Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Podaje VIN : WBAAS710X0FX73106

Dodatkowo pytanie o skrzynie automatyczną. Jak sie sprawuje? Czy warto? Jaka jest roznica w spalaniu w manualu i automacie. W sumie cały czas szukalem manuala ale jezeli ten egzemplarz okazałby sie spoko to czy warto pchać się w automat? Z góry dzieki za info!

Opublikowano

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAS710X0FX73106

Kod typu AS71

Typ 320D (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47DO1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF JACQUARD/ANTHRAZIT (H9AT)

Data prod. 2004-05-13

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S495A 3. KOPFSTUETZE HINTEN Pas bezp. trzypunkt. i zagł. tył środek

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano
no fajny ten egzemplarz ...widać nie skopany i piękny jak mój

Też masz maskę krzywo, wklapę bagażnika krzywo, wydech krzywo...?

To do poprawki i wtedy będzie fajny egzemplarz.

Opublikowano
Jeśli nie ma halogenów to przedni zderzak jest taki sam, jak w wersji z dodatkowym oświetleniem?
Opublikowano
Jeśli nie ma halogenów to przedni zderzak jest taki sam, jak w wersji z dodatkowym oświetleniem?

Zderzak jest taki sam, wszystko to samo. Zamiast halogenów są właśnie zaślepki biale imitujace halogeny.

Opublikowano
Jak ktoś ma w E46 Euro 4 to jest zawsze filtr cząsteczek stałych a jak ma EURO 3 tzn ze nie ma filtra cząsteczek stałych. W niemczech montują filtry cząstek do E46 i do innych aut, które fabrycznie były bez filtrów by wjechać np. do centrum miasta.
Opublikowano
no fajny ten egzemplarz ...widać nie skopany i piękny jak mój

Też masz maskę krzywo, wklapę bagażnika krzywo, wydech krzywo...?

To do poprawki i wtedy będzie fajny egzemplarz.

Zielo skąd wnioskujesz ze krzywa maska i bagażnik? Sorry jestem laikiem i chciałbym wiedzieć na przyszłość na co patrzeć :) No i jak oceniasz ten egzemplarz? Warto sie nim zainteresować za te pieniądze? Z góry dzieki za odpowiedzi!

Opublikowano

Thx Kevin.

Widać na zdjęciach, że maska jest wysunięta i nie zgrywa się z błotnikiem przy kierunkach. Prawy kant tylnej klapy jest jakby niżej od reszty. Ten samochód jest chyba od handlarza, trzeba poszukać na forum czarnego 320d i porównać telefony. Ciekawe czy umowa na Niemca czy FVAT? :mrgreen:

Opublikowano
Czy w Polsce można jeszcze trafić na jakiegoś uczciwego sprzedawce który nie chce wcisnąć Ci pomalowanego trupa???!!! Prawie 3 miesiące szukania i za każdym razem to samo!
Opublikowano

Kolega mr ładnie opisał sprawę. Oczywiście zawsze można poustawiać elementy i będzie ok. Tylko na pytanie, czemu elementy średnio pasują, handlarz nie odpowie. Bo albo nie wie, albo nie ma się czym chwalić.

W każdym razie dziwi pisanie, że to egzemplarz "nie skopany i piękny". A jeśli ktoś myśli, że jeśli na fotkach krzywo, to generalnie w realu jest ok, to ja odpowiadam, że generalnie jeśli na fotkach jet krzywo, to w realu wychodzi dodatkowo szpachel.

EDIT: ja u handlarzy nigdy nie kupowałem, więc nie wiem, czy jest szansa trafić cos sensownego.

Swoje obecne auto wynalazłem w czeluści otoszroto, z kiepskimi fotkami, wysoką ceną, podejrzanie niskim przebiegiem i opisem na jedno zdanie. Ale za to komplet dokumentów i komplet CZTERECH kluczyków. Właściciel przesłał skany książki, podzwoniłem do Niemiec, rozkodowałem VIN, komp w rękę i pojechałem po auto.

Wiec takie kwieciste opisy handlarskie, błyszczące auta, prane tapicerki i dwa komentarze na koncie jakoś nie działają na mnie najlepiej.

Opublikowano
prezioso napisał:

Czy w Polsce można jeszcze trafić na jakiegoś uczciwego sprzedawce który nie chce wcisnąć Ci pomalowanego trupa???

Oglądałem kilka aut od handlarzy i niestety, ale musisz się przyzwyczaić do takiego widoku. Auto często bite i to mocno, braki w wyposażeniu, wał z rokiem produkcji, umowa na Niemca, "ważne tablice i przegląd". Kwestia tylko na ile możesz przymknąć oko, bo mamy do czynienia z autem używanym.

Opublikowano

Witajcie,

także interesowałem się tym autem. Niestety zrezygnowałem po rozmowie ze sprzedającym który nie miał czasu podjechać na ASO sprawdzić auto! Cna do opłat, umowa kupna/sprzedaży na Niemca.

Opublikowano
Witajcie,

także interesowałem się tym autem. Niestety zrezygnowałem po rozmowie ze sprzedającym który nie miał czasu podjechać na ASO sprawdzić auto! Cna do opłat, umowa kupna/sprzedaży na Niemca.

Powiem Ci cos lepszego. Ja byłem, chciałem obejżeć ale... nie odpalił :D Dodatkowo nowe przewody od klimy (dosłownie nówki ze sklepu), 2 wgniotki na dachu, uszczelka od szyby kierowcy grzebana (wychodzi), mały otwór w tylny zderzaku, kontrolki w ogole nie gasną, pompa paliwa popuje cały! czas (po minucie wlaczonego zaplonu nadal pompowała :) ). tyle zobaczyłem w ciemnym garażu. Poza tym polecam - IGŁA! :D

Opublikowano
Czy w Polsce można jeszcze trafić na jakiegoś uczciwego sprzedawce który nie chce wcisnąć Ci pomalowanego trupa???!!! Prawie 3 miesiące szukania i za każdym razem to samo!

można trafić ale nie 2004 za 20tyś.. szukasz za najniższą kasę a oczekujesz aby wszystko było sprawne, a gdyby tak było, to samochód stał by za 25 albo 30 a nie za 19900

Opublikowano
Mam cacko ful 2004 prawie pełen wypas nie na sprzedaż ,no jak dasz 30 tysiaków to się zastanowię :D
Opublikowano

można trafić ale nie 2004 za 20tyś.. szukasz za najniższą kasę a oczekujesz aby wszystko było sprawne, a gdyby tak było, to samochód stał by za 25 albo 30 a nie za 19900

Nie szukam za najnizsza kase, byla oferta, napisane ze wszystko ok, dzwonie sprzedajacy potwierdza to jade, co zobaczylem na miejscu opisalem dla innych zeby nie tracili czasu i pieniedzy. Wiec nie musisz sie tu popisywac mądrościami i sie tak nie napinaj. Pozdro!

Opublikowano

Nie szukam za najnizsza kase, byla oferta, napisane ze wszystko ok, dzwonie sprzedajacy potwierdza to jade, co zobaczylem na miejscu opisalem dla innych zeby nie tracili czasu i pieniedzy. Wiec nie musisz sie tu popisywac mądrościami i sie tak nie napinaj. Pozdro!

Patrzac na alledrogo gdzie E46 2.0 z 2004 roku stoi od 16 tysiecy (za oficjalnie przerobionego anglika) do 34 tysi za auto popieram kolege w calej rozciaglosci ze szukasz po taniosci :)

Niestety taki jest rynek Polski gdzie wiekszosc kupujacych samochody uzywane zje gowno jak daja za darmo a 10 letne auto musi wygladac jak z fabryki wypolerowane z mitycznym przebiegiem.

Presiozo, raczej ty sie spinasz bo sam napisales ze szukasz auta do max 20 tysi i zapodales ogloszenia dwoch szrotow :) Jesli nie stac Cie na drozsze auto to chyba nie powod do wstydu (sam bym chetnie kupil sobie M jakbym mial pieniadze na zakup i serwis) a szukanie auta w poliftach za ta kase mija sie z jakimkolwiek sensem zakupu...Tak czy inaczej powodzenia w poszukiwaniach :)

Opublikowano

Każdy szukający w tym dziale szuka po taniości. A każdy szrot ma w opisie, że wszystko ok, dzwonie sprzedajacy potwierdza. Więc rzeczywiście nie ma się czego wstydzić.

Pozostaje cierpliwie szukać i liczyć się z pomalowanymi trupami, pomimo, że handlarzyk przez telefon o mało się nie zapowietrzył, że lalucha spod igły.

A omawiane auto ocenialiśmy wyżej. Po samych zdjęciach wygląda na kombinowane (choć trafił się i taki, dla którego auto lalka). Jeśli na zdjęciach jest krzywo, to w rzeczywistości jeszcze bardziej.

Opublikowano (edytowane)
Więc rzeczywiście nie ma się czego wstydzić.

Niczego sie nie wstydze tylko denerwuja mnie "madre" wywody, typu kolegi Kojot, o szrotach za 20 tys tak jakby za 30 tys juz nie bylo. Takze kolega Kojot niech pozostawi dla siebie takie "madrosci" i jezeli nie ma ochoty pomagac tylko sie madrzyc to niech sobie odpusci.

Edytowane przez presiozo
Opublikowano

Wg mnie kolega Kojot ma rację, więc choć nie jest tak, że nie chcę pomagać (jak widać, miałem rację, oceniając auto wyżej jako wcale nie taki rodzynek, jak mówili inni), to też odpuszczam.

Bo po co ma jeden drugiego na siłę przekonywać i się przy tym wnerwiać.

W każdym razie również życzę powodzenia w szukaniu i znalezienia porządnego auta, bo to nie łatwa sztuka.