Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie mam wpisu $693, mam $644 ale jak go usune to strace bluetooth chyba a mam mulf2 high...

hej tak dla przypomninia, to co dalej z tym wpisem, bo 644$ nie moge usunac bo strace bluetooth...

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 907
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
witam po zakodowaniu swiateł dziennych xenony zapalaja sie po zmroku jak nalezy tylko nie swieca sie długie jak miało byc ze zmniejszoną mocą ktos wie dlaczego sie nie chca swiecic wszystko zrobione zgodnie z instrukcja
Opublikowano
Kurcze tyle razy koduje NCS i dalej nie wiem czemu czasem wywala błąd przy z czytywaniu opcji w danym module i trzeba np. zmienić liczbę i zatwierdza dobrze wie ktoś?

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
Cześć, da się w NCS wyłączyć adaptacyjne światła (tak aby nie działało ich skręcanie)? Mam problem z miganiem kontrolki od autolights po lewej stronie i chcę to całkiem wyłączyć
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktos wie co daje dodanie tej opcji?

896 Daytime Lights Function

Rozumiem, ze jest to funckja swiatel dziennych ale ciekawy jestem jak ona dziala? Widzialem na jakims zagranicznym forum, ze ktos mial cos takiego w aucie z 2004 roku. Wydaje mi sie, ze bylo to auto z holandii... (chyba auta w Skandynawii tez to maja)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest opcja wyłączania świateł po zgaszeniu silnika (postojowek i mijania)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano (edytowane)

Czu ktos wiec jak komus sie to udalo zakodowac? Mruganie xenonami razem z wewnetrznymi h7? u mnie to dziala ale tylko wtedy kiedy mam wlaczone swiatla a jak przelacznik w pozycji 0 to tylko przeslone slychac...

Edytowane przez mybeemer
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BI_XENON_BEI_LH

aktiv

FL_AUS_BEI_BIX_IN_S_FLC

nicht_aktiv

PWM_ANST_FL_BIXENON

wert_03

Tak to powinno mniej więcej wyglądać

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Dzisiaj sprobuje jeszcze raz tak jak mi podales, a powinny tez mrugac kiedy bede mial przelacznik w pozycji 0 lub auto kiedy jest jasno? U mnie slychac przeslone jak sie rusza ale xenon sie nie zapala...
Opublikowano
Heimleuchte z pilota (światła oswietlajace drogę do domu)

Modul: LMA

HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL

nicht_aktiv => aktiv

HEIMLEUCHTEN_VERLAENG (aby Heimleuchte się wyłączało)

nicht_aktiv => aktiv

HEIMLEUCHTEN_ABBRUCH (Heimleuchte świeci dłużej niż w iDrive jest ustawione)

nicht_aktiv => aktiv

Moduł: CAS

SONDERTASTE_PANIKALARM

nicht_aktiv => panikalarm

Jeśli po kodowaniu światła zapalają się tylko na chwilę trzeba zmienic:

HEIMLEUCHTEN_ABBRUCH

aktiv => nicht_aktiv

Ale wyłącznie z klucza nie będzie możliwe

U mnie nie zadziałało ale kodowalem w innej E60 i działa.

Bagażnik nie za każdym razem sie otwiera wiedz dla E60 mniej wskazane.

Czy udalo sie komus poprawic otwieranie bagaznika kiedy ta funkcja jest wlaczona... U mnie wlasnie tak sie dzieje ze czasami nie moge otworzyc bagaznika przez co musialem ja deaktywowac...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy jest możliwe, aby HUD przełączał się ze zwykłego na HUD-M przy przełączeniu skrzyni z D na DS?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Czu ktos wiec jak komus sie to udalo zakodowac? Mruganie xenonami razem z wewnetrznymi h7? u mnie to dziala ale tylko wtedy kiedy mam wlaczone swiatla a jak przelacznik w pozycji 0 to tylko przeslone slychac...

a to czasem nie jest tak że jak masz już włączone xenony to fukcja działa otwierając przesłony

natomiast przy jeździe bez swiateł xenon "mruganie" nimi powodowało by niepotrzebne przeciążanie przetwornic i palników. Zauważ że palniki po starcie się stabilizują i nie można ich używać jak żarówek halogenowych do błysków.

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
LCI mruga xenonem zapalajac je na te sekunde czy dwie ;) przetwornica jakos to przezywa ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
W wielu autach jest to tak rozwiazane ze mruga sie ksenonami. Wiem, ze musza sie one zagrzac itd. Np. w bmw e60 LCI nie masz zarowki h7 wiec mruganie idzie z xenonu a uzywa tego samego rodzaju zarnika D1S.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Heimleuchte z pilota (światła oswietlajace drogę do domu)

Modul: LMA

HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL

nicht_aktiv => aktiv

HEIMLEUCHTEN_VERLAENG (aby Heimleuchte się wyłączało)

nicht_aktiv => aktiv

HEIMLEUCHTEN_ABBRUCH (Heimleuchte świeci dłużej niż w iDrive jest ustawione)

nicht_aktiv => aktiv

Moduł: CAS

SONDERTASTE_PANIKALARM

nicht_aktiv => panikalarm

Jeśli po kodowaniu światła zapalają się tylko na chwilę trzeba zmienic:

HEIMLEUCHTEN_ABBRUCH

aktiv => nicht_aktiv

Ale wyłącznie z klucza nie będzie możliwe

U mnie nie zadziałało ale kodowalem w innej E60 i działa.

Bagażnik nie za każdym razem sie otwiera wiedz dla E60 mniej wskazane.

Czy udalo sie komus poprawic otwieranie bagaznika kiedy ta funkcja jest wlaczona... U mnie wlasnie tak sie dzieje ze czasami nie moge otworzyc bagaznika przez co musialem ja deaktywowac...

Ja doszedłem do tego, że aby za każdym razem bagażnik otworzył się z pilota przy włączonej funkcji odprowadzania światłami do domu, trzeba przytrzymać ok. sekundy i puścić przycisk na pilocie... u mnie w taki sposób za każdym razem bagażnik się otwiera. Spróbuj...

Opublikowano
Witam, mam mask2 Lci i u kolegi w e90 który ma to samo radio zauważyłem ze jego menu jest srebrne a moje brązowe i nie wiem czym to jest spowodowane. Mam wgrany najnowszy sofy przez winkfp... dodam tylko ze jest to radio z dotykowymi przyciskami...
Opublikowano
Teraz mam 58 ale wtedy mogłem mieć inna. Jak mogę sprawdzić czy mam najnowszy sofy? Podłączyć się przez winkfp i sprawdzić czy są jakieś updaty?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nr softu sprawdzisz w ukrytym menu Navi
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
A ja mam takie pytanie : da się jakoś przekodować zegary żeby wyświetlały aktualny bieg w automacie na D tak jak w trybie manualnym w przedlifcie??