Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupić auto, właśnie BMW, ale obawiam się, że będzie już po wypadku. Teraz też jeżdzę bmw, ale znałem [pierwszego właściciela więc się tym nie przejmowałem.

Wczoraj usłyszałem, że można poznać po szybachb w aucie, czy auta jest powypadkowe, mianowicie na każdej szybie powinna być data produkcji i jeśli jej nie ma to auto na bank miało wcześniej wypadek? Gdzie znajdę taką datę i czy rzeczywiście oddaje to rzeczywistość? Czy to jest gwarancja, że auto z takimi szybami nie miało wypadku?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wczoraj usłyszałem, że można poznać po szybachb w aucie, czy auta jest powypadkowe, mianowicie na każdej szybie powinna być data produkcji i jeśli jej nie ma to auto na bank miało wcześniej wypadek? Gdzie znajdę taką datę i czy rzeczywiście oddaje to rzeczywistość? Czy to jest gwarancja, że auto z takimi szybami nie miało wypadku?

A nie wiesz że przednia szyba może pęknąć od kamyków lub złodziej może wybić boczną ? I dla ciebie to będzie na bank auto po wypadku ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie dlatego zastanawiam się czy to jest wiarygodn...

szczerze mówiąc wierzyłem, że wkońcu znaleziono sposób na sprawdzenie auta czy jest bite. Jakoś ostatnio za duzo się o tym nasłuchałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szyby nie są żadnym wyznacznikiem powypadkowości samochodu.

Mi przednia poleciała od kamyka, więc rocznik na szybie jest 07, a od kierowcy została wybita, bo jakiś gamoń połakomił się na radio, i teraz mam używkę, z tego co wiem z angola. :roll:

Do tego nawet jeśli szyby nie są oznakowane rocznikiem, to na przykład moje BMW ma znakowane szyby numerem VIN, a na tych dwóch wymienionych nie ma, więc też ktoś mógł by stwierdzić że auto uderzone.

Opublikowano

Oczywiście ze szyba jedna czy dwie wymienione przez 15 lat auta to czyni go wypadkowym, co innego jesli widać kilogramy szpachli, malowanie Pana Wiesia w stodole itp.

Praktycznie na każdej części zderzak, wloty itp. jest data produkcji