Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jestem na etapie zakupu pakietu ubezpieczeniowego (OC/NW/AC).

Bardzo korzystną ofertę mam z Towarzystwa Ubezpieczeń Wzajemnych.

Wartość auta 76000 zł, komplet za 2500 zł.

W tym mam zniesienie własności, amortyzację.

Jakie są Wasze opinie na ten temat?

Opublikowano

OC mam 60%

AC nie wiem na jakich zniżkach mi policzył, ostatnio miałem MiniAC w PZU i miałem 40%.

Opublikowano

Widzisz....nie będzie jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie w temacie,bo każdy ma inną sytuacje czyli np. wiek auta,wiek właściciela,rodzaje posiadanych zniżek itp itp.

Tobie mogę podpowiedzieć abyś zapytał tego gościa co ci to robił jakie przyjął zniżki i na jakiej podstawie.Jesli zrobił ci w AC też 60% a będziesz miał wypadek to firma zawoła dokuemntu potwierdzającego taką zniżkę a ty nie masz niestety i będzie problem :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano (edytowane)

Tobie mogę podpowiedzieć abyś zapytał tego gościa co ci to robił jakie przyjął zniżki i na jakiej podstawie.Jesli zrobił ci w AC też 60% a będziesz miał wypadek to firma zawoła dokuemntu potwierdzającego taką zniżkę a ty nie masz niestety i będzie problem :mrgreen:

Ok wyjaśnię to, a jakich dokumentów mogą żądać? Na polisie OC nie mam podanych wysokości zniżek, dzwoniłem do MTU to mi powiedzieli, że

60%. Wystarczy, że będę miał ostatnie polisy? Czy to nie agent, który mi sprzedaje ubezpieczenie powinien to sprawdzić i brać za to odpowiedzialność?

Edytowane przez BMMZ
Opublikowano
Widzisz....nie będzie jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie w temacie,bo każdy ma inną sytuacje czyli np. wiek auta,wiek właściciela,rodzaje posiadanych zniżek itp itp.

Pewnie tak, ale zawsze można się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Myślę, że wiele osób ma tutaj AC i mogą coś podpowiedzieć. Często są jakieś promocje, firmy, które mają interesujące AC lub sprawdzone firmy dlatego proszę o porady.

Opublikowano

Ja to rozumiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odpowiem tak: w życiu przerobiłem już chyba większość ubezpieczycieli i na żadnego nie narzekałem jakoś bardzo

Który masz rocznik auta do tego ubezpieczenia ???

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Od 2 lat jestem w Compensie, OC, AC, NNW, plus jakieś tam autoszyby, części bez amortyzacji i coś tam. I cenowo b fajnie to wypada. Allianz ma teraz też jaką promocją i faktycznie też nie wypada źle, ale chcą żeby jeszcze mieszkanie ubezpieczyć u nich to wtedy jest dodatkowa zniżka. Jednak zostaje przy Compensie na kolejny rok. Ale w sumie obie firmy b fajnie wypadają. No, kwestii tego jak się zachowają w razie potrzeby nie przerabiałem, ale oponie mają raczej OK.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Allianz dealerski jest bardzo dobry. Raz warunki (detale np. asistance działa bez wymogu 30 czy 50 km od miasta, stała suma ubezpieczenia, cena). Dwa w praktyce w ciągu wielu lat brałem udział w realizacji 2 szkód drobnych, wszystko załatwione perfekcyjnie i bez straty dla ubezpieczonego.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Często są jakieś promocje, firmy, które mają interesujące AC lub sprawdzone firmy dlatego proszę o porady.

Z tego, co wiem Allianz cały czas tj co tydzień chyba zmienia promocję: albo na wybrany model ma, albo na pojemność "od do", na miasto itp. Ubezpieczenie można kupić z jakimś tam sporym wyprzedzeniem, więc jest szansa się załapać, trzeba tylko czasem zaglądnąć na stronę. Genralnie Allianz jest drogi, ale dobry, z promo może wyjść sensownie.