Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmm, forum to słabe miejsce na ogłoszenie o sprzedaż (moja opinia), bo tu raczej ludzie już mają swoje X-ksy... co innego jakbyś sprzedawał coś znacznie starszego.

Poza tym zawsze pojawia się pytanie, co z tym samochodem jest nie tak, że ktoś go sprzedaje zaraz po zakupie...

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

Opublikowano

na razie bronię się przed serwisami sprzedażowymi; może ktoś tu zaglądnie w poszukiwaniu swojego nowego iksa :-)

a z autem wszystko jest tak tak czyli OK.

ja po prostu zamówiłem x5 no i muszę sprzedać x3 :8)

Opublikowano

Dzisiaj byłem w serwisie BMW odebrać swoja po wymianie przekładni i widziałem nówki X3 oraz 5 z dużymi napisami RABAT na niektórych było-35000,-30000,-25000.

Dlatego wydaje mi się że jeśli to roczniki 2013 to twoja oferta jest mało atrakcyjna. BMW w tej chwili daje naprawdę duże rabaty, prawie jak w Citroenie. :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja myślałem, że czas promocji już się skończył...pod koniec Stycznia widziałem ostatnie sztuki w Inchcapie. Widać, że sprowadzili nowe....

Sprawdziłem, nie ma szału na X3, max. 10 tys. upustu http://wroclaw.bmw-inchcape.pl/sprzedaz_pojazdow/pojazdy_do_odbioru/samochody_bmw

Za to na X5 nawet 65 tys. mniej http://warszawa.bmw-inchcape.pl/sprzedaz_pojazdow/pojazdy_do_odbioru/samochody_bmw

@TomekW: Tak czy siak, aby kupić od Ciebie musisz kogoś albo przekonać albo oddać za pół darmo auto, bo każdy pójdzie do dealera i weźmie z placu (drożej) ale z pewnością, że wszystko OK.

Nie wiem czy wiesz, że zamawiając teraz X5 dostaniesz jedną z ostatnich z tej serii, bo nowe będę dostępne na jesieni w sprzedaży...

Będziesz Miał Wydatki

Opublikowano

...Nie wiem czy wiesz, że zamawiając teraz X5 dostaniesz jedną z ostatnich z tej serii, bo nowe będę dostępne na jesieni w sprzedaży...

tak, wiem; kupuję świadomie auto mocno wyposażone, z dobrym silnikiem, sprawdzone; dla rodziny na ładnych parę lat, właśnie korzystając z dobrych ofert cenowych.

Nowe x5, z dostępnych zdjęć, podoba mi się średnio, jako nowy model też pewnie będzie kosztowało majątek i może "chorować" przez pierwsze lata. Tak to sobie przynajmniej tłumaczę :P

A obecna x5 podoba mi się bardzo, zwłaszcza z silnikiem 40d :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie jest tzw. kryzys i to widac i czuc

Sam chce kupic auto i zastanawiam sie nad x3 2.0d vs Volvo XC 60 163KM

i jak to wyglada teraz w salonie w BMW daja 8% rabatu plus automat gratis przy mojej konfiguracji wychodzi 189tys zl nowy ze salonu

Volvo daje rabat w wysokosci prawie 20% i cena jest po rabacie z dobrym wyposazeniem 147tyz zl -( automat, 4x4, nawigacja i inne dodatki)

tak wiec jest korzystny czas na kupno auta z salonu ale ten kto sprzedaje to szkoda opisywac - tk jak ty wystawiles cene za uzywany to masz 5 % szansy ze ktos to kupi

Opublikowano

do autora tematu: daj auto w rozliczeniu, jak kupujesz w ASO nie powinni robić problemu z dobrą ceną rynkową...

obecnie sprzedać dobre auto jest b. trudno, b. dobrze sprzedają się auta prezentowane przez handlarzy jako "tanie i rewelacyjne",

Polacy w sprawie kupna okazyjnych używanych aut znają się lepiej niż na polityce, w dziale serii "3/E90..." co "trzecie" auto to ulep ale nikt się nie przyzna do faktu, że kupił "kupę" tylko pisze jakie to miał szczęście i jemu TEŻ się udało kupić "bezwypadkową igłę z małym przebiegiem na full wypasie"...

ogólnie powodzenia :cool2:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Wydaje mi się ze za dużo wołasz... Ja wziąłem auto pod koniec roku z upustem prawie 20% dobrze skonfigurowane ale w benzynie.

Jak słyszałem benzynę im ciężej sprzedać a diesle idą jak burza stad może ten rabat - był początek grudnia 2012 czyli tez koniec roku...

Fakt wszystko mi pasowało, szczerze to jedynie tapicerkę bym zamawiając wziął inna niż ostrygowa bo nawet jeansy plamią, no ale ze względu na ten rabat to przymyknalem oko.

Jest elegancka ale mało praktyczna...

Opublikowano

Volvo daje rabat w wysokosci prawie 20% i cena jest po rabacie z dobrym wyposazeniem 147tyz zl -( automat, 4x4, nawigacja i inne dodatki)

Ja w Volvo dostałem rabat z 220tyś na 169 tyś. w listopadzie 2012

teraz powinni mocno zjeżdzać z ceny bo w połowie roku będzie nowy model XC60 z nowym dwu sprzęgłowym automatem :cool2:

Ogólnie XC60 bardzo fajne auto, nawet wpłaciłem zaliczkę ale nie doszło do zakupu. :cry2:

Opublikowano
Mi się fajnie jeżdziło XC60... silnik teraz ma 215 KM i za około 1000 euro zwiększją moc do 245 KM (ASO) no i dzwięk jak rzędowe 6 cyl. w BMW :wink:
Opublikowano

Zgadza się... skrzynia jest największą wadą tego auta nawet sprzedawca to potwierdził.

Tak czy inaczej to xc60 jest hitem sprzedaży, przynajmniej był przez ostatnie lata.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

...bo jest super wykonany (i może się podobać), i są na niego mega wielkie upusty.

Ale przy odsprzedaży, będzie ból... poza tym koszt utrzymania jest większy niż X3 (bo koszty przeglądów są żenujące wysokie).

P.S. Pięciocylindrowe diesle Volvo są mocarne i fajnie brzmią... ale zapytajcie ile palą :)

Będziesz Miał Wydatki

• Moderatorzy
Opublikowano

Myślę, że problem to brak fv 23% to dyskwalifikuje leasing.

Niestety rocznikowo auto roczne i niewielki przebieg niewiele tu zmienia.

Dałeś 16% od ceny katalogowej, A teraz zamawiając x3 20d automat jest gratis czyli ok 4-5 % rabatu od twojej ceny + 6 tys odliczenia vatu.

Dlatego masz nikłe zainteresowanie swoją x3.

A dealarzy BMW sprzedając roczne auta z przebiegiem ok20 tys km, sprzedają z rabatem 30-35%.

Opublikowano
Brak faktury ma znaczenie ale leasing można zrobić i bez tego jednak czy będzie to opłacalne...to już inny temat
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja wczoraj dostalem w BMW za X3 2.0d z wyposazeniem za 70tys. zl kwote 200tys zl

wiec jak kolega chce sprzedac swoj to niech zejdzie z ceny i da 170 tys. zl ( wiem boli ale inaczej sie nie da)

co do volvo to ladny samochodzik z dobrym wyposazeniem i jeszcze lepsza cena a poza tym reszte przemawia za X3

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brak faktury ma znaczenie ale leasing można zrobić i bez tego jednak czy będzie to opłacalne...to już inny temat

Dlatego sprzedający powinien rozważyć spuszczenie z ceny ok 20% żeby nowy kupujący mógł myśleć o leasingu zwrotnym.

XC60 może się podobać bo ma ładną linię zewnętrzną i nieprzeładowane wnętrze. A stara zasada CCC tylko pomaga. Stąd też wciąż nr 1 w sprzedaży w Polsce w klasie SUV. A dziś czytałem że jest najpopularniejszym modelem Volvo kupowanym w polskich salonach przez niemieckich dealerów.

Co do spalania to się wypowiem za jakiś czas.

A w gamie X3 brakuje mi np. wersji RWD w 2.0d 184KM.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
ja wczoraj dostalem w BMW za X3 2.0d z wyposazeniem za 70tys. zl kwote 200tys zl

te 200k PLN to za który rocznik? 2012 czy 2013?

pozdrawiam,

T

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

x3 rocznik 2013 ja sam wybieram wersje i wyposazenie

Nurek daj znac jak tam spalanie bedzie po 1000km - raczej tez zdecyduje sie na taki sam model volvo jak ty tylko czekam na lifta bo podobno ma byc skrzynia automatyczna taka jak w BMW

Opublikowano
Panowie jest tzw. kryzys i to widac i czuc

Sam chce kupic auto i zastanawiam sie nad x3 2.0d vs Volvo XC 60 163KM

i jak to wyglada teraz w salonie w BMW daja 8% rabatu plus automat gratis przy mojej konfiguracji wychodzi 189tys zl nowy ze salonu

tak wiec jest korzystny czas na kupno auta z salonu ale ten kto sprzedaje to szkoda opisywac - tk jak ty wystawiles cene za uzywany to masz 5 % szansy ze ktos to kupi

Nie wiem gdzie dają w BMW skrzynię plus 8% rabatu. :shock: Toć to prawie 13% ceny. Za takie pieniądze to nawet brokerzy nie bardzo chcą rozmawiać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Maja, pewnie wrzucę po pierwszym tankowaniu ikonkę w stopkę jak dla E46 więc mnie obserwuj;)

pozdrawiam

Paweł

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.