Skocz do zawartości

problemy z mieszanką paliwa,dusi sie

zbysiek

Rekomendowane odpowiedzi

witam.mam problem z BMW,niechce forum zaśmiecać kolejnym takim samym postem,ale nie znalazłem odp na forum, mam nadzieje ze pomozecie..mianowicie auto sie dusi,gaśnie i brakuje czasem mocy,no i obroty falują,najgorzej jest na zimnym silniku.potrafi jeździć bez zarzutu dzień a później są takie objawy na pb i lpg.wymieniłem przepływomierz na nowy boscha,taki jak był ori w aucie,sonda jest nowa,nie wiem jeszcze jak wyglądają świece,w przepustnicy za przepływomierzem jest troche oleju,układ dolotu powietrza do silnika szczelny.ja mysle że to coś może być z komputerem silnika.z góry dzięki za pomoc.pozdrawiam i czekam na odp

viewtopic.php?f=68&t=120678

• Zasłużeni forumowicze
Objawy jak u brata 1,8 m40 winowajca to woda i wilgoć w komorze sterownika silnika.Warto sprawdzić rozebrać obudowę sterownika i jak będzie jakiś rdzawy nalot na płycie to może być to.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.