Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie.

Chce zmienić w nettodaten szybkość składania lusterek. Wiem na jaką wartość zmienic ale nie wiem gdzie. Tzn z którego modułu zczytać nettodaten? CAS czy TNBT albo TNFT? i w której linijce wartość zmienic? było to już kiedyś ale zdjęcia wygasły która linijka. Jak by działało to bym nie zawracał głowy.

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 907
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

Chciałbym w egs wykodować funkcję NIC. Mam problem ze z czytaniem pliku fsw_psw.trc a mianowicie po z czytaniu plik trc jest pusty, brak jakichkolwiek wpisów... Inne moduły koduje bez problemu a z egs mam problem. m54 e60 2004r. Ktoś ma jakiś pomysł?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Neutral Idle Control

Czy ktoś już kodował jak działa to w praktyce.?

Robiłem . Działa.

Opublikowano
Próbowałem wykodować stacje radiowe AM, tak żeby nie było ich w menu, NCS'em poprzez moduł MASK i funkcję: AMBANDS - AM RADIO BAND IN SOURCE SELECTION. Wybierałem nicht_aktiv, ale bez powodzenia. Czy komuś się to udało i może dać przepis.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja to wykodowałem ... Ambands... Ale po to żeby w przy przełączaniu przyciskiem w kierownicy (fm-am-cd)pomijalo am bo bylo wkurzajace... Am chyba sie nie da usunąć z listy... Ta funkcja poprostu pomija to przy wyborze z poziomu kiery co jest ok bo do szalu ten szum doprowadzał. Zrobiłem tak:

NEXT_SOURCE

activ

AMBANDS

nicht_activ

W module CAPPL.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć. Ustawiłem sobie aby światła zapalały się po naciśnięciu przycisku na pilocie od bagażnika. Wszystko działa jak należy, lecz gdy oddale się na jakiś tam dystans i ponownie przyjdę do pojazdu, gdy chcę uruchomić światła przyciskiem, on nie reaguje na nic, jedynie na otwarcie bagażnika. Zakodowałem tak jak poniżej:

LMA:

HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL

nicht_aktiv -> aktiv

HEIMLEUCHTEN_VERLAENG

nicht_aktiv -> aktiv

HEIMLEUCHTEN_ABBRUCH

nicht_aktiv -> aktiv

CAS:

SONDERTASTE_PANIKALARM

nicht_aktiv -> panikalarm

I mam dodatkowo jeszcze jedno pytanie. Czy jest możliwość ustawienia tak świateł aby zapalały one się również przy naciśnięciu przycisku od otwierania drzwi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możliwe że słabe Aku

Powitalne ustawiasz we wpisie welkomelight (pierwsza str.)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Możliwe że słabe Aku

Powitalne ustawiasz we wpisie welkomelight (pierwsza str.)

Posiadam moduł LM1. Nie wiem czy takie opcje będe miał dostępne. W jaki sposób mogę wyłączyć informację o dużym zużyciu akumulatora przy wejściu do auta?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Informacja sama wyskoczy jeśli będzie zbyt duży spadek napięcia.

Blokada powitalnych jak i odprowadzania do domu włącza się dużo wcześniej aby do tego nie dochodziło.

Naładuje akumulator i sprawdź czy pomogło bo co do powitalnych jestem pewny a co do odprowadzania do domu to przypuszczenie :wink:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Blokada powitalnych jak i odprowadzania do domu włącza się dużo wcześniej aby do tego nie dochodziło.

Naładuje akumulator i sprawdź czy pomogło bo co do powitalnych jestem pewny a co do odprowadzania do domu to przypuszczenie :wink:

Czyli do modulu LM1 spis welkomelight będzie pasował? Co do akumulatora po podłączeniu radia z androidem zaczęła się informacja pojawiać po włączeniu zapłonu.

Opublikowano

Czyli do modulu LM1 spis welkomelight będzie pasował? Co do akumulatora po podłączeniu radia z androidem zaczęła się informacja pojawiać po włączeniu zapłonu.

LM1 to przedlift a LM2 to polift i tam będzie możliwość zakodowania welcome ...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Stałe podświetlenie zegarów

Moduł: KOMBI

M_TAG_SKALENBELEUCHTUNG

aktiv

Czy to jest dobrze napisane bo nie mogę takiego czegoś odszukać.

Opublikowano
Stałe podświetlenie zegarów

Moduł: KOMBI

M_TAG_SKALENBELEUCHTUNG

aktiv

Czy to jest dobrze napisane bo nie mogę takiego czegoś odszukać.

Dobrze jest napisane

Opublikowano
Panowie da się zrobić żeby ringi świeciły z brewkami a jako DRL a mijania z kierunkowskazami ?
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie na aplikacji mam opcje kodowania żeby mieć Mdrive w Idrive. Mając e92 3.0d będą te opcje z tego Mdrive działać czy będzie to tylko kolejna "zakładka" w menu nic nie wnosząca?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc. Tak się zastanawiam jak poprawnie zakodować zmianę zwykłych pół elektrycznych foteli bez grzania, na fotele sporty z pamięcią i grzaniem. Niby zakodowalem dodając FA do CAS i niby wszystko działa. Ale jak pasażer usiądzie to pasy nie pipczą tylko wyświetla ze nie ma zapiętych pasów nawet jak je zapnie. Zauważyłem że tylko podczas jazdy. Na postoju wszystko jest okej.

Dodałem takie FA :

S494 Ogrzewanie Fotela Kierowcy/Pasażera

S456 Fotel komfort z pamięcią

S459 Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481 Fotel Sportowy

Czy coś pominąłem? Czy mogę dodać to samo do LMA? Jakieś FA muszę usuwać?

E30