Skocz do zawartości

E32 3.0 Po wjechaniu w dziure Odłącza szyby radio wycieraczk

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E32 3.0 Po wjechaniu w dziure Odłącza szyby radio wycieraczk itp. zostają tylko swiatla i podswietlenie deski

Chciałeś nas o tym poinformować czy kierował Tobą jakiś inny powód, dla którego zalogowałeś się na forum?

pzdr

yaz

Opublikowano

:lol:

Kostka mogła się odłonczyć.

Albo komputer przestał działać. Jedz na komputer, bo to ciężka sprawa, opisz dokładniej.

Opublikowano
Poprostu przy wstrząsach odłacza mi to co wyżej napisałęm i załącza jak by cos nie łączyło , kolega mowil ze niby bezpiecznik jakis , ale gdzies doczytalem ze to moze jakis moduł komfortu czy cos no nie wiem ;/
Opublikowano
Słuchaj, podaj mi vin pojazdu. Może i masz moduł lub taki przekażnik. Nie pamiętam co to było dokładnie, no ale ja wiem ...
Opublikowano
WBAGA71090DA77333 <=== Caly dzien bez radia jezdzilem nie dzialalo, teraz z radiem i prawie dziala bardzo zadko nie odcina tego
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poprostu przy wstrząsach odłacza mi to co wyżej napisałęm i załącza jak by cos nie łączyło , kolega mowil ze niby bezpiecznik jakis , ale gdzies doczytalem ze to moze jakis moduł komfortu czy cos no nie wiem ;/

Można przypuszczać, że masz z tym problem, ale na forum (i nie tylko) działa to w ten sam sposób. Im lepiej opiszesz co Cię boli, tym lepszą odpowiedź dostaniesz.

Napisałeś, że odłącza Ci szyby, radio, wycieraczki itp. Konia z rzędem temu kto wie co kryje się pod twoim itp.

Nikt tu nie jest wróżką i nie będzie tracił czasu na domysły co jeszcze Ci nie działa.

Napisz dokładnie co jeszcze nie działa. Sprawdź np. szyberdach, światła wewnętrzne, światło schowka, czy wycieraczki nie działają na wszystkich biegach czy tylko na wybranych, czy centralny działa.

Wg mnie idziesz dobrym tropem, prawdopodobnie siadł tzw. General Module. Znajdziesz go pod tylną kanapą, po stronie kierowcy. Najszybciej sprawdzić czy to jego wina, podmieniając go na sprawny, jeżeli masz.

TUTAJ możesz poczytać o podobnych przypadkach i jak sobie z nimi poradzono.

pzdr

yaz

Opublikowano
wszelkie Światłą lampki podswietlenia działają. nie działają : fotele elektryczne szyberdach wycieraczki radio szyby lusterka i takie tam takie wygody , bo np. abs i takie tam wszystko jaknajbardziej działą , powiem wiecej 1 dzien jezdzilem z radiem wsyzstko bylo okej czasem na 10 sec odlaczało powyższe rzeczy , gdy wyjąłem radio to na odwrot bardzo żadko działąło przez około 10 sec , :?:
Opublikowano
Myslałem że masz moduł i się zepsuł, no ale niestety nie masz. Elektronik to chyba bedzie, najlepsze rozwiązanie, lub bład sam się rozwiąże :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myslałem że masz moduł i się zepsuł, no ale niestety nie masz...

Wyczytałeś to w BRAVO GIRL czy skąd, bo na pewno nie po rozkodowaniu VIN'u??

Jak już Ci kolega epul w innym poście naisał, twoja wiedza w zakresie e32 jest na poziomie rynsztoka. Dodatkowo próbujesz na siłę przekonać do tych bzdur innych.

Wiesz co to jest moduł komfortu i do czego służy/za co odpowiada?

Proponuję zapoznać się z tą podstawowa wiedzą i dopiero później udzielać rad, bo jak na razie jedyne co wychodzi Ci perfekcyjnie to robienie z siebie forumowego błazna.

Twoje wskazówki przydają się tak jak głuchemu walkman.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...mysle ze szybko dojdzie do tego ale bedzie to kosztowne ;)

Wcale nie musi być kosztowne. Zajrzyj na pierwszą lepszą z brzegu aukcję, np. TUTAJ.

Sprzedający nawet zrobił zdjęcie z numerem tego modułu. Porównaj to z numerem twojego modułu i jeżeli numery będą się zgadzały to kupuj. Będzie Cię to kosztowało 30-40pln, a prawdopodobnie wyeliminujesz przyczynę swoich usterek.

Możesz też sprawdzić jakie numery modułu są kompatybilne z twoim autem. Wpisz na TEJ stronie numer swojego modułu i wyskoczy Ci jakie inne numery modułów mogą być zastosowane w twoim aucie.

pzdr

yaz

Opublikowano
Myslałem że masz moduł i się zepsuł, no ale niestety nie masz...

Wyczytałeś to w BRAVO GIRL czy skąd, bo na pewno nie po rozkodowaniu VIN'u??

Jak już Ci kolega epul w innym poście naisał, twoja wiedza w zakresie e32 jest na poziomie rynsztoka. Dodatkowo próbujesz na siłę przekonać do tych bzdur innych.

Wiesz co to jest moduł komfortu i do czego służy/za co odpowiada?

Proponuję zapoznać się z tą podstawowa wiedzą i dopiero później udzielać rad, bo jak na razie jedyne co wychodzi Ci perfekcyjnie to robienie z siebie forumowego błazna.

Twoje wskazówki przydają się tak jak głuchemu walkman.

YAZ nie denerwuj się nie ma po co :) Dzięki temu norbi na je bał 370 postów :) kariera przed nim :)

Opublikowano

Yaz, ty zapodajesz instrukcje, na wszystkich postach i po co to robisz ? :mrgreen: Są w jeżyku niemieckim/angielskim. Jak jesteś taki wybitny, to powiedz mi, czy ty wogóle z domu wychodzisz ?

A wracając do tematu, moduł komfortu, domyka szyby i szyberdach.

Jedz do elektronika, bo nic tu nie wskuramy, nie widząc samochodu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
YAZ nie denerwuj się nie ma po co :) Dzięki temu norbi na je bał 370 postów :) kariera przed nim :)

Dla mnie looz, ten podwórkowy gangsta-rapier, często mówi co wie, tylko problem w tym, że rzadko wie co mówi.

Yaz, ty zapodajesz instrukcje, na wszystkich postach i po co to robisz ? Są w jeżyku niemieckim/angielskim.

Ja polemikę z Tobą, lokalny gamoniu zakończyłem już dawno. Pozwól jednak, że ostatni raz w gratisie deczko poszerzę twój światopogląd. Wklejam instrukcję po to, aby nie odkrywać Ameryki na nowo. Instrukcje są w obcych językach, bo poza Polską tez żyją ludzie i też jeżdżą np. e32 i mają z nimi problemy, które rozwiązują.

Musisz też pogodzić się z faktem, że ludzie w Polsce mają różne pasje, mi.n. uczą się języków obcych i tym sposobem mogą skorzystać z wklejanych przeze mnie instrukcji.

Na szczęście, nie dla wszystkich szczytem ambicji jest wysiadywanie na forum i robienie z siebie pajaca.

Szczerze, to nawet Ci współczuję, bo po twoich wypocinach widać, że musisz być ubogim umysłowo człowiekiem.

pzdr

yaz

Opublikowano
Synek wiesz co ty mi możesz ? Operować lewarkiem , nawet nie wiesz, po co służy żółte blachy :mrgreen: :duh: Chłopie, ty na samochodach się nie znasz, o tej z Wwa 750i , nie wspomne :mrgreen:
Opublikowano

Ok tak to sobie czytam i czytam i chcę wiedzieć tylko jedno. Wyjaśnij mi proszę Norbi na podstawie czego wysnułeś taką tezę?

Myslałem że masz moduł i się zepsuł, no ale niestety nie masz.

Proszę oświeć mnie tylko krótko, rzeczowo i na temat bez żadnej ściemy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obawiam się kolego, że poniższym stwierdzeniem

...i na temat bez żadnej ściemy.

odciąłeś, koledze znawcy aut, dopływ tlenu, albo zgubił ten numer BRAVO GIRL,w którym wypisane były owe mądrości. Nie ściemnisz, nie pojedziesz.

Nawiasem mówiąc, żeby jeszcze te ściemy były chociaż średnich lotów, a tu, każda kolejna co raz niżej bruki tego rynsztoka wiedzy szlifuje.

Z resztą czego wymagać od kogoś kto nie umie się dogadać sam ze sobą, pisząc najpierw

...no ale ja wiem ...

, żeby później stwierdzić

...nic tu nie wskuramy, nie widząc samochodu...

pzdr

yaz

Opublikowano
:-) Ja po prostu chcę zaspokoić swoją ciekawość. Może nauczę się czegoś nowego nigdy nie wiadomo.
Opublikowano

Popierwsze yaz, hejtuje, każdy pisze co wie, i każda odpowiedz się przyda.

Jest moduł komfortu, mógł się popsuć ... a od niego, się różne rzeczy robią, miałem kiedyś 735iL, to jak zamkłem samochód, szyby latały góra, dół ... wymieniłem i nowy właściciel , nie ma problemu :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie no YAZ dałeś radę :) Tekst w stylu że gość nie umie się dogadać sam ze sobą jest kozacki !! :)

Norbi pora uczyć się języków !!