Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu podczas zmiany biegów i ruszania z miejsca słychać było metaliczne stuki dobiegające gdzieś w okolicach mostu, miałem to zdiagnozować, ale nie zdążyłem, ponieważ ostatnio próbowałem ruszyć na śniegu, koła zaczeły buksować i nagle jak złapało przyczepności to słychać tylko zgrzyt i bm niestety dalej o własnych siłach nie dała rady jechać, coś strzeliło w moście, poniewaź jeśli odpale silnik i wrzucę jakiś bieg to wał się kręci i wskazówka od prędkości się podnosi ale koła stoją, gdy wrzucam wyższy bieg np 3-5 to słychać zgrzytanie w moście, podczas holowania nic nie było słychać, żadnych zgrzytów, ani nic nie hamowało, zauważyłem tylko że podczas holowania wskazówka od prędkości stoi na 0.

Mógłby mi ktoś pomóc i podpowiedzieć co mogło się stać??

Dodam że półosie całe nie ukręcone, znaczy żadna nie wisi, żadnego wycieku z mostu, poprostu most z zewnątrz wygląda cacy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odkręć przeguby od mostu i wyciąg zabieraki(wystarczy je podważyć i wyjdą)Albo zerwało frezy na zabieraku albo na przegubie.Jeżeli wskazówka pokazywała prędkość to myśle że główna przekładnia jest cała.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Dokładnie jak wyżej, odkręć pólośkę od mostu, wyciąg flansze i sprawdź stan trybów jak będą całe z obu stron to nie obejdzie się bez wyciągnięcia mostu jeśli chcesz mieć wszystko na widoku i z dobrym dojściem.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
wyciągnołem most, rozypał się mechanizm róźnicowy, więc most, albo na śmieci, albo do zespawania, idzie lato więc spawam go na 100% szpere, póki nie znajde drugiego mostu ;p
Opublikowano

Spokojnie wiem że to jest BMW, wiem że 192KM(jak wyszła z fabryki tyle miała teraz jej trochę zdechło tych kucyków xd), wiem że jestem młody, wiem że 100% spawak, ale wypraszam sobie życzenie mi śmierci, to jest pełnoletni samochód, a ulice to nie tor, więc bez przesady. Samochód jest mi potrzebny na codzień, czy miałby 50KM czy 350KM i czy byłoby to RWD czy FWD i czy miałbym papier na kierowce zawodowego, to i tak takim, a nie innym samochodem będe przemieszczał się z punktu A do punktu B. Nie chodzi tu o "ja pi3rdole ale laka pali" czy ",,wincy,, dymu tu nikt nie zrobi bez szpery"

pozdrawiam i chciałbym dożyć swoich "n-tych" urodzin w grudniu ;)

Opublikowano
Jak chcesz się sam zabić to ok. Ale pamiętaj, że nie jestes sam na drodze. Gwarancja urodzin 1 listopada jest pewna. Miłego spawania.

boi du*a z Ciebie jakaś... :mad2: że zrobi elektro to nie znaczy że będzie ciągnął bokiem cały czas..jak na pomysł zastępczy to zrobiłbym to samo

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!