Skocz do zawartości

Amortyzatory Bilstein - BMW E36 jakie sprezyny do tego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siemano chcem kupic ten komplet http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=87614052 amortyzatorow (i czy wogole sie nadaja) bo niewiem :) i chcem odrazu wymienic sprezyny ale niewiem jak je dobrac do tych amorkow ;/ bo mam teraz chyba orginalne amorki ale sprezyny sa z (czerwona kropka) sportowe :) jak tak sie doczytalem na forum i strasznie trezesie i i sa juz padniete amorki i sprezyna peknieta z tylu z prawej strony wiec idzie caly komplet do wymiany. ;((( polskie drogi :(
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
To chyba standardowe amory Bilstein B4 do seryjnych sprężyn, jeśli Twoje sprężyny mocno obniżają to nadawć będą się amortyzatory Bilstein B8, ale one są drogie.

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
wlasnie chcem ten komplet kupic wlansie z B4 aha to czyli musze syeryjne tak tez myslalem a zamiezam tez odrazu sprezyny tylko niewiem jaki koszt i gdzie moge takie sprezyny dostac najlepiej komplet :)
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
Ja po zakupie swojej Beti też miałem sportowe sprężyny, które bardzo obniżały, kupiłem nowe amory Bilstein B6 (bardziej twarde/sportowe od B4 ale do seryjnych sprężyn) i komplet używanych oryginalnych seryjnych sprężyn.

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
a ja musze u siebie amorki wymienic wlasnie na B4 i sprezyny kupic gdzies seryjne komplet ?? to jak wtedy bedzie podniesie pewnie sam. ?? ale bedzie zato wiekszy konfort . a jeszcze odnoscienie sprezyn to jak poznac ze sa one zuzyte ?? powiem ze przod to mi faluje zamocno ;/ wiec musialem gumy podlazyc na przod i na tyl dotego jeszcze mam peknieta sprezyne z tylu wiec musze odrazu wszytskie wyminic :D jak wsio to wsio :)
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
ale sprezyny sa z (czerwona kropka) sportowe

Pierwsze slysze czerwona kropka-sportowe a z zulta kropka to troche mniej sportowe?? :mrgreen: ja mam u siebie na przodzie z zultymi znakami a na tyle z zielonymi a jest to komplet.

Moim zdaniem masz zwykle seryjne sprezyny (sprezyny w ASO BMW sa donbierane wg. pojemnosci silnika i wyposazenia po sprawdzeniu tych zeczy program wskazuje numery sprezyn jakie nalezy stosowac.)

Kup te amorki, sa jak najbardziej ok do twoich sprezyn, jesli masz peknieta tylna sprezyne to kup 2 tylne sprezyny uzywane najlepiej z auta podobnego do twojego bynajmniej silnikiem. i zakladaj.

pozdr

• 6 lat później...
Opublikowano

Ja też nie dawno założyłem b4 a do tego komplet sprężyn mtechnic (obniżają 20mm) i jest ok. Ale komfort taki sobie ale od e36 nie należy pod tym względem wymagać wiele.

W cenie b4 chyba nie ma nic lepszego. :cool2: