Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

panowie mam pytanie odnośnie tego silnika N42-jestem posiadaczem Bmw e46 2004 z tym własnie motorem i: podczas ruszania z prawie minimalnych obrotów oraz przy przyspieszaniu na drugim czy trzecim biegu również od minimalnych obrotów (czyli ok 1000/min) słychać z pod maski dźwięk wibrujących (wchodzących w wibracje) plastików lub jakiegoś plastiku,jakby coś uderzało o jakąś plastikową obudowę-chcę zaznaczyć ze wszystko co mogło by powodowac takie wibracje a było by widoczne gołym okiem sprawdziłem i nic nie jest odkręcone czy poluzowane-nie jest to też luźny wydech!

Przy ruszaniu z trochę większych obrotów czyli ok. 1500/min tych objawów nie ma!na jałowym też jest wszystko ok-normalna spokojna praca.

Czy może to być np: luźny łańcuch bijący przy niskich obrotach o jakąś plastikową obudowę co myślicie?

dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!

Tomek1976

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano

tak samo u mnie ...dokładnie te same objawy ...część plastików już powierzchownie po wyciszałem ...ale czekam na wiosnę (cieplej) aby wejść głębiej w ten temat.

W ogóle zauważyłem też że zadrży mi nieraz tak jakby kolumna kierownicy jak se wpadnie niekiedy w rezonans ...da się wygenerować to drganie uderzając w kierownicę.

...i myślę nie fantazjuj z tym łańcuchem :wink:

Opublikowano

u mnie z fajerą jest wszystko ok-nic nie wyczułem do tej pory.

byłem w konkretnym warsztacie(akcja ma miejsce w Anglii :roll: ) specjalizują się w Bmw i Volvo i powiedzieli że z autem jest wszystko ok! -podpieli pod kompa + jazda próbna(=30 funtów) i mówią że te silniki tak mają,ale mi się to i tak nie podoba-osobiście myśle że nie powinno tak być :x

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolega tak ma w swojej 120i.to sa podobne silniki.ma na dniach wymienic napinacz poniewaz sadzimy, ze to to.dam znac jak bedzie po operacji.na ebay uk sa te napinacze za grosze.zmodyfikowane.radze wymienic.u mnie bylo juz za pozno.rozlecialy sie cale slizgi.na szczescie bez zniszczen.w pore wymienione.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.