Skocz do zawartości

Kierownica wielofunkcyjna od e39 w e46?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Znalazlem na allegro kierownice od e39 z 2003r.

Moje pytanie brzmi czy bedzie pasowala do mojej 323i z 1999r? Obecnie posiadam standardowa kierownice 4-ramienna.

Druga sprawa jest to, ze na kierownicy od piatki jest przycisk od jej podgrzewania

http://images42.fotosik.pl/566/34e3642c05820ad4med.jpg

Czy bedzie to funkcjonowac w przypadku mojego auta?

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Seba :)

Opublikowano

pasować będzie. Jak chcesz grzanie to trzeba troche przerobić coś chyba, trzeba dodać jakieś piny czy coś.

z tego co kojarze to jest nawet na któryms forum zagranicznym opis takiej zmiany :D ale czy e46fantatics czy bimmerfest to nie pamietam :D musisz pogooglac :)

tak samo jak kierownica od x3 albo x5, z3 i z4 chyba tez pasować bedzie :D mowa o pierwszych generacjach.

szukam
Opublikowano
Fajna sprawa z podgrzewaniem zwlasza w taka zime jak obecnie. Pytanie tylko jak duzo zmian trzeba wprowadzic zeby to wszystko funkcjonowalo jak nalezy?
Opublikowano

jest poradnik do tego ze zdjeciami. Trzeba chyba dołozyc jakieś piny we wtyczce czy dolozyc jakis kabelek pod poduszką. Ogólnie do zrobienia.

poszukaj to znajdziesz.

szukam
Opublikowano

delmarco na e46fanatics przekładał z X3 i działa, czyli podgrzewanie da się odpalić.

Jedynie pozostaje rzeźba z dwunabojową poduszką.

Opublikowano
Przycisk zaznaczony na zdjęciu nie jest od podgrzewania kierownicy, tylko od zamkniętego obiegu powietrza. Są też dokładnie takie same kierownice z podgrzewaniem i wtedy przycisk od podgrzewania faktycznie znajduje się we wskazanym miejscu (zamiast tego od zamknięcia obiegu), ale te kierki są trudno dostępne niestety (mówię o kompletach z przyciskami).
Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano

Jest większa i kiepsko to wygląda, miałem u siebie założoną jakiś czas.

Wysłano z HTC Legend z użyciem Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A to co jest na zdjęciu w pierwszym poście, to nawet nie jest piątka, to 7 e38, charakterystyczny hamulec ręczny po prawej stronie na desce.

Przycisk faktycznie nie jest od ogrzewania kiery, a od obiegu zamkniętego.

Niech kolega założyciel tematu szuka kierki od e46 lub x3, bo inne są większe i strasznie to wygląda...

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź koledzy. A jak to jest z tymi dwunabojowymi poduszkami jakbym zmienił kierownicę na poliftowa z okrągłą poduszką to muszę wymienić coś jeszcze, żeby wszystko działało w razie wypadku?
Opublikowano

kolego nikt jeszcze chyba dzwona nie zaliczył z taką poduszką wiec nie wiadomo czy to zadziała. Ja osobiście wole brzydszą kierownice ale z poduszką pewną niż mega ładną kierownice ale podczas wypadku przywale zebami o kierownice bo się nie otworzy :D

jeśli to działa to super, ale nikt tego jednoznacznie potwierdzić nie może bo trzeba to sprawdzić wiadomo jak :D

szukam