Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Prosił bym o ocenę tego auta, a może ktoś go zna:

http://zapodaj.net/39e9ede54e7d6.jpg.html

http://zapodaj.net/40c6b1a340ea1.jpg.html

http://zapodaj.net/6520ac62f8d4a.jpg.html

http://zapodaj.net/08865eb4a68aa.jpg.html

http://zapodaj.net/31de2c712138f.jpg.html

VIN:WBABV91050PJ85468

Cena: 43 000

Uważam że jest drogie, chociaż bardzo mi się podoba. Martwi mnie trochę fakt że sporo części zostało już wymienionych, jestem zdania że jak sie coś zaczyna sypać to sypie się cały czas. Z opini sprzedawcy prawe tylne nadkole było malowane, co mnie nie zraża bo wiadomo auto nie jest nowe, mam tylko nadzieję że nie składa się z dwóch innych :lol:

Sprawa kolejna, ile stracę na takim aucie rocznie? Miałem mazdę 6 i straciłem 10 tys w lekko ponad rok, uważam że to stanowczo za dużo.

Edytowane przez akcent
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBABV91050PJ85468

Kod typu BV91

Typ 330CD (EUR)

Typoszereg E E46 (2FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M57/TU

Pojemność skokowa 3.00

Moc 150

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLACHGEWEBE LEINEN/ANTHRAZIT (E4AT)

Data prod. 2003-07-11

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S290A LM RAEDER/STERNSPEICHE 44 Obr. BMW, st. le. spr. gwiaz. 44

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S464A SKISACK Worek na narty

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S896A TAGFAHRLICHTSCHALTUNG Sterowanie św. do jazdy w dzień

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

do odśnieżania w sam raz ten pług z przodu.

ciekawe gdzie tym jeździć na wschodzie.

Opublikowano

Dzięki, dobra robota.

Wyposażenie chyba niezłe prawda? Niestety jestem laikiem jeśli chodzi o BMW i nie wiem czy cena jest z kosmosu jak za to auto, bo widzę że są i po 20tys. Chciałbym kupić auto którym przejeżdżę 2 lata i nie stracę dużo na części i naprawy.

Fakt, dobra uwaga, jest bardzo niski. Czy to będzie barzdo uciążliwe? U mnie w okolicach raczej są dobre drogi, aczkolwiek czasami wiadomo dojeżdża się do krawężnika czy coś, wtedy może być problem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a od kiedy samochód to inwestycja przynosząca zyski :mrgreen:

zawsze straci się coś. ew za dużo nie dołoży.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

3 lata temu sprzedałem swoje 330cd i dziasiaj widze że musiałbym dać TE SAME pieniądze żeby kupic takie,

na 330cd nie odczujesz tego co stracisz

Opublikowano

jak pokazuje życie nie tylko cena nie maleje, ale również nie wzrasta przebieg, a i rocznik świeższy się robi

cuda nad Wisłą

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chyba nad Pilicą , Wartą i Bugiem :wink:

Opublikowano
a od kiedy samochód to inwestycja przynosząca zyski :mrgreen:

zawsze straci się coś. ew za dużo nie dołoży.

:cool2: Sporo osób zanim kupi to już się pyta ile straci.

Opublikowano

Słuchajcie wiem że stracę. Ale miałem mazdę 6 straciłem w nieco ponad rok 10 tys, a wartość samochodu wynosiła początkowo 32tys. Czyli straciłem 30% w skali roku. Dla mnie to kosmos. Do tego sypała się jak cichodajka... w remonty władowałem z 3,5 tys. Ze złości na ten samochód jeździlem nią szybko i kolejne 2 tys na mandaty :lol:

Jeśli stracił bym 10 tys w 2 lata i nic nie dołożył poza klockami, filtrami itd, to było by super moim zdaniem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak się kupi ulepa i do tego przepłaci to się narzeka że strata.

każda bryka ma swoje wady, u zadbanej mazdy tylko ruda strasznie gryzie :mrgreen:

Opublikowano

Moja mazda nie miała nawet grama rdzy. Ściągnąłem ją z holandi w stanie bardzo dobrym. Zapłaciłem z opłatami 32 tys (2006r po lifcie z nawigacją, dobre wyposażenie), choć w kraju chodziły takie po 35-37. Sprzedałem za 22 ale i tak uważam to za cud. Dawali mi po 19-20

Nie wiecie jak sprawowała się drugiemu właścicielowi ta BMW ? Pierwszy wiem ze sporo ją doinwestował, nie wiem jak ten obecny.

Opublikowano
to zapewne się nie dowiesz - rzadko które auto ma w ogóle temat na forum, a już praktycznie nie zdarza się, by to był tak rozbudowany temat; tak samo mało kto prowadzi klasyczną buchalterię albo chociaż dziennik online z wydatkami, fakturami itd. - pozostaje Ci wierzyć na słowo ;)
Opublikowano

Ale jak waszym zdaniem, warte to auto jest swojej ceny?

PS. nurtuje mnie jedna kwestia, mianowicie poprzedni właściciel pisze że sprzedał auto bez felg, a na nowych fotach są bardzo podobne felgi, może nie oryginalne?

• Moderatorzy
Opublikowano
... Do tego sypała się jak cichodajka... w remonty władowałem z 3,5 tys. Ze złości na ten samochód jeździlem nią szybko i kolejne 2 tys na mandaty :lol:

O stary, dawno się tak nie uśmiałem - dobre :D

A czy dużo stracisz przy odsprzedaży czy nie to już zależy od szczęścia. 90% kupujących to łowcy okazji i przy wyborze auta liczy się tylko cena :)

Opublikowano

Jak Ty to zrobiłeś z tą Mazdą? Chyba, że chciałeś się szybko pozbyć i sprzedałeś handlarzowi?! Ja kiedyś sprzedawałem Volvo V70. Handlarze dawali 18-19tys. zł. Sprzedałem na aukcji na alledrogo BCM za 27500. Rynek stoi, ale nie aż tak!

Co do auta z tematu i Twojego podejścia do tematu to uważam, że wersje coupe tracą na wartości najmniej. Pod jednym jednak warunkiem: MUSISZ UTRZYMAĆ STAN SAMOCHODU! A jeśli kupisz auto za spore pieniądze, co oczywiście musi być uzasadnione, to potem przy odsprzedaży trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać na odpowiedniego klienta, który doceni stan samochodu.

Kolejna kwestia: auto, w które ktoś inwestował, nie koniecznie musi być skarbonką. W pewnym wieku samochody wymagają inwestycji i tego nie da się uniknąć! Jeśli auto jest bezwypadkowe i ma oryginalny przebieg to łatwo można stwierdzić, że jeśli auto jest doinwestowane to będzie wymagać mniej inwestycji na przyszłość.

Pamiętaj, że nawet nowe auta się psują! A więc używane muszą się psuć bardziej!

Opublikowano

No ale napewno nie sypią się tak jak mazdy 6 w dieslu (chyba bardziej się nie da ?). Szczęść Boże wszystkim obecnym właścicielom mazd 6. Mnie sprzedaż uratowała przed zawałem serca. :roll:

Myślałem nad zakupem e92 lub adudi a5, jednak wolę zainwestować pieniądze na biznes kosztem auta. WIęc postanowiłem kupić 330d tylko że ma być ładna. Ta mi się podoba kosmicznie. Tylko cena, można by rzec najdroższa ze wszystkich ogłoszeń :lol:

Opublikowano

Jeśli stracił bym 10 tys w 2 lata i nic nie dołożył poza klockami, filtrami itd, to było by super moim zdaniem.

Ty się martwisz 10 tys zł w rok, ja "straciłem" 20 tys zł w 4 dni od przyprowadzenia samochodu z DE do ubezpieczenia AC :mrgreen: Twoja mazda nie rdzewiała, ale ten egzemplarz przez te "drogie" felgi będzie wymagał lakierowania tylnych nadkoli, bo rdza jest tam na 100%.