Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podrzuć więc te kilka ciekawych propozycji do 50 tys - na pewno zainteresują autora wątku, że o sobie już nie wspomnę.
Opublikowano
I to jest ta oferta do 50k pln? A opłaty i transport? Jak w 60k się zamkniesz z tym autem to będzie ok.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Błagam Cię, ponegocjować? Ale co? 500 Euro? Może maksymalnie. Dalej wyjdzie pod 60k pln.

Opublikowano
Pomijając, że w wątku jest samochód z 2008r, a tu marzyciel wkleja auto w najlepszym wypadku z 2006r, więc chyba nie ma za bardzo takie porównanie sensu.

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450

Opublikowano
Pomijając, że w wątku jest samochód z 2008r, a tu marzyciel wkleja auto w najlepszym wypadku z 2006r, więc chyba nie ma za bardzo takie porównanie sensu.

coś za coś :mad2: . negocjacja to temat do dyskusji, jeden upuści więcej drugi mniej, ale neutralnie udaje się zbić 10% ceny samochodu, ktoś chciał przykładu, dałem tyle w temacie

Opublikowano
ktoś chciał przykładu, dałem tyle w temacie

Nie ma problemu, dobrze by było następnym razem, aby przykład był dopasowany do kontekstu, a nie miał wprowadzać postronnych czytelników w błąd, w domyśle, że są frajerami, że kupują podobne auto np. 20 tys zł drożej. To, że 3 lata różnicy w roczniku - mały, nieistotny szczegół. :mad2: Tyle w temacie.

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450

Opublikowano
ktoś chciał przykładu, dałem tyle w temacie

Nie ma problemu, dobrze by było następnym razem, aby przykład był dopasowany do kontekstu, a nie miał wprowadzać postronnych czytelników w błąd, w domyśle, że są frajerami, że kupują podobne auto np. 20 tys zł drożej. To, że 3 lata różnicy w roczniku - mały, nieistotny szczegół. :mad2: Tyle w temacie.

nie mysle że ktoś jest frajerem bo kupuje za większe pieniądze, jak ktos chce lepszy silnik to kosztem czegos innego, wyposażenia, powypadkowosci albo starszego rocznika, a jak ktoś kupuje za 20 tys wiecej to kupuje zapewne igłe pod każdym wzgledem

Opublikowano

ja szukam od ponad miesiaca auta (diesela) :cry2: i tego co sie nauczylem od tego czasu to : Przebieg licz 70 tys na rok jak jest mniejszy to krecony, jak chcesz dobry egzemplarz to idz so salonu :)

czyli wychodzi na to ze sam siebie krece robiac tylko 1000-1400km miesiecznie:) owszem trzeba byc przezornym, ale nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora :)

Opublikowano
nie chcialo mi sie szukać lepszej w połowie nocy, zawsze można ponegocjować cene przez telefon a później jeszcze na miejscu

Jasne.... A podobno byłeś w temacie.

Jednak jak się okazuje kiepsko się orientujesz. A skoro tak jest to po co się wypowiadasz? Glupota czy arogancja?

Jeszcze jedno - starsze auta z większym przebiegiem kupisz jeszcze taniej, ale autorowi wątku nie o takie raczej chodziło.

Opublikowano
nie chcialo mi sie szukać lepszej w połowie nocy, zawsze można ponegocjować cene przez telefon a później jeszcze na miejscu

Jednak jak się okazuje kiepsko się orientujesz. A skoro tak jest to po co się wypowiadasz? Glupota czy arogancja?

Jeszcze jedno - starsze auta z większym przebiegiem kupisz jeszcze taniej, ale autorowi wątku nie o takie raczej chodziło.

Napisałem że szukam nowszej trójki ale to nie znaczy że codziennie siedze po 5 godzin czytajac ogłoszenia, wchodze raz na jakiś czas żeby orientować się w cenach, w porównaniu do e46 orientuje sie dużo słabiej ale po to siedze na tym forum i się wypowiadam ponieważ to są i dla mnie dobre lekcje. Moje zdanie jest takie że jak się będzie sukcesywnie szukało to da się znaleźć dobrą e90 3.0d do ww kwoty, jeśli masz odmienne zdanie to normalne, każdy ma swoje

Opublikowano

Napisałem że szukam nowszej trójki ale to nie znaczy że codziennie siedze po 5 godzin czytajac ogłoszenia, wchodze raz na jakiś czas żeby orientować się w cenach, w porównaniu do e46 orientuje sie dużo słabiej ale po to siedze na tym forum i się wypowiadam ponieważ to są i dla mnie dobre lekcje. Moje zdanie jest takie że jak się będzie sukcesywnie szukało to da się znaleźć dobrą e90 3.0d do ww kwoty, jeśli masz odmienne zdanie to normalne, każdy ma swoje

Widzę, że nie ogarniasz a nasza konwersacja wyglada jak rozmowa h.... z butem. Nic nie wnosi do przedmiotowego tematu, a jedynie zaśmieca wątek.

Opublikowano
Kompromitujesz się człowieku. :mad2:

Dobrze że ty jesteś nieomyłkowym mędrcem który negocjuje 500euro na samochodzie za 12k e :duh: dyskusje zakańczam bo faktycznie nic nie wnosi

Opublikowano
Nie jestem "nieomyłkowym mędrcem" i chyba nie w tym rzecz. Już tutaj każdy Ci napisał, że gadasz bzdury. A skoro uważasz, że 12k EURO to taka olbrzymia kwota i że 500 Euro to tak łatwo stargować to widać, że urwałeś się z choinki i kompletnie nie masz pojęcia o kupowaniu samochodu od Niemca.

Opublikowano

Tylko u nas handlarz przez telefon zejdzie z ceny o ponad 6tys zł :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

bo u nas ceny są "umowne" i każdy równa do rozdzielnika złomów jak za komuny.

jak na końcu roku byłem po swoją Madzie gościu tylko końcówkę chciał opuścić 80 euro :mrgreen:

chciałem z 300-400 urwać ale przez 3 tyg go nie urobiłem bo stwierdził że bryka jest warta ceny i ma w d. :evil:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały