Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2007 za 17 18k euro to kupisz golasa. Z jakims konkretnym wyposazeniem to znajdziesz 2005 2006 za te pieniadze. Niemcy widze tez za darmo oddali twojemu koledze bo 11k euro to prawie jak nic jak za 330 e90. Jak maja sie sprawy z ta 325?

🙃🙃

Opublikowano

Przeginasz lekko:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-330i-navi-bi-xenon-teilleder-eintausch-m%C3%B6glich-passau/175357747.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=18&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&negativeFeatures=EXPORT

A tutaj masz z malutkim przebiegiem:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-330i-touring-8-fach-bereif-alu-leichtmetallr-moers/173110219.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&negativeFeatures=EXPORT&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS

Ogólnie są tańsze niż diesle z tymi samymi przebiegami:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-330i-r%C3%BCsselsheim/174081867.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&negativeFeatures=EXPORT&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeginam z czym? Mowilem o cenach w hol ze za 17 tys nie kupisz mlodej z dobrym wyposazeniem. Za 11k to chyba jakis kapitalista oddal auto. Sam zobacz co podales w linku za 15k. slabe wyposazenie i przebieg az za niski jak na niemcy i na turinga. Oczywiscie ze mozna kupic tanio ale raczej nie pewne auto bo nikt za pol ceny nie odda porzadnego egzemplarza. Ale temat nie tyczy sie 330 a juz tym bardziej nie e90.

🙃🙃

Opublikowano
No podałem Ci dwa auta za ok. 12000 Euro :D. Właśnie takie kupił, ale dał 800 Euro mniej, w Niemczech. Jeśli w Holandii tyle kosztują to ok, ale nie w Niemczech z takim dużym przebiegiem jak 200k km są tanie jak barszcz :).

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Wracając do tematu... jestem na 90% zdecydowany na nią. Udało mi się nawiązać kontakt z poprzednim właścicielem - Polakiem... ucieliśmy sobie pogawędkę ponad 30 min na temat tego co było robione, wymieniane + ile bierze oleju. Wg niego przez następne 15-20 tys auto nie powinno generować żadnych dodatkowych kosztów...tylko jeździć.

Więc dodając do poprzedniego:

- wymieniany był silniczek krokowy + pierwsza lambda

- okazało się, że to on wymieniał na ksenony w jakiejś firmie tuningowej w Polsce + ma listwe ze spryskiwaczami, tylko czarną... instalacja cała już tam jest

- bierze ok 1 l oleju od wymiany do wymiany (15tys km)

- wymieniał płyn hamulcowy w październiku 2012

Po zakupie pewnie się spotkamy "pogaworzyć" o BMW i ewentualnie dobić targu co do czarnej listwy i zimówek...

Opublikowano

P.S.2 ... wspomniany podatek w 2004 wynosił dla tego auta 45,5 % :/ (w Holandii to dopiero państwo zdziera)

co to za podatek? 45,5% od wartości? Czy go się płaci raz przy zakupie czy corocznie?

Opublikowano

BPM płatny jest raz, a jego wysokość zależy od szeregu czynników jak: wyposażenie, ogólna wartość, ilość emitowanego CO2 od pasażera etc.

Generalnie płaci się go :

1) przy zakupie nowego auta w Holandii - z natury doliczony jest do ceny

2) przy rejestracji w NL auta przywiezionego spoza Holandii - wysokość zależy od wieku, rodzaju paliwa itp

Przy wywiezieniu auta z Holandii można się starać o zwrot części podatku - samochody po 2006 roku.

...i jeden mały "kruczek"... o ile się orientuję... w Holandii jest obecnie możliwość zarejestrowania samochodu na polskich blachach i płacenia podatku drogowego... tylko BMP trzeba uiścić jako "depozyt", który będzie zwracany po wywiezieniu auta poza granice NL. Czy w pełnej wysokości... nie wiem.

Opublikowano

Ja jeszcze dodam, że jak przywozisz do NL swoje auto, które posiadasz ponad pół roku to jesteś zwolniony z BPM.

A podatek drogowy za diesla to rozbój w biały dzień :mad2: :mad2: :mad2:

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano

Fakt... ropniak w NL jest drogi... ale jeszcze droższy jest gaz :duh:

To ja finalnie reasumując zamknę temat zmieniając rubrykę "Moje BMW" ;)