Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow!

Przymierzam sie do zakupu autka jak w opisie. Dotychczas mialem e 46 330d ten ma niby byc 525d. Chcialbym poprosic o opinie na temat tego silnika. To jest chyba 177km. Jakies upierdliwe awarie itd.

Dziekuje za pomoc :)

Jest podklejony temat o kupnie E60...

Opublikowano

Mało ich jeździ i niewiele słychać o ich awariach. Można więc założyć, że to dobry wybór.

A powiedz dlaczego akurat ten silnik? czemu nie poszukasz 530? Jeśli się trafi ładny egzemplarz to nie ma sensu się ograniczać!

Opublikowano
Capaz po lifcie to się zgodzę ale kolega pyta o wersję z przed liftu o mocy 177km gdzie silnik jest inny jak 530d, ma mniejszą pojemność ale także sześć cylindrów.
Opublikowano
czyli znikoma? moja e46 z tym silnikiem przez 3 lata nie zrobila mi zadnego psikusa... wie ktos moze czy w 2005/6 roku byly juz takie fl, ktore sa palone na guzik a 530 ma 231 koni? znalazlo mi sie cos ciekawszego :twisted: ma ktos moze head up'a? jak to sie sprawuje?
Opublikowano
wie ktos moze czy w 2005/6 roku byly juz takie fl, ktore sa palone na guzik a 530 ma 231 koni?
I tak i nie. fl był w 2007, ale wcześniej były już 530 odpalane na guzik o mocy 231 KM.
Opublikowano

potwierdzam to co mowi Capaz, mam i 525d i 530d.

silnik pomimo ze ma mniejsza pojemnosc nie rozni sie niczym od 3,0d.

nie wiem, czy to przypadek, ale u mnie 525d, jak narazie, sprawia duzo mniej problemow niz 530d :mrgreen:

Opublikowano

czyli 231km i guzik to nic dziwnego w 2005/6r. ?dosc dopasiona sztuka to moze i to sie trafilo :)

Czy zna sie moze kto na tyle, zeby po nr VIN jakies newsy wpadly?

czy zostaje mi dzwonic do Panow z BMW i czekac na ich łaske i niełaske?

Opublikowano

Daj VIN. Jutro Ci napiszę na PW co ustaliłem.

A 525d mam aktualnie, tylko poliftowe z silnikiem 3,0.

Wydaje mi się, że te modele, zarówno przed i po lifcie są mniej wysilone i dlatego sprawiają mniej problemów.

A z ciekawości, czy 525d przed liftem ma klapki w kolektorze? Bo jak już wiadomo LCI nie ma ich standardowo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.