Skocz do zawartości

e34 525i m50b25 vanos - problem z obrotami i spalaniem

12DEX09

Rekomendowane odpowiedzi

Witam a więc mam problem z moja e34 silnik m50 b25 mianowicie zacznijmy od spalania jest dość duże pali około 20 w porywach do 30 litrów i obroty przy odpaleniu jest ok trzyma równe obroty i do 4-5 tyś też jest ok o tych obrotów przy szybszym dodaniu gazu auto sie dławi i wali w kolektor przy powolnym dodawaniu gazu dochodzi do czerwonego pola... i teraz problem jeszcze jest w tym że nie mam gdzie podłączyć do kompa, więc proszę o rade z góry dziękuje

no świeczki troche przelatały ale nie aż tak dużo może z 10 tys co do cewek nie wiem, przepływka pracuje jak ją odłączę silnik sie przydusi i objaw nadal jest, z tym komputerem ciężka sprawa mam spory kawałek do gościa który mi sie podłączy ale wolł bym nie ponieważ przy poprzedniej usterce holowałem auto do niego nie dosyć że nie mógł połączyć sie z autem skasował 30 zł i musiałem holować auto do domu. Dlatego wole napisać na forum może ktoś miał podobne objawy

Spalanie ewidentnie naprowadza na sondę lambda..co do przepływki jak odpinasz to auto chodzi w trybie awaryjnym, jak nie ma różnicy to jest duża szansa że może być uwalona. Ale na Twoim miejscu najpierw sprawdziłbym sondę...dobrze byłoby jakbyś miał z kim podmienić.

Świece i cewki raczej ok bo chodzi równo z tego co słyszałem. Postaraj się podmienić z kimś sondę. I napisz jeszcze czy masz gaz czy to tylko na benzynie się tak dzieje?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

• 3 tygodnie później...
Spalanie ewidentnie naprowadza na sondę lambda..co do przepływki jak odpinasz to auto chodzi w trybie awaryjnym, jak nie ma różnicy to jest duża szansa że może być uwalona. Ale na Twoim miejscu najpierw sprawdziłbym sondę...dobrze byłoby jakbyś miał z kim podmienić.

Świece i cewki raczej ok bo chodzi równo z tego co słyszałem. Postaraj się podmienić z kimś sondę. I napisz jeszcze czy masz gaz czy to tylko na benzynie się tak dzieje?

hej, z tym ewidentnie to ja już po kilku niby typowych objawach jestem sceptyczny, dopiero jak DIS się wypowie i dokładnie przeanalizuje mozliwe z przyczyn próbuje zakończyć proces diagnozowania diagnoza

Dlatego aby uniknąć zbędnych kosztów niech twój buniek z DIS'em pogada.