Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy to są rysy do podkladu? Czy są bardzo głębokie? Można spróbować to zmatowic papierem wodnym a następnie 3etapowa korekta ale wszystko zależy od głębokości rys
Opublikowano
Mi to wygląda na dość głębokie rysy do podkładu. Moim zdaniem to co należałoby zrobić to kupić ori lakier bmw (opakowanie przypomina lakier do paznokci - jest w tym pakiecie kolor + bezbarwny, kosztuje w ASO kilkadziesiąt zł, dobiera się pod kolor lakieru na aucie na podst VIN), zamalować te rysy, POTEM tak jak sugeruje kolega papierem wodnym wyrównać i polerką kolejno twardy pad + ścierna pasta, coś średniościernego i finish na koniec.
Opublikowano
Mi to wygląda na dość głębokie rysy do podkładu. Moim zdaniem to co należałoby zrobić to kupić ori lakier bmw (opakowanie przypomina lakier do paznokci - jest w tym pakiecie kolor + bezbarwny, kosztuje w ASO kilkadziesiąt zł, dobiera się pod kolor lakieru na aucie na podst VIN), zamalować te rysy, POTEM tak jak sugeruje kolega papierem wodnym wyrównać i polerką kolejno twardy pad + ścierna pasta, coś średniościernego i finish na koniec.
Czy to są rysy do podkladu? Czy są bardzo głębokie? Można spróbować to zmatowic papierem wodnym a następnie 3etapowa korekta ale wszystko zależy od głębokości rys

Dzięki za odp.Niestety rysy są do podkładu, wyraźne i głębokie. Trochę jestem ogarnięty w temacie AD, więc zastanawiam się, czy samemu się za to wziąść, czy jednak oddać do warsztatu smart repair? co myślicie? Mam na myśli oczywiście finalny wygląd. Ile może kosztować taka naprawa?

Opublikowano

Jak masz sprzęt (polerka, pady, pasty polerskie) i chęci to moim zdaniem możesz to ogarnąć samemu. Koszt papieru jest marginalny, lakier bmw kosztuje górne kilkadziesiąt PLN. Jak nie masz w/w akcesoriów do AD to oddałbym gdzieś do zrobienia. Zależnie jak będziesz chciał to robić, albo zaproponują Ci polakierowanie całego zderzaka (co moim zdaniem trochę mija się z celem w tym przypadku), albo korektę tych rys w podobny sposób jaki opisałem. Nie wiem ile zapłacisz - przypuszczam że dolne kilkaset zł, w wersji z lakierowaniem zderzaka będzie to droższe.

Mój przypadek nie jest do końca porównywalny, ale może da jakiś pogląd - najechałem kiedyś na wystający kawałek krawężnika w tak niefortunny sposób że rozerwałem plastikową osłonę progu. Za jej "zespawanie" oraz lakierowanie zapłaciłem 550 PLN (w S Plusie).

Opublikowano
Żadna naprawa typu smart repair na takie uszkodzenie nie wystarczy. Trzeba polakierować cały zderzak, lub ewentualnie(jeśli nie posiada żadnych uszkodzeń w innych miejscach) polakierować częściowo. Koszt lakierowania zderzaka(całego) powinien się zamknąć kwotą 350-500PLN. Na próby "ciapania" pędzelkiem i polerowanie nie trać czasu i pieniędzy, bo gwarantuję Ci, że efekt będzie żaden...