Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dzis przyszedł moduł ahl po niedzieli wymieniam tylko mam jeszcze jedno pytanie trzeba podpinać samochod pod kompa po wymianie ?
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Po wymianie ahl nie trzeba koniecznie zmieniac vinu w module,ale trzeba przeprogramowac modul nscem,aby zczytal sobie wyposażenie auta.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam ponownie wczoraj wymieniłem moduł. Miałem zamontowany 6934122 a zamontowałem 6934837 w serwisie mówili ze te dwa pasują do modelu e60 ale dalej swieci sie kontrolka swiateł myslałem ze zamontuje i juz po kłopocie a tu dalej to samo pomocy
Opublikowano
Mozna stosowac je zamiennie.Kupiles nowy czy używany?JAk dopiero za 3 razem kupilem sprawny uzywany
Opublikowano
te moduły się bardzo często psują, sprzedawcy nawet nie mają świadomości że sprzedają uszkodzone. W razie czego, gdy występuje błąd komunikacji z modułem, to zajmuje się naprawą info na pw.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Proponuję wysłać moduł do kogoś kto naprawia, na allegro jest pełno tych aukcji wtedy wszystko pasuje Plug & Play :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich.Moduł naprawiony.dioda nie miga.swieci jak.przelacze na auto a jak wlacze zeby jezdzic wogole nie swieci.a swiatla dalej nie skrecaja ani sie nie poziomuja.podpiolem kompa i.wartosci rzeczywiste i wyswietla mi taki komunikat.Ahl swiatla kierunkowe adaptacyjne wylaczone.gdzie szukac dalej bo.juz nie mam pojecia.Dziekuje
Opublikowano
Kodu bledu nie ma żadnego bo to jest zapisane w wartosciach rzeczywistych jak sie wchodzi.a co do kompa to dokladnie nie wiem bo to kolega mi.podpinal
Opublikowano
Z tego co piszesz, podejrzewam że używacie do diagnostyki jakiegoś uniwersalnego kombajnu, który w przypadku takich usterek na wiele się nie zda. Trzeba wykonać diagnostyke np. programem INPA. I w nim wykonać diagnostykę komunikacji AHL<->SMC, byc może były pozamieniane moduły i trzeba by przekodować całość. Ale ciężko pomóc na "ślepo", można sobie urzadzać "festiwal" pomysłów ale i tak to tobie nie pomoże, a zabiera tylko czas.
Opublikowano
Zrobiona diagnostyka w Inpie i wszystko dziala jak należy.Dziekuje za Pomoc.Pozdrawiam

Sama diagnostyka rozruszała to? Czy robiliście coś więcej?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Błąd dotyczy tego że INPA chce się połączyć z LM_AHL czyli model modułu świateł ze zintegrowanym AHL, stosowany od 09.2005 a znajduje w samochodzie moduł LM_E60 czyli ten który masz. Łącz się ze zwykłym LM a nie tym z AHL, AHL to odrębne urządzenie.
Opublikowano
wiem o co Ci chodzi to jak mam sie połączyć ze skretynymi światłami? Moduł lm łączy bez problemu a mam dynamic xenon i nie skręca nie poziomuje mruga kontrolka automatu świateł...
Opublikowano
wieć łaczysz się z modułem LM i odczytujesz błędy, jeżeli tam będzie błąd braku komunikacji z ALC. A do tego nie można połaczyć się z modułem AHL/ALC E60->Body->Adaptive Light Control wszystko wskazuje na uszkodzony moduł, który można naprawić. W razie czego napisz do mnie bo naprawiam te moduły.
Opublikowano

Mam inpe po pl mam tak

Modul lm

Modul ahl

Moduł świateł skrętnych

Takie funkcje w inpie w co wejść sprawdzić? W lm błędów brak. Ile taka naprawa ? Da sie zrobić inpa test świateł czy to nie wina lamp?