Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Posiadam BMW 2.0i które ma straszny luz w moscie co psuje całą frajde z jazdy, gdyż nawet delikatne puszczenie sprzęgła powoduje mocny huk w tyle samochodu:( Wiem juz ze przełożenie mojego mostu to 3:45 ale jest dosc ciężko dostępny. Pytanie moje czy wie ktoś jakie inne przełożenie podeszło by do mojego auta? Z góry dziekuje!
Opublikowano
Rozumiem, ze z mocowaniem tego dyfra nie będzie problemu? Domyslam sie, ze przez inne przełożenie nastąpią zmiany w jezdzie tylko pytanie czy przełoży sie to na prędkosc maksymalną czy przyspieszenie.
Opublikowano

3.38 bedzie dobry przelozy sie na predkosc max ,

ja mam to ,luz straszna lipa , stuka jak cholera i zaczelo strzelac , jutro jadse po most mam z pewnego zrodla akurat ma przejechane 100 tyskow z belgi , suchy , wiec moze cos bedzie z niego , w poniedzialek zmieniam ,wiec dam znac we wtorek co sie po prawilo .

Im wyzej przelozenie tym szybsze przyspieszenie z tego co wyczytalem , no i skrzynia takze ma wplyw

Opublikowano

Ja bym wolał poprawic przyspieszenie w moim aucie :D Z tego co kolega pisze to odpowiednim mostem by był od 328i z przełożeniem 3.93... Tylko pytanie czy podejdzie do mojego 2.0i? Robił juz ktos taki zabieg?

Czekam kolego "boT" na rezultaty...

Opublikowano

dzisiaj wlasnie kupilem dyfer 3.38 jutro juz idzie na wymiane samochod zostawilem dzisiaj odbiore we wtorek wieczorem bo dopiero z pracy wracam ;/

Powinien pasowac , ale dla spokoju zobacz jakie flansze sruby mocowania masz , a moze bedzie pasowal Ci http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AM11&mospid=47636&btnr=33_1185&hg=33&fg=05 4,10 tak jak pisze w 320i 3,45 lub na krotsze przelozenie moze byc 4,10

A w 328i nie jest przypadkiem 2,93 ?

Opublikowano
Jestem po wymianie dyfra ,stuki ucichly ale nie na tyle zeby mnie zadowolilo , ostatnia rzecz jaka bedzie do wymiany ,bo wszytsko inne wymienilem to beda polosie heh no i nic wiecej juz tam nie ma co wymieniac , lacznik dobry , podpora tez wrr troszke sie zawiodlem bo myslalem ze w 100 % zniknie wszystko , moj most nie jest taki zly jak myslalem ma przejechane 170 000 tyskow , ale jeszcze troche posluzy ,
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Grunt kolego to , ze pieniądze nie wyrzucone w błoto i jest jakas poprawa:) Ja zamówiłem dufer od 1.8TI compat z 2003r. Podobno ma pasowas do mojego sedana... A orientuje sie ktos moze czy półosie od compacta tez pasują do sedana?