Skocz do zawartości

[BMW E46] 2002, sedan - lusterka anglik vs. europa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

czy ktos z Was moze mi pokazac na zdjeciu w jaki sposob rozpoznac luetrko czy jest ono wymontowane z anglika czy europejskie?

Chodzi mi o to, zeby nikt nie wcisnal mi anglika. Sa jakies charakterystyczne detale po ktorych idzie odroznic te lusterka trzymajac je w rece jeszcze przed montazem?

zdjecia lusterek, ktore mam okazje kupic:

https://picasaweb.google.com/101479249671038426347/LusterkaBMWE46

Edytowane przez biaggi0303
Opublikowano
a lusterka które chcesz kupić maja taka samą długość przewodu???

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Lusterko kierowcy (lewe) EU ma długi przewód, który idzie do sterowania lusterkami w drzwiach.

Anglik (lewe) ma krótki przewód - chyba z 10 cm tylko.

Dokłandnie o to mi chodziło:)

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Chyba ze ktoś juz zesztukowal żeby sprzedać jako EU. Anglik ma krótki przewód, to prawda.
Opublikowano
Nalezy również pamiętać o tym, że angielskie lusterka są skierowane pod innym kątem do szyb. Lewe jako lusterko pasażera i prawe jako lusterko kierowcy. W grupie VAG np. widoczność w prawym lusterku po przekładce do europejczyka jest mocno utrudniona bo jest za bardzo odchylone do zewnątrz zamiast do szyby i tylko wysoki kierowca da radę coś zobaczyć po odsunięciu fotela max do tyłu. Nie wiem jak to wygląda w e46 ale na logikę moga być podobne problemy.
Opublikowano

Wkłady i obudowy tak, ale stelaże nie z powodu innego nachylenia i może regulacja nie rozwiązać sprawy z widocznością. Przy maksymalnym skierowaniu do środka lusterka pasażera może się okazać, że jest to niewystarczające. Oczywiście może, ale nie musi. Według mnie dużo zależy od tego jak daleko wtył odsunięty fotel. Im dalej tym lepiej. Tu podobny temat i użytkownicy piszą, że nie ma problemów z ustawieniem :D

viewtopic.php?f=72&t=126656