Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , chciałbym sobie wyprawić jakieś fajne w miarę tanie (czarwone zaciski nie chce malować swoich , chciałbym wieksze troche np brembo ?).

Pisze wiec do was zapewne ktoś ma takie :P, znacie moze ceny i jakieś dobre nie za drogie komplet? i na jakie fele wchodzą 17scie styknie czy musi być 18stka ,przeleciałem na szybko allegro nic sensownego nie znalazłem moze macie jakieś rady porady dzieki z gory :) pozdrawiam

Opublikowano
kup sobie zaciski i jarzma od 330d, są wieksze niż twoje. Do tego wieksze tarcze muszą być. Kolor i tak bedzie zwykły wiec sobie przemalujesz na jaki chcesz. Chcesz lepsze hamowanie czy tylko kolor. Twoje tarcze mają srednice z przodu 300mm, od 330d mają 320mm, od m3 mają chyba 328mm i są grubsze tarcze. Wiec jak chcesz lepsze hamowanie to załóż hamulce od wiekszego silnika. Ale wtedy felgi conajmniej 17 cali.
szukam
Opublikowano

Są większe ale auto wcale nie staje od razu dęba bo są to wciąż jedno-tłoczkowe zaciski.

Rozmiar jest raptem większy o 25mm na średnicy a nie samą średnicą się hamuje.

Jak chcesz mieć hebel to przewody hamulcowe w oplot i hamulce od 7er. Tam były w 750 chyba dwu-tłoczkowe.

Opublikowano

zależy mi i na hamowaniu jak i wyglądzie na allegro stała taka wypas e46 i właśnie miała 18scie koła i wypas czerwoniutkie zaciski tak to wypas wyglądało ze musze u siebie tak zrobić 18stki już sa teraz zostały mi hamulce ale nie dam za nie 2tys. jak znalazłem na necie mniejmy nadzieje ze sa tansze moze ktos już cos robił w tą strone ?

coś takiego ?

http://img13.tablica.pl/images_tablicapl/55468359_4_644x461_ac-schnitzer-type-iv-18-5-120-bmw-e46-e36-motoryzacja_rev004.jpg

Opublikowano

Takie brembo kupisz chyba wlasnie od 7-mki albo np od 406 coupe ;).

Potem kwestia dopasowania mocowan i jedziesz. Tylko to jest troche pracy i wiedzy ciutke potrzeba wiec jak nie majstrujesz sam przy aucie to Cie za to ladnie skroja. No i nie kazdy sie bedzie chcial w to bawic.

Lepiej pomaluj swoje zaciski bo Cie to duzo taniej wyjdzie. Motip ma bardzo dobre lakiery do zaciskow. Wyjatkowo ladnie sie naklada i nie wychodzi ruda po tygodniu.

Ja mam np srebrne, bo czerwony mi nie lezy.

Opublikowano
To też tak zrobie jak tak mowicie ;/ no niestety sam nie jeszcze przy hamulcach to nie bede sie sam bawil dam spokoj sobie z tym a szkoda robi robote moim zdaniem :P bedzie cieplej trzeba szprejem pomalować te co mam dzieki za info
Opublikowano

Oczysc sobie ladnie szczortka druciana, papierkiem badz pilnikiem.

Odtlusc benzyna ekstrakcyjna i jedziesz z koksem :).

Ja robilem na aucie, przykrywalem sobie szmata elementy ktorych nie chcialem malowac i wyszlo profi. To juz moje 4 auto na motipie w roznych kolorach i zawsze wychodzilo elegancko :).

Powodzenia

Opublikowano (edytowane)

kolego knd18 jeśli chcesz swojemu bmw dodać "super wypas agro tjuning" żeby rwać pasztety z pod wideł pod remizą na wsi i zeby koledzy spuszczali się na czerwony kolor i w dodatku nie chcesz wydać dużo kasy mam coś idealnie dla ciebie

zaciski od brembo kosztują po 2000zł i tylko prawdziwe wyglądają wypas, a to z foto co wysłałeś to fake, nakładki dokładnie to co poniżej.. nadaj swojej bryce nowy wymiar sztuczności już teraz!!

http://img85.imageshack.us/img85/8027/xx2z.jpg

Edytowane przez grodt88
Opublikowano

Ehhh. Nie wiem po czym widzisz, ze fake bo w oryginalne tez takie idzie znalezc od czegos innego i wlozyc.

Przykladem jest 406 coupe.

https://www.google.pl/search?q=406+coupe+brembo&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=HOEwUcyTAczOsgakvoGgBQ&biw=1280&bih=635&sei=J-EwUfLgCZCRswb194HAAQ#imgrc=_

Zapewniam Cie, ze taniej niz 2000zl wychodzi. W ogole skad Ci taka rowna cena wyszla? Z klockami? Z tarczami? Same zaciski? Ile tloczkow? Na jaki rozmiar tarczy? Ehhh.

Opublikowano
oryginalne tez takie idzie znalezc od czegos innego i wlozyc.

W ogole skad Ci taka rowna cena wyszla?

z tego co wiem brembo nie robi takich malych , tanich zacisków do bmw jak do 406

cena jest orientacyjna za same tylko zaciski, a jak chcesz dodatkowo tarcze i klocki to cena osiągnie z 35% wartości auta :)

http://allegro.pl/bmw-e39-alpina-d10-zaciski-hamulcowe-brembo-325x25-i3067922481.html

pozatym nie ma sie co oszukiwać jezdzisz 1.8 dieslem 115 koni? , jeśli w weekendy nie jezdzisz do szwabów na tor nurburgring zeby scigać nie z 300+ konnymi furami to takie zaciski brembo za kilka tys. nie są ci potrzebne, chciało by sie rzec "nie dla psa kiełbasa" orginalne zaciski bmw są wystarczające dla twojego silnika. powiedzmy sobie szczerze czerwone zaciski chcesz tylko dla LANSU wiec najlepiej kup sobie nakładki albo pomaluj sprayem na czerwono

Opublikowano
Tak już rozumiem nie kupuje nie chciałem żadnych nakładek szybkie auto już miałem dlatego teraz mam klekota , skończę szkołę wrócę do szybkiego auta myślę ze itak te 150 w Dislu nie mam czego sie wstydzić .Spytałem sie poprostu o zaciski, znalazłem na allegro wypas e46 zrobioną też disel wyobraź sobie kolo 200 kucy i mi się spodobało i tyle . Myślę ze nie muszę jeździć po torze zeby mieć takie zaciski wszystko w co kto chce włożyć $$ i tyle w tym temacie temat do zamknięcia jak dla mnie , pozdrawiam
Opublikowano

Kto jezdzi dieslem 1,8? Takie diesle to byly w czasach TDS...

Cos Ci sie kolego pomylilo.

No i mnie to nie nauczaj. Zaciski hamulcowe mozna dopasowac z innego auta - np tego 406. Przerobic pod nie mocowanie i dopasowac tarcze.

Jak ktos ma troche oleju we lbie to nie takie rzeczy ogarnie.

Zobacz projekt na bmwturbo E34 2,5i z 88. Tam gosc ma z tylu od EVO Lancera zaciski...

Opublikowano (edytowane)
Kto jezdzi dieslem 1,8? Takie diesle to byly w czasach TDS...

Cos Ci sie kolego pomylilo.

No i mnie to nie nauczaj. Zaciski hamulcowe mozna dopasowac z innego auta - np tego 406. Przerobic pod nie mocowanie i dopasowac tarcze.

Jak ktos ma troche oleju we lbie to nie takie rzeczy ogarnie.

Zobacz projekt na bmwturbo E34 2,5i z 88. Tam gosc ma z tylu od EVO Lancera zaciski...

masz w opisie auta 318d, wiadomo ze to prawie 2 litry ale chodzilo o to ze to wersja 115 konna, wogle to nie mialo byc do cb tylko do autora artykułu zle popatrzylem

a takie przeróbki to już ingerencja w konstrukcje zacisku albo wogle całej piasty bo inaczej nie dopasujesz, ja bym sie bał na czymś takim jeździć bo hamulce są raczej ważne

Edytowane przez grodt88