Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chce sprawdzic przebieg z Vinu W BMW E90 - dzowniłem do serwisu i tel niechca mi podac - moze ktos pomoze i ma mozliwosc sprawdzenie przebiegu (ostatniego servisu)ja do servisu najblizszego servisu mam kawał drogi.. a tez niewiadomo czy dadza... VIN -ostatnie 7 cyfr-VC54215 - Z GÓRY DZIEKUJE
Opublikowano
Auto masz z Francji więc w Polskie Aso nie będzie historii stamtąd bo nie będą mieli w bazie. Jak masz książkę to dzwoń na numery które tam są.
Opublikowano

Ciezki temat jak nie masz kogos znajomego a ASO.

Generalnie to czasami podaja dane - czasami nie podaja, czasami na miejscu w ASO Ci podadza, czasami nie podadza - bo beda chcieli dowod rejestracyjny aby wiedziec ze jestes wlascicielem auta i cudow w tym nie ma.

NIe wiem jak jest z baza danych BMW, ale powinna ona spokojnie obslugiwac auta z Francji, tak samo jak jest to w przypadku aut z Niemiec.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Pewnie ze obsługuje ale jak francuzi nie robią wpisów to nie ma skąd historii wziąć.I to nawet nie ma wpisów kiedy auto jest gwarancji.Wiem bo przerobiłem już ddwa takie chociaz to pewnie nie w każdym przypadku tak jest :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

No wlasnie cos mi switalo, ze z Zabojadami cos bylo nie ten teges i to dotyczy sie generalnie aut z Francji.

Nie jest wazne czy chce sie sprawdzic BMW, AUDI, VW czy inna marke serwisowana tam, bo oni po swojemu podchodza do wpisow, czy raczej wogole do nich nie podchodza.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Pewnie ze obsługuje ale jak francuzi nie robią wpisów to nie ma skąd historii wziąć.I to nawet nie ma wpisów kiedy auto jest gwarancji.Wiem bo przerobiłem już ddwa takie chociaz to pewnie nie w każdym przypadku tak jest :cool2:

Te bazy nie są do końca zintegrowane. W moim przypadku było tak, że auto od nowości serwisowane w BMW Smorawiński w Poznaniu. Wszystkie wpisy na gwarancji, ostatnie cztery już płatne. We Wrocławiu mieli tylko te cztery ostatnie wpisy. Gwarancyjnych w ogóle nie widzieli.

Opublikowano

Korzystał ktoś kiedyś z tego serwisu ? Są dostępne jakieś archiwalne zdjęcia, ale żeby je zobaczyć oczywiście trzeba zapłacić. Ciekawi mnie czy to nie są np zdjęcia z ostatniej aukcji ablo coś takiego

Sprzedam:
Opublikowano
Nie licz na to, te serwisy nie mają za dużo informacji o autach bo u nas żadna ubezpieczalnia nie udostępnia informacji o VIN i zdjęciach danego auta. Z samych aukcji to ciężko zidentyfikować dane auto a nie we wszystkich aukcjach jest podany VIN.
Opublikowano

Z ciekawości zadzwoniłem do Bawarii K-ce, nie było najmniejszych kłopotów z autem z Niemiec. Jutro dostanę na papierze, ale trzeba osobiście podjechać i zapłacić wpierw. Luksus ten wyceniany jest na 100zł + VAT czy jakoś tak :?

W sprawie poprzedniego BMW musiałem skrobnąć emaila do serwisu w Szwajcarii. W zamian dostałem pełną historię, bez udowadniania czegokolwiek czy bynajmniej płacenia :8).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja w Warszawie płaciłem 50 zł, nawet paragon mi chcieli na to dać. Choć wydruku nie mogłem dostać no ale właścicielem nie byłem, dowodu rejestracyjnego nie miałem więc i tak źle nie było.
Opublikowano
Według mnie oni w ogóle nie powinni udostępniać takich danych jeśli nie jest się właścicielem samochodu :D Tak więc pewnie sami sobie ustalają ceny za takie "usługi"...
Opublikowano
Według mnie oni w ogóle nie powinni udostępniać takich danych jeśli nie jest się właścicielem samochodu :D Tak więc pewnie sami sobie ustalają ceny za takie "usługi"...

Czemu nie powinni udostępniać danych o przebiegu? Przecież nikt nie udostępnia danych osobowych tylko sam przebieg auta lub jego historię. W DE i innych cywilizowanych krajach udostępniają bez problemu, w Polsce ASO przyczyniają się do procederu cofania liczników i to jest niestety smutna prawda. W M-cars jak byłem ostatnio z kolegą z forum który chciał sprawdzić za $$$ historie auta i był ze sprzedającym auto to nawet wtedy nie podali, tłumacząc się, że jest musi być zarejestrowany w PL, chociaż miał całą dokumentacją przed sobą. Paranoja :mad2:

Opublikowano

Czemu nie powinni udostępniać danych o przebiegu? Przecież nikt nie udostępnia danych osobowych tylko sam przebieg auta lub jego historię. W DE i innych cywilizowanych krajach udostępniają bez problemu, w Polsce ASO przyczyniają się do procederu cofania liczników i to jest niestety smutna prawda. W M-cars jak byłem ostatnio z kolegą z forum który chciał sprawdzić za $$$ historie auta i był ze sprzedającym auto to nawet wtedy nie podali, tłumacząc się, że jest musi być zarejestrowany w PL, chociaż miał całą dokumentacją przed sobą. Paranoja :mad2:

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :mad2:

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Wiadomo, że dane takie są potrzebne i bardzo przydatne podczas zakupu (sam takowe zdobywałem) ale z drugiej strony nie wszystkim musi się podobać, że dane co, gdzie, jak, i kiedy ktoś naprawiał są powszechnie dostępne. Po co potencjalny złodziej ma wiedzieć, że właśnie został przeprowadzony kosztowny remont silnika, wymiana turbiny, filtrów, olejów, i wszystkiego co się może psuć i teraz bardziej się opłaca ukraść taki samochód?

Sytuacja czysto teoretyczna bo w moim przypadku to i tak prowadzę ogólno dostępny rejestr co, gdzie i jak wymieniłem ;)

No ale nie wszyscy muszą mieć taki pogląd i dlatego uważam, że te dane wciąż powinny mieć jakiś ograniczony dostęp. Chociażby tymi symbolicznymi 50 zł bo wtedy już nie będzie się chciało sprawdzać VIN'u dla sportu.