Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam problem bo czasem mam tak ze wrzucam z 1 jest wszsytko ok a 2 jak chce wsadzic szybko to za zgrzyta i jak polowi to czesem tez co to moze byc za problem ??
Opublikowano
hmm gdzię szukac poroblemu , po ta 2 to jest tak ze jak powoli wbije bieg to wchodzi raz łądnie raz nie a jak szybko to ciezko jest wsadzic :(
Opublikowano

jeżeli jest tylko problem z dwójką to jest to wina skrzyni.

Wymień na początek olej. Jeżeli nie pomoże - przyzwyczaj się lub zmieniaj skrzynię.

Opublikowano
nie zmieniaj zadnego oleju poszly ci synchronizator jak u mnie tak samo bylo a bawic sie z wymiano nie warto lepiej poszukac drugiej szkrzyni na allegro
Opublikowano

Moze to nie wina skrzyni i innych podzespolow lecz kierowcy :) Przy zmianie biegow moze nei swiadomie chce wbic Wsteczny i dlatego zgrzyta, z poczatku mialem ten sam problem dopoki kolega mi nei zwrocil uwagi ze czesto przy szybkiej zmianie 1/2 usiluje wbic wsteczny zamiast 2.

Aczkolwiek ostatnio pojawil sie ten sam problem i jestem juz pewien ze synchronizator juz padniety

Opublikowano
prawdopodobnie synchronizator na 2 się zużył wymiana oleju w tym przypadku dużo nie da albo i nic nie da, ewentualnie wybierak ma luzy i przez to nie wbijasz go dokładnie spróbuj wykonać włożenie biegu w troszkę innym połozenu drążka np troche bardziej w lewo lub w prawo ale to dosłownie milimetr lub dwa i zobacz wtedy czy jest poprawa