Skocz do zawartości

X3 E83 2007 - czy polskie menu to naprawdę wirus? :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio byłem w ASO w celu zakupu nowego kluczyka. Z zakupem oczywiście ściśle powiązana była usługa kodowania nowego kluczyka za którą oczywiście musiałem zapłacić :mad2:

Ale ja nie o tym.

Otóż doradca serwisowy powiedział mi ciekawą rzecz.

Zapytał mnie skąd mam soft (w wersji polskiej, ściągnięty z tego forum) który widoczny jest na wyświetlaczu nawigacji i stwierdził że to jakaś modyfikacja rosyjskiej wersji i że to jest "wirus" :).

Powiedział że powinienem spodziewać się jakichś zakłóceń w pracy elektroniki auta i że wiedzą to ze swojego doświadczenia.

Oczywiście zalecił mi wgranie oryginalnego softu w wersji angielskiej u nich w ASO za jedyne 1000 PLN :mad2:

Uprzejmie podziękowałem i pojechałem w siną dal. Ale od tego momentu zauważyłem że np. niekiedy nie blokują mi się automatycznie drzwi po przekroczeniu 20km/h.

I tak się teraz zastanawiam czy po prostu coś się dzieje z zamkami czy może rzeczywiście elektronika zaczyna szaleć przez mojego "wirusa" :).

A może w ASO aktywowali mi tego wirusa :).

A tak na serio to piszę abyście wypowiedzieli się czy mieliście jakieś dziwne akcje z samochodem które zniknęły po aktualizacji softu w nawigacji?

Opublikowano

Wiadomo ze to nie jest oryginalne menu oferowane przez BMW i mozna i to nazwać "wirusem " :wink:

Ta aktualizacja nie ma nic wspólnego z ogólną elektroniką auta .Sam soft jest w czytniku i tyle więc niech się doradca puknie w głowę...ech...ASO :D :D

Co do tego kluczyka to masz tak tylko na tym nowym czy na starym też ???

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

No w sumie mam to na tym nowym kluczyku.

Jutro będę testował na starym kluczyku i dam znać.

A co myślisz że coś zrąbali z kodowaniem nowego kluczyka lub że jest on uszkodzony?

• Moderatorzy
Opublikowano
PL menu do starych systemów np. MK4 to oryginalny soft BMW z ręcznie tłumaczonymi tekstem oraz lektorem pochodzącym z Opla :)
Opublikowano

Dzisiaj używam starego kluczyka. Używałem auto 2 razy i niby drzwi się odpowiednio zablokowały po prędkości powyżej 20km/h.

Ale jeszcze chyba za wcześnie żeby stwierdzić że coś z nowym kluczykiem jest nie tak. Potestuje przez najbliższy tydzień i dam znać.

I jeszcze jedno co zauważyłem przy nowym kluczyku.

Przy zamykaniu auta przyciskiem na kluczyku po zamknięciu drzwi kilka razy auto jakoś dziwnie "piknęło" a nigdy wcześniej nie wydawało żadnych dźwięków podczas zamykania.

To nic. Testuje dalej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koledzy dali juz odpowiedz odnosnie kluczyka, w bmw funkcje zamykania drzwi sa kodowane do kluczyka, tak samo jak sygnaly dzwiekowe i wizualne.moga byc zakodowane do auta badz do kluczyka.dlatego jeden kluczyk zamyka po 20km/h i daje sygnal przy zamykaniu a drugi nie.tak ktos sobie to zaprogramowal :D
  • 2 lata później...
Opublikowano

MARIO_X3,

Wiem, że odgrzewam kotleta ale chciałem się zapytać (tak dla swojego upewnienia się) czy do dnia dzisiejszego jest wszystko ok z menu po polsku? Cały czas mam dylemat czy wgrywać i którą wersję, od kogo? Jak byś mógł podać, która wersja jest stabilna i skąd ją można zassać? :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Jezu..przecież od lat na tym się jeżdzi i masz napisane jasno,ze to nie ma nic wspólnego z samym autem :duh: :duh: :duh: :duh: Potrzebujesz jaśniej ???

Cały dział od tego jest tutaj viewforum.php?f=91

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Jezu... A może by tak czytać ze zrozumieniem? Nie napisałem, że się boje, że ma to coś wspólnego z samochodem tylko czy są jakieś problemy, że wgrany jest język polski. Często się zdarza, że wersja danego menu nie jest właściwe tłumaczona albo zmienia layout navi, albo logo itp. (mam rozumieć, że wiesz o co chodzi) Stąd chce wiedzieć, która wersja jest pewna, zmieniająca tylko język, a nic poza tym! Stąd prośba o podanie konkretnego info oraz źródła.

Link, który przesłałeś znam i konkretnego info tam nie ma, wersji softu tyle co modeli BMW.

Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
Dalsze dyskusje w dziale "Nawigacja....."
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.