Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum nie dawno nabyłem BMW E46 316i bardzo fajne autko lecz mam już z nim problemy chodzi o to że auto nie chce otwierać się z pilota no trudno ale do pewnego czasu dział centralny zamek że lecz teraz otwierają się tylko drzwi od kierowcy resztę muszę później ręcznie otwierać z zamykaniem tez problem bo muszę zamykać z środkowej konsoli i dopiero drzwi od kierowcy może ktoś miał podobny problem, następna rzecz jest taka gdy włączę podgrzewanie tylnej szyby i słucham radia to zaczyna szumieć jak by przez to łapało zakłócenia nie mam pojęcia co to może być najwidoczniej były właściciel bawił się chyba elektryką może ktoś mi pomoże w wyżej wymienionych problemach. Z góry dzięki za odp i za wyrozumiałość za pomyłki :)

PS rozkręciłem dziś boczek od drzwi i zobaczyłem czy we wtyczce jest wszystko ok po czym złożyłem i teraz wszystkie drzwi otwierają się z kluczyka lecz nie zamykają nadal i co gorsza nie wiem czemu pali mi się cały czas kontrolka od poduszki.

Opublikowano

co do drzwi i zamków itp, wpisz w szukajke moduł albo przekaźniki komfortu i poczytaj.

co do poduszki to pod komputer i wiadomo co powoduję bład, pewnie mata zajętości fotela pasażera.

co do szumów w radiu też o tym znajdziesz jak poszukasz.

szukam
Opublikowano
ok dzięki myślałem że ktoś miał któryś z problemów i może by pomógł ale dobra to szukam o tym co napisałeś
Opublikowano
no witam wyjąłem ten moduł i co mnie zdziwiło ze jedno gniazdo wtyczki jest puste nie wiem czemu patrzyłem czy gdzieś dookoła jest ta wtyczka ale nigdzie nie widziałem no chyba ze tak jest oryginalnie nie mam pojęcia
Opublikowano
no wyczyściłem tak jak w opisie ale nic nie dało wiec nie wiem czy oryginalnie były dwie wiązki przewodów podłączone czy oryginalnie powinny być trzy bo raczej z tego to widzę to trzy i u mnie brakuje pierwszej od lewej strony.