Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że to mój pierwszy post - witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Mam Koledzy prośbę o pomoc przy sprawdzeniu auta z numerem VIN WBAVR71090K021482.

Bardzo proszę o pomoc - z góry dziękuję (gdyby było potrzebny numer tel. do mnie, bardzo proszę o kontakt na priv).

Robert P.

Opublikowano
Coś tam niedawno było z Lukowa. Nie kupisz w Szwajcarii auta bezwypadkowego i z takim przebiegiem i z tego rocznika. Dorzuć drugie tyle na start.

Czy można to zweryfikować, tak żebym miał 100% pewności co z tym autem się działo do tej pory??

Opublikowano
Owszem. Poproś o skan KS i drogą mailową lub tel. wszystkiego się dowiesz. Ale powtarzam, gdyby te wszystkie parametry, które podaje sprzedawca, były zgodne z prawdą, to takie auto startuje od 20tyś CHF a tu "siurprajs" za trochę więcej niż 10tyś
Opublikowano
Owszem. Poproś o skan KS i drogą mailową lub tel. wszystkiego się dowiesz. Ale powtarzam, gdyby te wszystkie parametry, które podaje sprzedawca, były zgodne z prawdą, to takie auto startuje od 20tyś CHF a tu "siurprajs" za trochę więcej niż 10tyś

Dziękuję za wskazówkę - jutro skontaktuję się ze sprzedającym i zobaczymy jaka będzie jego reakcja na prośbę o skan książki serwisowej (podam informację na forum). Gdyby jednak ktoś z Was miał wcześniej jakieś informacje na temat tego auta, bardzo proszę o kontakt.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dobra cena .

zaraz będą takie po 30 koła sprzedawać :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Samochód to oczywiście 2006 a nie 2007

Zapytaj tez gdzie sie podziało oznaczenie modelu z klapu bo wg VIN powinno tam być

Opublikowano
Samochód to oczywiście 2006 a nie 2007

Zapytaj tez gdzie sie podziało oznaczenie modelu z klapu bo wg VIN powinno tam być

Właśnie dzięki takim informacjom będę wiedział jak z gościem rozmawiać - bardzo dziękuję.

Opublikowano

Koledzy - posiadam skan książki serwisowej. Pomoże mi ktoś na priv w jej sprawdzeniu?? (odwdzięczę się).

Auto jest ze Szwajcarii więc pewnie żeby to sprawdzić i potwierdzić w tych serwisach co było auto serwisowane trzeba znać język ;) .

Opublikowano
W poprzednim temacie pisałeś kolego że szukasz nie bitego z oryginalnym przebiegiem a wklejasz prawie najtańsze ogłoszenia z tego rocznika. Dorzuć trochę więcej $ lub kup z początku produkcji a może będziesz zadowolony. Trzy tygodnie temu przywiozłem e91 2007 rok z DE dla żony, oglądałem trochę tych aut i powiem ci szczerze że coś nie kręconego i nie bitego w tej cenie nie znajdziesz. A weź pod uwagę to że te ceny wliczają już zarobek handlarza. Żeby kupić naprawdę igiełkę do której przez pierwszy rok nie dołożysz z 10kzł przyszykuj z 40% pieniędzy więcej i to przywożąc samemu bez pośredników. :cool2:
Opublikowano
W poprzednim temacie pisałeś kolego że szukasz nie bitego z oryginalnym przebiegiem a wklejasz prawie najtańsze ogłoszenia z tego rocznika. Dorzuć trochę więcej $ lub kup z początku produkcji a może będziesz zadowolony. Trzy tygodnie temu przywiozłem e91 2007 rok z DE dla żony, oglądałem trochę tych aut i powiem ci szczerze że coś nie kręconego i nie bitego w tej cenie nie znajdziesz. A weź pod uwagę to że te ceny wliczają już zarobek handlarza. Żeby kupić naprawdę igiełkę do której przez pierwszy rok nie dołożysz z 10kzł przyszykuj z 40% pieniędzy więcej i to przywożąc samemu bez pośredników. :cool2:

No właśnie mnie zaskakuje że sprzedający wszystko (VIN, skan KS gdzie widzę że auto serwisowane było w jednym serwisie, a ostatni serwis w innym serwisie) udostępnia bez żadnych problemów. Mnie to dziwi bo jakby miał coś do ukrycia to pewnie robiłby problemy, ale piszę to z wiedzą niemal zerową na temat rynku sprzedaży aut więc pewnie jeszcze wiele muszę się nauczyć.

Z drugiej jednak strony ktoś kto zna język może się dowiedzieć wszystkiego na temat tego auta dzwoniąc pod numery telefonów 2 serwisów z KS.

Jestem bardzo ciekawy co z tym autem się działo...

Opublikowano
Pewnie, że nie stwierdzisz, ale jest telefon, fax, mail do serwisów.

To prawda, dlatego być może któryś z kolegów mi pomoże przy kontakcie z tymi serwisami?? (oczywiście nic za darmo ;) ).

Opublikowano
Nie no ok, chodziło mi o to że dowie się przebiegu i czy auto wcześniej nie miało żadnych przygód. Ale historia po ostatniej pieczątce do momentu przywiezienia auta do sprawdzenia tylko organoleptycznie. :cool2:
Opublikowano
Nie no ok, chodziło mi o to że dowie się przebiegu i czy auto wcześniej nie miało żadnych przygód. Ale historia po ostatniej pieczątce do momentu przywiezienia auta do sprawdzenia tylko organoleptycznie. :cool2:

Fakt - od ostatniej pieczątki minęło 6 miesięcy, więc bez pomocy speca na miejscu oględzin się nie obędzie. Zanim jednak będą oględziny muszę widzieć jaką historię do ostatniej pieczątki miało to auto w Szwajcarii, stąd moja prośba o pomoc w otrzymaniu informacji na temat tego auta w tamtych 2 serwisach.

Opublikowano
Wrzuć skan tej książki. Jak nie masz nikogo szprechającego, to ułóż sobie pytania wrzuć na translator i wyślij to wszystko. Na pewno zrozumieją o co chodzi.
Opublikowano
Wrzuć skan tej książki. Jak nie masz nikogo szprechającego, to ułóż sobie pytania wrzuć na translator i wyślij to wszystko. Na pewno zrozumieją o co chodzi.

Już napotkałem na pierwszą barierę. Centrala BMW i ASO BMW nie chcą mi podać informacji o historii pojazdu ponieważ musi o to wystąpić właściciel lub ew. podadzą na podstawie brief'u pojazdu. Poprosiłem sprzedającego o brief - powiedział w rozmowie telefonicznej że mi zeskanuje, tak więc czekam na ten skan.

Opublikowano
Czy jakiś kolega forum, dobrze zorientowany w E90 a mieszkający niedaleko Łukowa (woj. Lubelskie) który mógłby podjechać do sprzedającego i ocenić swoim fachowym okiem czy warto żebym jechał taki kawałek drogi oglądać i ew. kupić to auto?? Wiadoma sprawa że zapłacę za taką usługę. Ewentualnie jaki inny wariant polecacie zanim tam pojadę??
Opublikowano

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, w szczególności WIELKIE podziękowania dla pete_wwa (chłopaki z Wołomina gruntownie przeskanowali auto i co miało wypłynąć to wypłynęło) :) .

Dzięki także dla szymon-o, za chęć pomocy :) .

Zakup dokonany - zdjęcia będą za jakieś 2-3 miesiące jak się trochę nacieszę nowym nabytkiem :) .

Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano
Nie ma w tym co napiszę żadnej ironii. Gratuluje zakupu auta za więcej niż połowę ceny jakie są w Szwajcarii za ten rocznik i przebieg, nie licząc opłat i zarobku handlarza. Ale skoro auto "prześwietlone i jest ok, to gratuluję tym bardziej, rzeczywiście trafiłeś na ewenement. Szkoda tylko, że nie skorzystałeś z możliwości zasięgnięcia informacji u żródła, czyli w serwisie z KS, ale może nawet dobrze. Powodzenia w eksploatacji :cool2:
Opublikowano
Nie ma w tym co napiszę żadnej ironii. Gratuluje zakupu auta za więcej niż połowę ceny jakie są w Szwajcarii za ten rocznik i przebieg, nie licząc opłat i zarobku handlarza. Ale skoro auto "prześwietlone i jest ok, to gratuluję tym bardziej, rzeczywiście trafiłeś na ewenement. Szkoda tylko, że nie skorzystałeś z możliwości zasięgnięcia informacji u żródła, czyli w serwisie z KS, ale może nawet dobrze. Powodzenia w eksploatacji :cool2:

Zdaję sobie sprawę z tego co napisałeś - oczywiście nie zapłaciłem tyle ile w ogłoszeniu, ale fakt jet taki że sprzedający sporo na tym zarobił. Niestety nie miałem zbyt wielu opcji innego zakupu, a ponieważ po prześwietleniu auta przez speców okazało się że wszystko jest ok (mam zresztą wyniki badań), zdecydowałem się na zakup.

Historia auta została sprawdzona przez dealera BMW w Polsce i potwierdzili mi to co się z autem działo w Szwajcarii więc tym bardziej mnie to uspokoiło i spowodowało że można to auto kupić. Jeżeli mam takie szczęście jak w przypadku kupna mojego poprzedniego auta (Seat Toledo - sprowadzony z DE, kupiony od handlarza w Słomczynie - duże ryzyko, ale trafiłem świetny okaz, którym co prawda przejechałem zaledwie 120 tys. km przez 6 lat, ale z sentymentu nie sprzedam tego auta ponieważ nigdy mnie nie zawiodło :) ).

Póki co przejechałem nowym nabytkiem 500 km i nie mam uwag :) .

Pozdrawiam,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.