Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu BMW E46 Touring (nie długo zawita nowy członek rodziny). Trochę poczytałem o tym aucie, silnikach, wadach, awariach itd. Znalazłem nawet kilka interesujących mnie ofert i chciałbym prosić o wypowiedź znawców tej marki co o konkretnych ogłoszeniach myślą :-) Dodam tylko, że samochodu używam średnio około 400 km miesięcznie więc niezbyt dużo plus wakacyjne wyjazdy oczywiście. Interesuje mnie przede wszystkim niezawodność silnika, a jednym z wyborów jest 318i 143 km:

http://otomoto.pl/bmw-320-bezwypadkowa-100-oryginal-C28021452.html

tutaj nachodzi pytanie - kwestia problemów z łańcuchem rozrządu, o których sporo można przeczytać. Czy kosztowne są ewentualne naprawy?

nasuwają mi się jeszcze dwa pytania:

Czy za taką cenę jak na prezentowanych aukcjach można dostać godne bmw ? Wszystkie informacje , które znalazłem w internecie są z około 2009-2010 roku z opisu tam wynika, że minimum 30 tys. za taki samochó trzeba dać, żeby to miało jaki kolwiek sens.

I drugie pytanie czy silnik diesla 150 km byłby odpowiedni do moich potrzeb?

Jestem otwarty na wszelkie sugestie itd.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Edytowane przez theauthor
Opublikowano
Oj kolego w tych pieniądzach to lepiej chyba szukać przedlifta , ja chyba też tak zrobię . Znajomy kupił już jakiś czas temu ,co prawda wyniósł go coś ok 20 tyś ,ale od kupna zero problemów .
Opublikowano
no właśnie nad tym się zastanawiałem, czy w ogóle warto szukać poliftowej wersji.. pomyślałem, że skoro 3 lata temu było 30 tys. to może w 2013 około 20 tys. starczy :-) zawsze można sprawdzić auto, a może się coś trafi. Dzięki za odp i powodzenia w szukaniu
Opublikowano

no przy takim planowanym przebiegu to diesla lepiej odpuść, chyba że zwiększysz budżet i koniecznie chcesz diesla z powodu "bo tak" ;) mniejsza benzyna będzie odpowiednia;

no i turas rodzinnie lepiej się sprawdzi - szczególnie przy małych bobasach, które wymagają mnóstwa gratów na byle wyjazd :duh:

poszukaj może tu na giełdzie, albo jakieś auta już zarejestrowane - każdy świeżo importowany może okazać się niespodzianką :roll:

Opublikowano
nie upieram się przy dieslu absolutnie, zastanawiałem się po prostu nad wadami tego silnika 318i 143 km, sporo o tym czytałem i to trochę mnie wystraszyło, aczkolwiek wiadomo, że naprawde w razie czego zawsze tańsza niż naprawa diesla. No i oczywiście ze względu na malucha musi być turas, a że maluch już w czerwcu to wole się wcześniej przygotować :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedno ogloszenie = jeden watek na forum.

I w ogole zapoznaj sie regulaminem :duh:

pozdrawiam

Paweł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.