Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przymierzam sie do zakupu X3 i jako ze jestem przed jazda probna (nigdy nie moga w salonie zgrac 28 i 35 razem, zebym mogl porownac jeden po drugim :)), mam pytanie - na co zwrocic szegolna uwage?

Czy ktos z kolegow z forum jezdzi 35i? Sprzedawca z salonu cisnie mnie na ten 35i bo, jak mowi, silnik 28i strasznie wyje jak by go zarzynali :)

Od razu moze uprzedze, mieszkam na bliskim wschodzie i tutaj nie ma aut w dieslu :)

Pewnie wiecej wyjasni sie po jezdzie probnej ale zawsze warto wczesniej zapytac.

Pozdrawiam

Grzegorz

Opublikowano

Jak masz fundusze i nie ma u Ciebie dużej różnicy w cenie to nie ma co się zastanawiać.

Jak to mówią: "35i to marzenie nastolatek" :lol: Zdecydowanie na TAK

Motor 28i pracuje jak rozrabiaka i absolutnie mało dostojnie, ale coś tam jedzie... Ja go już zakwalifikowałem jako "dobry rodzinny wozik". Zona zakochana.

Dźwięk pracy silnika na początku zniechęcał mnie do jakiegokolwiek deptania, bo praca motoru po przesiadce z boxera 6cyl przyprawiała mnie o dreszcze:)

Teraz nauczyłem się go już pedałować i generalnie jedzie dobrze, no ale 35i jest bez porównania jeśli masz taki budget ...

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz. Nie zastanawialbym sie gdyby z tym dostepnym tutaj 35i nie byloby malego problemu.

Otoz tu jest aka polityka sprzedazowa, ze masz do wyboru 3 wersje auta z przypisanymi opcjami (dosc dobrze wyposazony jest tylko 28 i 35i-lepiej), 20 to praktycznie golas. Opcje w 35 mi pasuja ale te auto nie ma regulowanego zawieszenia (sport-comfort).

Pytanie- czy bez tego warto brac, czy zamawiac i czekac 4 miesiace?

Pewnie zobacze juro jak sie buja ten 35 i czy mi pasuje te zawieszenie. Po poprzednim aucie szukam czegos bardziej miekkiego.

Ale zeby nie bujalo jak na jakaiejs kanapie :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolego tam masz paliwo po 60 gr za litr wiec sie nie zastanawiaj i kupuj R6
Opublikowano

Teraz paliwo jest po jakies 1,4pln (nie jestem pewien, bo nigdzie nie ma cen wywieszonych)

Ale ten akurat woz chcialbym sprowadzic do kraju kiedys.

• Moderatorzy
Opublikowano
Jak chcesz sprzedać benzynę w kraju to bierz większy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja bym zamowil 35i - po pierwsze kultura pracy 28i i 35i to zupelnie inny swiat (kolega ma 328i, zimny chodzi jak diesel), po drugie poczekalbym na zawieszenie regulowane, gdyz w mojej opinii zawieszenie w serii F w wersji podstawowej jest slabo skonfigurowane w porownaniu do poprzednich modeli

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli chodzi o zawieszenie to mam całkowicie odwrotne odczucia :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kwestia gustu :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Dzis bede probowal :)

Ja tz sadze ze w kraju bedzie lepiej z 35i.

Najwiekszy dylemat, to czy te zwykle zawieszenie bedzie OK w 35i.

No i czy zona nie zmusi do wziecia MLa, ktorym jechalismy w weekend (ten mial regulowane zawieszenie, ale serio-nie odczulem zadnej roznicy po wlaczeniu opcji sport). No i kiedy widze te przedpotopowe menu i te nawigacje...

Bede tez probowal X5 z 35i i bede mial porownanie do 4,8.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem jak w ML, ale w X5 Adaptive Drive dziala caly czas; jesli wlaczysz sport to dodatkowo utwardza zawieszenie, ale roznicy bardzo duzej nie ma, z wylaczonym sport jest nadal inaczej niz z zawieszeniem bez AD

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i czy zona nie zmusi do wziecia MLa, ktorym jechalismy w weekend (ten mial regulowane zawieszenie, ale serio-nie odczulem zadnej roznicy po wlaczeniu opcji sport). No i kiedy widze te przedpotopowe menu i te nawigacje...

Bede tez probowal X5 z 35i i bede mial porownanie do 4,8.

X3 a ML to przepaść... ML bez dwu zdań wygrywa w cuglach z X3 pod względem wyposażenia, komfortu i o dziwo dzielności w terenie. X5 to klasa do porównania dla MLa... Poza tym ML jest zdecydowanie większy niż X3

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

Opublikowano (edytowane)

X3 a ML to przepaść...

To oczywiste :) ale cenowo to tez przepasc, wiec nalezy wszystkie mozliwe opcje sprawdzic przed zakupem :)

Wczoraj probowalem X3 28i (normalne zawieszenie, nie regulowane), X3 35i (sportowee zawieszenie, nie regulowane) i X5 35i (normalne zawieszenie, nie regulowane).

X3 28i - silnik nie jest taki glosny jak sie obawialem, halas nie duzy, akurat do codziennej jazdy, przyjemne auto, fotele elektryczne z pamiecia sa wygodne.

przyspieszanie bardzo krzepkie, szczegolnie w trybie sport. Auto nie buja, podoba mi sie zawieszenie :)

Zonie sie nie podoba, za maly.

X3 35i - WOW :) to dopiero rakieta :) w mojej opinii chyba lepiej sie zbiera niz X5 4,8 (szybciej chyba ze wzgledy na mase i to jest R6 a nie V8, ale to i tak subiektywna opinia).

Ogolnie ten silnik z tym zawieszeniem jest najlepszym wyjsciem...jak ktos nie ma malego dziecka jak my..

Zawieszenie twarde jak cholera (jak w mojej bylej sportowej X5)-sprzedalem wlasnie dlatego bo po czasie okazalo sie za twarde).

Acha - fotele sportowe nie dla mnie, niewygodne, mozna regulowac boczki ale jak dla mnie w zbyt malym zakresie (180cm, 92kg).

Wrazenia z jazdy sa swietne, ale za twarde dla mnie (i dla zony tez).

X5 35i - chyba znalezlismy zloty srodek, auto duze, silnik wiecej niz wystarczajacy do tej, zawieszenie nie twarde ale nie tak miekie jak w ML, przyspiesza w bardzo mily sposob, wydaje sie ze powoli a mija chwilka i juz trzeba hamowac przed nastepnymi swiatlami.

Zona mowi ze OK...

A sprzedawca na to, ze zanych aut na stanie nie ma :D lol

I ze raczej nie da sie juz zamowic, bo fabryka nie da rady, bo listy oczekujacych dlugie i ze moze na lipiec by bylo, ale nie wiadomo :), bo zmieniaja linie na te po lifcie :)

Swietnie, chyba kupimy MLa :)

Edytowane przez mystras
Opublikowano
...kup teraz auto w wersji "economy" i poczekaj na nowe X5, mysle ze to rozwiaze wiele problemow i bedziesz happy... Ja tak bym chyba tak zrobil - wstrzymal sie na nowego X-a do konca roku.
Opublikowano
Myslalem o tym, ale jesli te zdjecia, ktore kraza w sieci (nowego X5) sa prawdziwe, to ja juz wole tego starego z bialymi swiatlami :)
Opublikowano

Mysle ze nowego tez polubimy... :lol:

Z BMW nie podobalo mi sie chyba jedynie 5GT ktore teraz juz bym rozpatrywal. Nowe X5 napewno bedzie duzo lepsze bo i jak inaczej... :lol: