Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postaram sie o jakies dobre cewki na podmiane nie chce kupowac 4 sztuk tylko po to zeby sprawdzic czy bedzie poprawa ale dzieki za sugestie.

ps. nie wiem czy to tylko moje zludzenie, wrazenie ale po skasowaniu bledow auto tak jak by chodzilo lepiej, az do powrotu check enngin

Opublikowano

Skąd jesteś?

Sprobuj odłączyć valvetronica i pojeździć troche zobacz czy oprócz błędów valvetronika pojawiają się te stare.

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano

nie wytrzymałem pobiegłem do auta z lapkiem sczytałem przebieg z LCM IKE EWS LSZ wszedzie jet taki sam posłużylem sie bmw scannerem'em i inpa. W programie pokazało 141392k to samo inpa to teraz juz calkiem zgłupiałem jaki jest prawdziwy przebieg auta

jakies sugestie ? pozatym dalej nie wiem co jest grane z tymi bledami ten blad zwiazany z katalizatorem pal licho ale co jest przyczyna spalania stukowego co je powoduje niewiem

Spotkałem się już ze screenami z INPY z n42 w których nie wiadomo skąd bierze się przebieg np zobacz sobie tu w postach Celaba: klik. Raz mu pokazało 330tkm a miesiąc później 456tkm. I pewnie ani jeden ani drugi nie odpowiada faktycznemu. U mnie też czasami świruje, np kiedyś wyskakiwał mi błąd w silniku przy 241 tkm, a czujnika absu juz przy 180 jednocześnie.

Przebieg dobrze sprawdzałem- pełna historia w ASO(nie ksiązka serw), modul swiateł, kluczyki, kartki z niemieckich przeglądów i wszystko się zgadza.

Aha i jeśli chodzi o cewkę zapłonową to u mnie jej awaria objawiała się błędem 27b8- Plausibility diff. pressure sensor

Opublikowano

jutro przed praca odlacze ten valvetronic mysle ze nie zaszkodzi tez podmienic cewki chociaz na probę postaram sie napisac co i jak jak troszke po testuje dzieki za rady

a i dzieki za wyjasnienie kwesti wskazan inpy co do przebiegu troszke mi to nie dawalo spokoju

dam znac co i jak jak juz powalcze z tym silnikiem :lol: