Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oczywiście ze powinien tam być płyn chłodniczy, pływak powinien wystawiać z wlewu. Jest tam mały obrazek wyjasniający (przy wlewie).
Po co jeździć jak można latać...BMW
Opublikowano
Oczywiście ze powinien tam być płyn chłodniczy, pływak powinien wystawiać z wlewu. Jest tam mały obrazek wyjasniający (przy wlewie).

OMG ;/ A tam jest susza ;/ nie ma płynu nic i co teraz ? Skąd mam wiedzieć jaki był wcześniej lany płyn ? Ja w domu posiadam tylko Petrygo czy coś w tym stylu ..A odkręciłem dziś tylko z Ciekawości bo auto mi się nie grzało ani nic na długich trasach temp silnika była na połowie wiec nie wiem ale skoro mówisz że tam powinien być płyn to może zalać tym petrygo do połowy ?

Opublikowano
Ok zalałem koledzy że ten pływak wystaje około 1.5cm nad wlewem A płynu wlałem goś około 0.7 l czyli nawet sporo :) Ale już jest ok .. Dziękuję za pomoc
Opublikowano
tak jak mówiłem jeszcze sporo miałeś płynu a zbiorniczek ma litr tak więc może być niecałe 5l i już suchy będzie ;) teraz pytanie gdzie on uciekł ??

Hmm no tego nie wiem bo auto kupiłem z jakieś 1.5 miesiąca temu i tam nie zaglądałem ale teraz bd sprawdzał czy ubywa czy nie mam nadzieje że będzie wszystko okey

Opublikowano
Jak Będzie Ci go ubywać to lepiej zajrzeć pod auto,u siebie miałem podobnie,ale mechanior zdiagnozował - chłodnica do wymiany . Ale że ubywa mi płynu powoli,zalałem uszczelniacz do chłodnic,na razie jest ok,nawet przy pociskaniu na trasach czy w mieście nie ubywa. Więc na początek możesz tego spróbować . Do mojej Qp chłodnica Nissens 350 zł,BHER 460
Opublikowano

"Hmm no tego nie wiem bo auto kupiłem z jakieś 1.5 miesiąca temu i tam nie zaglądałem ale teraz bd sprawdzał czy ubywa czy nie mam nadzieje że będzie wszystko okey

"

Też to przerabiałem. Sprawdzałem węże, chłodnice, termostat (uszczelka), zbiorniki wyrównawczy. Okazało się ,że mam pęknięty zbiornik wyrównawczy. Pękniecie było prawie niewidoczne , lecz przy rozgrzaniu silnika widać było jak dość mocnym ciurkiem wydobywał się płyn. Miałem ochlapana całą dolną osłonę silnika , zbiornik od płynu do wspomagania. Nie musi być to samo u ciebie , ale masz już jakiś trop.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ori zbiorniki często pękają, więc trop jest do przeanalizowania :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak będziesz zmieniał to kupuj zamiennik, wpisz w wyszukiwarkę na forum "zbiornik wyrównawczy" i poczytaj.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wymieniałem i zbiorniczek wyrównawczy i chłodnicę i termostat - z każdego z tych elementów po troszku uciekał płyn (oczywiscie nie na raz).

Zbiorniczków wyrównawczych nie kupujcie zamienników chińskich, tylko oryginały BMW.

Warto też wymienić korek na nowy - ja tak zrobiłem, tez na oryginał BMW.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...