Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czym robiles bolem?oslony termiczne w dobrym stanie miales?wlasnie sie przymierzam do tej czynnosci :norty:

Planuje bak i wszytsko sciagnac i zrobic to profi

• Odpowiedzi 176
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czym robiles bolem?oslony termiczne w dobrym stanie miales?wlasnie sie przymierzam do tej czynnosci :norty:

Planuje bak i wszytsko sciagnac i zrobic to profi

Krzychu ty na poważnie z tym konserwowaniem spodu???? myślałem że się zlewasz :norty:

http://www.4shared.com/download/N-TL0Wk0ce/u5pw.jpg?sbsr=29fdbbca5e3a694bc526b93bccac24c495e&lgfp=3000

Moje byłe BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=209629

Moje obecne BMW: ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Serio,ma byc idealnie ,na gorze powloki kwarcowe dol konserwacjia,nowe oslony termiczne :cool2:

Chlopaki w dziale 3er e9X konserwowali ,jak myli nawet progi odpinali :norty:

Opublikowano
W sumie to nie jest zły pomysł bo przez nasze zimy i tą sól na drogach nasze lalki dostają po du... podłodze :mad2: a jak auto ma nam posłużyć kilka lat to warto o tym pomyśleć. Może się zastanaowie na tematem dzięki za podpowiedz :cool2:

http://www.4shared.com/download/N-TL0Wk0ce/u5pw.jpg?sbsr=29fdbbca5e3a694bc526b93bccac24c495e&lgfp=3000

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szkoda, że osłon plastikowych, takich jak ma jedynka, nie dawali we wcześniejszych modelach BMW.

Po odkręceniu osłon (wymiana filtra paliwa) zauważyłem, że wszystko wygląda idealnie... no może poza kurzem. Tam rdzy się nie obawiam.

Natomiast sprawa gorzej się ma z częścią podwozia nie osłoniętą. Póki co, rdza czepia się tylko części ruchomych (wymiennych). Tak mi się przynajmniej wydaje. :)

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nadchodzą w życiu takie chwile kiedy trzeba podjąć tą trudną decyzję i się rozstać ze swoim oczkiem w głowie :cry2: by zrobić miejsce dla kolejnego :norty: Decyzja zapadła sprzedaje swoją jedynkę :!: Powiększa mi się rodzina i przeskakuje do E61 lub jak się uda to do E70 :norty: W pierwszej fazie miało być tak że jedynka zostaje dla mnie a E61/E70 idzie dla żony i nowego członka rodziny :norty: ale z racji że mam jeszcze w domu inne auto (wół roboczy :mrgreen: ) to jedynka i tak by stała a trzymanie trzech aut w domu to niepotrzebna rozrzutność... Tak czy siak decyzja podjęta, lalunia idzie na sprzedaż, jak wiecie w moim wątku opisywałem każdy problem i każdą wymianę więc jest to swoistego rodzaju książka serwisowa :cool2: wszystkich zainteresowanych kupnem proszę o kontakt na pw lub pod nr tel 505260910 z chęcią udzielę wszelkich informacji i umówię się na jazdę próbną. A tak na koniec powiem tylko tyle, że jak tylko ustabilizuje mi się sytuacja finansowa (zakończę budowę domu) i nie będę musiał kupować pampersów :mrgreen: to wracam do serii jeden tylko że w benzynie :norty: i mam nadzieje, że będzie to minimum 130i bo jedynka to kozackie auto które sprawia wielki fan :8)

• Moderatorzy
Opublikowano

Heh Bruce, też powoli dojrzewam do decyzji o sprzedaży (także mam dziecko w drodze, a kupiłem sobie nową zabawkę). Tylko ja będę zmieniał na E90/E91. Jeszcze się nie zdecydowałem - bo ciągle jeszcze mam nadzieję, że jakoś będę się mieścił z wózkiem i fotelikiem w jedynce. Natomiast jeśli się zdecyduję na sprzedaż to kto wie... też chętnie wrócę do jedynki i także chciałbym ją w benzynie ;) Najgorsze teraz będą dwie rzeczy - sprzedać jedynkę za rozsądne pieniądze (wiemy jak jest zepsuty rynek szrotami) i kupić nowe bmw, które nie będzie szrotem :/ Dramat, jak mi się przypomni szukanie jedynki... i od razu odechciewa mi się zmiany na serię 3 - no ale powoli już przeglądam aukcje z trójkami. No i znowu problem... z jakim silnikiem.... ehhh.

Tak czy siak powodzenia przy wymianie :)

Opublikowano
Heh Bruce, też powoli dojrzewam do decyzji o sprzedaży (także mam dziecko w drodze, a kupiłem sobie nową zabawkę). Tylko ja będę zmieniał na E90/E91. Jeszcze się nie zdecydowałem - bo ciągle jeszcze mam nadzieję, że jakoś będę się mieścił z wózkiem i fotelikiem w jedynce. Natomiast jeśli się zdecyduję na sprzedaż to kto wie... też chętnie wrócę do jedynki i także chciałbym ją w benzynie ;) Najgorsze teraz będą dwie rzeczy - sprzedać jedynkę za rozsądne pieniądze (wiemy jak jest zepsuty rynek szrotami) i kupić nowe bmw, które nie będzie szrotem :/ Dramat, jak mi się przypomni szukanie jedynki... i od razu odechciewa mi się zmiany na serię 3 - no ale powoli już przeglądam aukcje z trójkami. No i znowu problem... z jakim silnikiem.... ehhh.

Tak czy siak powodzenia przy wymianie :)

Nic dodać nić ująć... też jak sobie przypomnę jak kupowałem jedynkę i ile to ja straciłem czasu na oglądanie ogłoszeń oraz kasy na paliwo na jeżdżenie i oglądanie "igieł" zanim znalazłem swoją lalunie to odechciewa mi się tej zmiany :mad2: ale życie zmusza nas do takich decyzji i nic na to nie poradzimy. Też myślałem nad E90/91 ale mam wrażenie, że seria 3er jest bardziej problematyczna w zakupie, więcej jest min w postaci zlepiuchów lub egzemplarzy z przebiegami z trójką lub czwórką z przodu :duh: z resztą szukam dużej benzyny a jak wiadomo w 5er łatwiej o taki motor :norty:

Mógłbyś podać cenę Bruce ??

Moja cena to 45 000 PLN tylko proszę Was zanim zaczniecie mi pisać że za tyle można mieć polifta który ma o połowę mniejszy przebieg to naprawdę proszę prześledźcie mój wątek od początku a zobaczycie skąd się wzięła taka cena. Nie chce mi się pisać wszystkiego od początku i na siłę wszystkim udowadniać jaki to mój samochód jest za.... dobry bo i tak nie uda mi się tego zrobić ale napiszę tylko tyle, że jakbym nie musiał to bym go nie sprzedawał i na pewno łezka w oku mi się zakręci jak komuś oddam kluczyki :cry2:

Opublikowano

Kazdy sprzedaje 1er :D Z caly szacunkiem, ale chyba dlugo bedziesz sprzedawal bo 45kPLN to jest naprawde sporo jak na Polski rynek (a wiemy jaki on jest :( )

Ja za mojego chce 35kPLN, ale dobrze wiem, ze to jest optymistycznie, wiec jak ktos mi da 30kPLN to zacisne zeby i oddam.

Powodzenia w sprzedazy :wink:

P.S brak PL liter.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano

Wiem, że nie jest to mało ale naprawdę auto doinwestowane na maksa i nigdy nie oszczędzałem na częściach eksploatacyjnych i nie odstawiałem druciarstwa i nie robiłem w nim nic na chwilę tylko zawsze jak książka pisze i na oryginalnych częściach :cool2: z resztą nie spieszy mi się ze sprzedażą najpierw muszę znaleźć porządne E61 co nie jest łatwym zadaniem :duh:

P.S. Od rana miałem już trzy telefony :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nie, takiej ceny to się nie spodziewałem :) przebiłeś rynek polski, przebiłeś niemiecki, przebiłeś nawet ten z kosmosu - ale powodzenia...
Opublikowano
bez obrazy ale troche pojechales z tematem :) ale powodzenia przy sprzedaży
Opublikowano
No nie, takiej ceny to się nie spodziewałem :) przebiłeś rynek polski, przebiłeś niemiecki, przebiłeś nawet ten z kosmosu - ale powodzenia...

Jasne.... najlepiej to może oddam za darmo albo nie jeszcze dopłacę nabywcy że łaskaw był i wziął :duh: też Ci życzę powodzenia w kupnie lub sprzedaży bo patrząc na profil wyglądasz mi na handlarza :mad2:

bez obrazy ale troche pojechales z tematem :) ale powodzenia przy sprzedaży

Czyli ile według Ciebie mam wystawić???

A tak na marginesie.... ja podałem swoją cenę jaką uważam teraz czekam na kupującego (rozsądnego) niech poda swoją, na tym polega handel, że trzeba znaleźć porozumienie i się dogadać.

P.S. Jakby ta cena była tak jak piszesz kolego z "kosmosu" to bym wczoraj nie miał trzech telefonów i jednego oglądającego :norty: i powiem szczerze, że zaproponował taką kwotę, że biorę ją pod uwagę ale, że zarówno jemu jak i mi się nie spieszy to czekam dalej może jakiś kosmita przyleci i weźmie za 50 tyś :mrgreen:

Opublikowano
nie wiem kolego moze znajdzie sie ktos !! wyposazenie masz fajne wiec moze sie trafi :)
  • Moderatorzy
Opublikowano

A co w tym dziwnego, że kolega przebija ceny niemieckie? :)

W końcu auta sprowadza się z Niemiec do polski, a nie odwrotnie. Robią to handlarze i jeszcze na tym zarabiają to chyba oczywiste, że w Polsce ceny powinny być wyższe? Tyle, że najlepsze jest to, że często są niższe - bo handlarze zamiast przywozić zdrowe i zadbane auta przywożą auta po wypadkach i jeszcze je robią najtańszym kosztem omijając przy tym droższe części, których nie widać (np poduszki powietrzne).

Kolega oli222 szuka okazji (coś w stylu zasady: "tanio kupić drożej sprzedać" - nie mówię, że to jest zła zasada jeśli chce się kupić auto np. na chwilę), no to się nie dziwię że wg. niego ta cena jest z kosmosu. Ale jak ktoś chce kupić jedynkę na dłużej (nie myśląc przy tym, o tym ile to auto będzie warte za rok, czy dwa lata) - to trzeba za nią odpowiednio zapłacić.

Ja mam akurat auto z tego samego roku... tyle, że gorzej wyposażone, z gorszym silnikiem i po wypadku (nie zamierzam tego ukrywać), no i wiem, że jak się zdecyduję je sprzedać to będę musiał wystawić po znacznie niższej cenie (niż Bruce) - ale pewnie też będziecie kazać mi się puknąć w głowę, że taką cenę z innej galaktyki wystawiam - "przecież na allegro można kupić z podobnym wyposażeniem sprowadzone z Niemiec i nie bite za mniej niż 30k zł... i jeszcze poliftowe pewnie się znajdzie". To kupujcie... życzę powodzenia :) Też się nie dziwie, bo kilka lat temu też tak szukałem i jak widziałem ceny aut od pierwszego właściciela kupionych w polskim salonie to nawet nie chciałem ich oglądać, bo średnią cen widziałem znacznie poniżej tego poziomu... dopiero jak człowiek zaczynał te auta oglądać to się okazywało, że za niebitą i zadbaną jedynkę trzeba dać ze 30% więcej niż się na początku wydawało ;) A jeszcze znaleźć taką to też graniczy z cudem... stąd zdecydowałem się na zakup auta po wypadku, w którym wiedziałem o tym i wiedziałem co jest do zrobienia.

Jestem w podobnej sytuacji co Bruce i myślę, że jego auto też za tyle bym wystawiał (o ile nie ma żadnych ukrytych niespodzianek ;) ). Swoje... będę musiał niestety dużo niżej wystawić (najwyżej wywalę skórzane stołki i wrócę do serii ;) - to może przynajmniej to da mi akceptowalną przeze mnie i kupującego cenę). A jeszcze z rok temu na forum odgrażałem się, że za mniej nuż 40k zł swojej bym nie sprzedał ;) No ale lata też lecą i tak jak pisze oli222 za kolejny rok auto będzie miało 10 lat i faktycznie może tak być, że nikt nie spojrzy na nie za 33tyś...

Tak czy siak... zobaczcie co jest do kupienia na allegro - żeby się nie okazało, że w ogóle nie ma aut do kupienia i auto Bruce'a to okazja.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Bardzo kurtuazyjny wpis dla kolegi ale powtarzam, koledze życzę powodzenia w sprzedaży BO AUTO JEST BARDZO FAJNE ale ta cena niestety nie przejdzie i wszyscy dobrze o tym wiemy... Dowiadujemy się ponadto ze mpakiet nie oryginalny i w planach było wycinanie klapek - więc niektórzy tu na forum gotowi posądzić o druciarstwo... Apropos tekstów o handlarzu - kupiłeś auto w zeszłym roku i sadzisz jakieś insynuacje, a sam na takie miano zasługujesz wywalając taką cenę i niejako próbujesz "odzyskać" stracony czas i środki ktore poszły na eksploatację, nie tędy droga... Edytowane przez oli222
Opublikowano

oli troche racji masz ale troche nie.... to jesli m-pakiet jest dokladany tzn był robiony w chinach ??? bzdura

jakbyś wział vin z mojego auta i porównał do stanu istniejącego to powiedziałbyś ze co z przystanków pokladany?? jeden robi bo lubi drugi jezdzi.... tym rozni sie pasja od eksploatacji. ale za pasje w polsce sie nie placi wiec trzeba zdawać sobie sprawe ze pieniedzy sie nie odzyska... chociaz kolega bruce wiele poza ekspoatacje nie wyszedł...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale ja nie sugeruję że auto bite i dlatego dokladany mpakiet więc spokojnie, ponadto nie znamy nawet przeszłości wypadkowej, właściciel nie napisał czy coś było malowane poza zderzakami czy 100% ori...
Opublikowano
Bardzo kurtuazyjny wpis dla kolegi ale powtarzam, koledze życzę powodzenia w sprzedaży BO AUTO JEST BARDZO FAJNE ale ta cena niestety nie przejdzie i wszyscy dobrze o tym wiemy... Dowiadujemy się ponadto ze mpakiet nie oryginalny i w planach było wycinanie klapek - więc niektórzy tu na forum gotowi posądzić o druciarstwo... Apropos tekstów o handlarzu - kupiłeś auto w zeszłym roku i sadzisz jakieś insynuacje, a sam na takie miano zasługujesz wywalając taką cenę i niejako próbujesz "odzyskać" stracony czas i środki ktore poszły na eksploatację, nie tędy droga...

To ciekawe kolego po czym wnosisz, że kupiłem auto w zeszłym roku :mrgreen: dla Twojej wiadomości tą jedynką jeżdżę już ponad dwa lata :!: i dalej bym nią jeździł jakbym nie musiał zmienić na coś większego. Zgadza się Mpakiet nie był seryjnym wyposażeniem tego egzemplarza i przecież tego nie ukrywam więc nie wiem z czego robisz problem :duh: Akurat tak się składa, że kupiłem auto z dołożonym Mpakietem ale jakbym nie trafił takiego to byłby pierwszy mod jaki bym wykonał zaraz po zakupie ponieważ BARDZO mi się podoba jedynka z tym pakietem. A co do wycinania klapek w kolektorze... to czytaj kolego ze zrozumieniem... przez chwilę po tym co przeczytałem na forum miałem ochotę je wywalić ale potem po szerszej lekturze nie tylko na tym forum i po rozmowach ze znajomymi mechanikami i wnikliwych oględzinach mojego kolektora odszedłem od tej myśli tym bardziej, że moje klapki jak i cały kolektor są OK. Zarzucając mi druciarstwo walnąłeś jak łysy grzywą o kant kuli :mrgreen: wszyscy co mnie znają na żywo i na tym forum wiedzą dobrze jakim jestem przeciwnikiem nieoryginalnych części oraz modyfikacji rodem ze stodoły Pana Zenka... zawsze i do wszystkich pojazdów mechanicznych jakie posiadam stosuje oryginalne części lub z górnej półki cenowej (dla zainteresowanych wszystkie faktury do wglądu)!!!

oli troche racji masz ale troche nie.... to jesli m-pakiet jest dokladany tzn był robiony w chinach ??? bzdura

jakbyś wział vin z mojego auta i porównał do stanu istniejącego to powiedziałbyś ze co z przystanków pokladany?? jeden robi bo lubi drugi jezdzi.... tym rozni sie pasja od eksploatacji. ale za pasje w polsce sie nie placi wiec trzeba zdawać sobie sprawe ze pieniedzy sie nie odzyska... chociaz kolega bruce wiele poza ekspoatacje nie wyszedł...

Nikt nie mówi, że chcę odzyskać włożoną kasę bo tego mi się na pewno nie uda zrobić ale nie zamierzam nikomu robić prezentów... mówisz, że mało mnie kosztowała eksploatacja? Policzmy tak z grubsza... kompletne sprzęgło i dwumas: 5000 PLN dwa komplety NOWYCH opon lato: 2500 PLN zima: 1800 PLN odnowienie dwóch zestawów felg aluminiowych około 1500 PLN komplet klocków ceramicznych plus płyn: 700 PLN dwa tygodnie temu komplet filtrów i olej: 800 PLN i tak dalej (faktury i paragony do wglądu) Nigdy nie oszczędzałem na eksploatacji w moim aucie więc proszę was nie piszcie mi bzdur, że powinienem ją wystawić tyle co zlepiucha do którego na start po zakupie trzeba będzie wsadzić minimum 5 tyś zł (o ile nie będzie się kupować części made in china...)

Ale ja nie sugeruję że auto bite i dlatego dokladany mpakiet więc spokojnie, ponadto nie znamy nawet przeszłości wypadkowej, właściciel nie napisał czy coś było malowane poza zderzakami czy 100% ori...

Zapraszam z czujnikiem lakieru to sam się przekonasz a jak nie masz to Ci udostępnie swój tak samo jak interfejs i laptopa byś mógł sobie zobaczyć że nie mam żadnych błędów w modułach, że turbo dmucha tak jak powinno, że szyna CR jest w idealnym stanie...

Pisząc na forum o sprzedaży auta miałem dobre zamiary, chciałem by ktoś z Was (zakładam z góry skoro tu jesteście) fanów marki miał pożytek i nabył dobry zadbany egzemplarz jedynki ale widzę, że nie warto było bo oprócz jednego czy dwóch kolegów co mnie poparła, reszta skoczyła na mnie jakbym co najmniej chciał sprzedać swoje auto za dwu krotność ceny rynkowej ... a tak na prawdę wystawiłem kilka tyś zł wyżej i jakby się znalazł rozsądny człowiek, który chce kupić a nie kupować to bym spokojnie zszedł z tej ceny te parę tyś zł...

Opublikowano
to jak kupisz piatke to zobaczysz ile kosztuje ekspoatacja :) jedynka to pikus :) mam to i to... wiec wiem co pisze ;)
Opublikowano (edytowane)
to jak kupisz piatke to zobaczysz ile kosztuje ekspoatacja :) jedynka to pikus :) mam to i to... wiec wiem co pisze ;)

wiem dobrze kolego ile to kosztuje bo tak się składa ze u mnie w rodzinie jest chyba obecnie teraz z 10 różnych modeli marki BMW i między innymi jest też E60 z dużym silnikiem benzynowym i pisząc wyżej o eksploatacji jedynki chciałem uzmysłowić co niektórym o jakim rzędzie wielkości rozmawiamy bo czytając niektóre posty mam wrażenie ze co niektórzy myślą że eksploatacja w BMW to parę groszy. Nie przerażają mnie koszty zarówno w jedynce ani też w piątce czy też w X5 bo ten model tez biorę pod uwagę przy zakupie tylko nie lubię jak ktoś wrzuca wszystkich do jednego worka i mierzy jedna miarą... mówiąc w prost bo dla niektórych te przenośnie mogą być za trudne do zrozumienia ;) stawia moje auto obok auta handlarza i wycenia je nawet go nie widząc na żywo.

Edytowane przez BruceLee :)