przebieg sie zgadza to jechac ogladac.

Witam,

ostatecznie kupiłem auto, sprawdziłem ile mogłem sam, potem pojechałem na serwis, serwis potwierdził wszystko co było w opisie aukcji także auto kupiłem.

Za "nieocenioną i rozległą pomoc" w szczególności dziękuję koledze adalbert którego podejście do sprawy tworzy atmosferę przez którą już od jakiegoś czasu rzadko zaglądam na forum. Rozumie, że każdy handlarz jest konkurencją, ale warto by wnieść coś sensownego czasem.

Pozdrawiam.

Witam,

ostatecznie kupiłem auto, sprawdziłem ile mogłem sam, potem pojechałem na serwis, serwis potwierdził wszystko co było w opisie aukcji także auto kupiłem.

Za "nieocenioną i rozległą pomoc" w szczególności dziękuję koledze adalbert którego podejście do sprawy tworzy atmosferę przez którą już od jakiegoś czasu rzadko zaglądam na forum. Rozumie, że każdy handlarz jest konkurencją, ale warto by wnieść coś sensownego czasem.

Pozdrawiam.

No to pogratulować :cool2:

Oby sie sprawowało:)

A swoją drogę to naprawde w 6 letnim aucie z Włoch zachował sie oryginalny lakier?? Aż niemozliwe:)

Witam,

Pozdrawiam.

To po co wrzucasz samochód do oceny, skoro i tak wiesz, że trzeba go obejrzeć na miejscu. Powinieneś się spodziewać, że ilu oceniających to tyle opinii. Następnym razem jak będziesz coś kupował, to nie zawracaj głowy, tylko od razu załatwiaj sprawę poza forum. Jeżeli pomogłem w tym, że więcej nie wejdziesz na forum, to mnie uspokoiłeś. Z tym podejrzeniem, że handluję autami to pudło. Tym się nie zajmuję, ale udzielałem pewnej pomocy handlarzom, którzy na moich oczach oszukiwali ludzi. Wiem jak ten system działa od środka, więc czasami wtrącam swoje trzy grosze, ale zawsze mam na myśli dobro kupującego. Wiadomo, każdy odbiera to na swój sposób.

To po co wrzucasz samochód do oceny

Już na samym początku napisał po co . Problemy z czytaniem ? A nuż widelec ktoś osobiście oglądał ,zna lub kolegi kolega miał styczność z tym autem . Po jaką cholere na siłe komentować każdy samochód ,jak nic konkretnego się o nim nie wie ? Chyba sposób na nabijanie postów

Witam,

Pozdrawiam.

To po co wrzucasz samochód do oceny, skoro i tak wiesz, że trzeba go obejrzeć na miejscu. Powinieneś się spodziewać, że ilu oceniających to tyle opinii. Następnym razem jak będziesz coś kupował, to nie zawracaj głowy, tylko od razu załatwiaj sprawę poza forum. Jeżeli pomogłem w tym, że więcej nie wejdziesz na forum, to mnie uspokoiłeś. Z tym podejrzeniem, że handluję autami to pudło. Tym się nie zajmuję, ale udzielałem pewnej pomocy handlarzom, którzy na moich oczach oszukiwali ludzi. Wiem jak ten system działa od środka, więc czasami wtrącam swoje trzy grosze, ale zawsze mam na myśli dobro kupującego. Wiadomo, każdy odbiera to na swój sposób.

..."chcesz miec wroga to zrób komus przysługę"...każda próba "zmuszenia do myślenia" potencjalnego kupującego to narażanie się na opinie jak ta powyżej...dla mnie ( i zapewne dla Ciebie też ) BMW z Włoch w świętokrzyskim z niskim przebiegiem i okazyjną ceną to na 99% kombinacja techniczno-skarbowa ale ten kto "wypatrzył" ten samochód widzi go jako "wymarzony" i staje się "zaimpregnowany" na informacje co jest możliwe a co nie ...to nie pierwsza i nie ostatnia taka sytuacja ...

PS. Które ASO :wink: potwierdziło pisemnie to co było w opisie aukcji?

Witam,

Pozdrawiam.

No to pogratulować :cool2:

Oby sie sprawowało:)

A swoją drogę to naprawde w 6 letnim aucie z Włoch zachował sie oryginalny lakier?? Aż niemozliwe:)

Domyślam się, że było do 2-3 auto w rodzinie, zresztą przy przebiegu rzędu 70 000 km jest to możliwe, poza tym miałem też ze sobą dobry miernik, lakier był w granicach 120-150.

Jedyny minus, to taki, że auto na już musi mieć zrobiony serwis, olej itd, właściciel oczywiście przed sprzedażą tego nie zrobił. Poza tym jestem zadowolony.

Aha no oczywiście są pewne mankamenty, typu dwie głębokie rysy ok 5-6cm każda, które chyba bez lakiernika się nie obejdą, jeden mało widoczny wgniotek, jednak nie stan lakieru był dla mnie najważniejszy a bez wypadkowość.

PS

Żeby było jasne, w bezsensowne dyskusję się nie wdaję oraz wyznaję motto z podpisu.

Wyznając motto z podpisu, wyznajesz jednocześnie kim tak naprawdę jesteś.

Sorry, że wykorzystuję temat do wymiany myśli z Kolegą adalbert ...

W takich przypadkach bardzie pasuje takie: Niech będzie błogosławiony człowiek, który nie mając nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa.

• Zasłużeni forumowicze

Dajcie spokoj z dyskusjami. Auto kupione to i tematu nie ma co dalej ciagnac bo i po co.

Niech sie koledze dobrze sprawuje i niech sie cieszy ze ma auto jakie chcial miec.

🙃🙃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.