Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Nie wiedzialem gdzie zalazyc ten watek, ale moze tutaj ktos mial podobne doswiadczenia.

Co jakis czas pojawia mi sie nowa, dziwna rysa na samochodzie, ale nigdy nie widzialem w ktorym momencie to sie dzieje az do dzis.

Dzis rano znalalzem gruba ryse o tym samym ksztalcie po nocy auta w garazu podziemnym mojego bloku :mad2: Byla jeszcze swiezutka z odpryskami lakieru... Wyglada jakby ktos to robil kluczem (kilka milimetrow na kazda rysa jest mala dziurka, tak jakby ktos przylozyl klucz)

Mam podejrzenia co do jednej sasiadki, ale podejrzenia to za malo zeby cos zrobic... Zdecydowalem, ze chyba najlepsza opcja to kupno jakies malej kamerki, na ktora zlapalbym sprawce... Idealnie zeby byla niewidoczna. Slyszalem o ludziach, ktorzy montuja takie gdzies pod lusterkiem.

Czy ktos mial takie doswiadczenia i moze cos polecic?

Opublikowano
Kamera w moim temacie ma możliwość wykrywania ruchu i włączenia automatycznego zapisu obrazu. Podczas takiej pracy musi być cały czas podpieta po zasilanie 5v, więc odpadła by ci konieczność grzebania w kablach aby wykrywać włączenie zaplonu . Można zastosować prosty zasilacz do nowych tel. Komorkowych. Koszt zasilacza to max 20 zł. Kamera kosztuje około 40 dolarów. Do tego potrzebujesz około dnia aby ogarnąć dość prosty program umożliwiający zmianę ustawień kamerki. Zapraszam do mojego tematu jeśli masz dalsze pytania.
Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(