Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAGF11080DF37483

Kod typu GF11

Typ 730I (EUR)

Typoszereg E E38 ()

Seria 7

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M60/1

Pojemność skokowa 3.00

Moc 160

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Tapicerka STOFF FLOCKVELOURS/ANTHRAZIT (B6AT)

Data prod. 1995-02-01

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S296A LM RAEDER/CLASSIC Obr. BMW, st. le. Classic

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety

Opublikowano
Ten to już przegiął pałę z tym rocznikiem. Rekord na forum :mad2: Ale czekam na więcej myśle, że jest do pobicia.
Zapewne chciał zwrócić uwagę na lifta który zrobił :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie chwali się bo się nie zna.

kolejny kartofel do sprzedania dla handlarzyny:

https://www.google.pl/search?q=535%20119%20312&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

więc raczej od sprzedającego nic sie nie dowiesz.

może na forum gdzieś jest sprzedający z tej wiochy.

w końcu trochę serca albo potu albo $ włożył :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Interesuje mnie te auto ze względu na niedaleki dojazd (120 km w korku), manualną skrzynię oraz silnik m60 3.0 którego poszukuję.

Martwi mnie zamiana lamp i błotników. na te poliftowe.

Również dowiedziałem się, że pasy bezpieczeństwa były wymieniane na te z roku 1998,

Ciekawe w jakim celu.

Co o tym sądzicie ? Bo jak sprzedający mi o tym powiedział to trochę mnie zatkało.

Kto wymienia pasy w aucie ? :)

Jeżeli chodzi o wiek auta 1995r. Dla mnie ok auto pełnoletnie do przełknięcia(aby stan techniczny podzespołów i karoseria była w miare rozsądnie zadbana).A Chociaż nie pogardził bym e38 z roku 97.

Ogólnie szukam e38 z przed liftu z enginem bez vanosów.

Opublikowano
Nie wiem moze sie myle albo ja jakos inaczej patrze na te kwestie.. Dlaczego kupujesz taka bryke wielgasna na polskie drogi i miasta za tak mala kase? W dodatku silnik za slaby na tak duzy samochod, gaz(niby taniej z lpg ale nadal duze koszta paliwa + exploatacja(bez vanosa bo dodatkowe przeciez koszta na ktore mnie nie stac...) ), a nie stac Cie by wydac na niego na dobry egzemplarz min 20 tys. Jezeli masz tak malo kasy a nie kupisz nic drozszego to kup mniejszy mlodszy bo z takim podejsciem jak widze ludzi tutaj ktorzy poluja na e38 w granicach max 15 to nie dziwota ze pozniej szroty sa zawieszenie skrzypi przy 5 kmh/h bo skapia kazdej zlotowki na eksploatacje i zarzynaja podzespoly "az wyziona ducha". Chyba kalkulacja prosta duza limuzyna musi kosztowac a tu kupujacy szczedza kazda zlotowke przy zakupie szukajac nawet takich opukanych przerobionych przed->polift lub innych cudakow/skladakow na allegro. Wg mnie tak duze samochody nie sa stworzone dla zwyklego czlowieka a dla prezesow gdzie sa wozeni i nie szczedza pieniedzy na utrzymywanie ich w dobrym stanie + na dlugie trasy nie krotkie odcinki po miescie. Lepsze dla Ciebie e39 z 3.0 z DE, lpg doloz sam ale to koszt przekraczajacy 2krotnie mozliwosci e38 ktora sie podalo.
Opublikowano

Vampire ma dużo racji.

Dla mnie e38 to kultowa już limuzyna. Bardziej podoba mi się niż następca e65. Lift jest dla mnie bez sensu, wolałbym 95 rok w oryginale niż kundelka wyglądającego 5 lat młodziej z gazem żeby było taniej. Jeżeli miałbym kupować e38 to jedynie od jakiegoś pasjonata modelu ze względu właśnie na koszty związane z utrzymaniem. To że samochód jest już tani w zakupie to pikuś przy cenach części. Trzeba naprawdę chcieć i mieć środki na utrzymaniem takiego samochodu a uwierz mi że w aucie które ma tyle lat i nieznanego przebiegu zawsze będzie co robić. A naprawdę zadbane egzemplarze chodzą w dużo wyższych cenach.

Opublikowano

Jesli chodzi o e38 to ja wybralbym tylko polift i tylko z rocznikow 2000-2001 z wiekszym wyswietlaczem bo ten maly wyglada okropnie w takim samochodzie. Ale osobiscie takiej bryki w zyciu nie kupilbym bo i za duza to kobyla na nasz kraj, a eksploatacja potrafi zabic niejeden portfel.

Tak na boku to powinien byc jakis watek przyklejony na glownej dla przyszlych posiadaczy samochodow gdzie bylyby wypisane jakies przestrogi typu: jesli masz 10 kola i chcesz kupic e38/39/46 w dodatku diesel/duza benzyna wraz z kupuje i jezdze az umrze to daruj se taki samochod i nie rejestruj sie na forum nawet by biadolic ze " moj samochod to skarbonka :cry2:, ze rdza zachodzi ze noga wpadla mi w podloge lub pol samochodu mi odpadlo przy 50/h ":D, lub podobne widelki cenowe i przypasowane samochody do nich, moze ktos wezmie to do serca bo tylko marka i modele na tym traca wraz z tworzacymi sie potem mitami...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedział co wiedział, koleś który miał 20k na auto + kredyt na gaz :duh: I z wszystkich 8 aut które tu wrzuciłeś w swoim pierwszym poście jedno nadawało się do sprawdzenia...

Widze, że do tej pory nic nie kupiłeś to może się nie wypowiadaj bo pier do lisz głupoty a możesz je wypisywać na forum Hondy, bo jeszcze chyba masz Honde Accord 2007 2.0 Executive.

Wracając do tematu:

a) co kogo obchodzi Twoje zdanie o 730?, które ma naprawdę dobry moment obrotowy i sporo koni a przy tym jest w miare powtarzam w miare oszczędny, pewnie wyrobiłeś sobie zdanie, o 730 nigdy w niej niesiedząc,

b) całe szczęście, że nie ma tego wątka, o którym piszesz bo musiałbyś się wpisać pierwszy,

c) jeśli nie kupiłbyś takiej kobyły to się nie wypowiadaj, bo nie masz bladego pojęcia o takim aucie, może kolega woli wozić się jak prymas, a ty jak właściciel warzywniaka,

d) przed ocenianiem kogoś może byś się przywitał, 30 postów i pobyt na forum od czerwca nieupoważnia Cię do oceniania kto może być na forum a kto nie i kto może pisać a kto nie. Buraku, bo za to co napisałeś: "to daruj se taki samochod i nie rejestruj sie na forum nawet by biadolic ze " moj samochod to skarbonka" należy Ci prewencyjny strzał w papę, mieszkasz u kogoś w portfelu, żeby sądzić kogo i na co stać?

e) oceniasz kolege jwayler że go nie stać, ja na jego miejscu już dawno bym Cię zjechał z gnojem :duh: Ty ośle chciałeś brać kredyt na podzespoły więc wydajesz się być większym cyganem :cool2: jesteś żałosny chłopcze i wróć do smoczka

Dziwie się, że jeszcze admin nie zwrócił Ci uwagi (może jakieś upomnienie),za to jak się wypowiadasz o innych użytkownikach obrażając ich. Zarzucisz mi to samo? ŚWIETNIE! Tylko ja stanąłem w obronie czyjejś decyzji, a Ty mieszasz go z gów nem bo twierdzisz, że go nie stać...

To ja w odpowiedzi o Twoje wołanie o przyklejenie tematu, poproszę aby każdy nowy użytkownik rozwiązywał test na IQ przed możliwością założenia konta, bo to co tu się wyprawia to jakaś masarka. Proponuje razem z norbim założyć: "Bandę Rudego". Jak dobrze poszperasz na forum to dowiesz się co to za gość.