Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jako zadowolony były użytkownik E39 tym razem poszukuję czegoś dla ojca - wybór padł na E36, koniecznie w automacie i z mocnym silnikiem. Znalazłem interesujący egzemplarz w łódzkim komisie Auto-Lux i zastanawiamy się czy w ogóle warto zawracać sobie głowę tym autem? Wyposażenie jest godne, przebieg nosi znamiona prawdziwego, opis też w miarę dokładny, auto dłuższy czas w Polsce, do zrobienia przegląd i opłacić OC.

Nie odnalazłem na forum żadnego tematu z tym autem, więc może ktoś kojarzy ten egzemplarz? Nasz budżet to ok. 10 - 11tys. na auto i pakiet startowy. W ideały i igiełki nie wierzę, a poszukiwanie bezwypadkowego BMW z komisu to trochę jak z szukaniem dziewicy w liceum :norty: ale jednak chętnie wysłucham sugestii i porad.

http://otomoto.pl/bmw-328-ideal-max-wyposazenie-oem-C27426694.html

http://img59.imageshack.us/img59/6879/34172569.jpg

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano
Fakt użytkowania tego auta przez gitarzystę Various Manx, powoduje że ten egzemplarz nabiera cech kolekcjonerskich, bezawaryjnego użytkowania i jest gwarantem pedantycznego stanu technicznego :mad2: Trochę ironii nie zaszkodzi :D Ale takie opisy wyprowadzają mnie z równowagi. Jechać oglądać i będzie wiadomo jak jakiś klezmer szanował autko.
Opublikowano

Nie wiem w jakim wieku jest Twój tata, ale takich samochód powinien powodować uśmiech na jego twarzy :)

akt użytkowania tego auta przez gitarzystę Various Manx, powoduje że ten egzemplarz nabiera cech kolekcjonerskich, bezawaryjnego użytkowania i jest gwarantem pedantycznego stanu technicznego Trochę ironii nie zaszkodzi Ale takie opisy wyprowadzają mnie z równowagi. Jechać oglądać i będzie wiadomo jak jakiś klezmer szanował autko.

bajer bajerem, ale samemu trzeba się na własnej skórze przekonać :D

W ideały i igiełki nie wierzę, a poszukiwanie bezwypadkowego BMW z komisu to trochę jak z szukaniem dziewicy w liceum ale jednak chętnie wysłucham sugestii i porad.

Zgodzę się z Tobą poszukiwanie BMW z tego roku z wyżej wymienionymi cechami to podobnie jak poszukiwanie wcześniej wspomnianej licealistki :)

http://i.imgur.com/1eobHTS.png
Opublikowano
Te kołpaki strasznie psują wygląd ,więc na początek trzeba zainwestować w dobre fele :cool2: Gdyby tata wziął w manualu 328 miał by dopiero frajdę z tego auta :norty:
Opublikowano

Ha, no ja wiem, że frajda z manualnej skrzyni byłaby większa - ale ojciec jest operatorem dźwigów i w życiu codziennym namacha się różnymi dźwigniami, więc ma dosyć :lol: Poza tym istnieje szansa, że akurat ta beemka nie była katowana, upalana i nie jeździła ciągle "bardziej bokiem"... Akurat firmowe kołpaki, oryginalne wnętrze, fabryczny wydech - wszystkie te cechy dają nam nadzieję, że pan multiinstrumentalista z Varius Manx trochę jednak dbał o auto. Aż mnie korciło, by na ich oficjalnej stronie zapytać się go wprost o szczegóły :P

Generalnie to bardziej ja ojcu polecam akurat E36, niż on sam jest do niej przekonany. Ale skoro auto ma mieć mocny silnik, automat, żadnego cuchnącego LPG i tylni napęd, to co nam pozostaje? Szukaliśmy już zdrowego Mercedesa W201 2.6, ale to nie w tym kraju, gdzie są tylko kolekcjonerskie rarytasy prosto ze Szwajcarii... Poza tym ten łódzki komis handluje raczej autami z dolnej i średniej półki cenowej, jest z daleka od Płocka, Gniezna, Gubina, Radomia etc., więc istnieje szansa, że będzie im zależało na sprzedaży i kitu prosto w oczy wciskać nie będą.

Zobaczymy. Auto obejrzymy na pewno w przyszły weekend - a jeśli ktoś mógłby jeszcze dorzucić cenne uwagi gdzie zajrzeć i co przede wszystkim sprawdzić, byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Nie namawiam na wyjazd do Szwajcarii, ale gdybyś pojechał to takiego Mercedesa byś wyhaczył. BMW E36 też, tam to głównie automaty i mocne silniki.