Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Jestem nowy na forum i mam problem nie mogę odpalić samochodu. Stał nie odpalany przez dwa miesiące, sprawdzwyilem wszystko co przyszło mi do głowy czyli świece, zapłon, pompę paliwową, przewody, czujnik położenia wału, przepływka nowa, kręci jak szalona i nie może odpalić. Dopuściłem się już desperacji i użyłem samostaru bo po trzech dniach walki odpuściłem ja a nie ona. POMOCY!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz jaki to silnik, m30?

Podłączałeś auto pod komputer?

Nie chcę kwestionować twojej wiedzy, ale możesz napisać po kolei jak sprawdzałeś wylistowane przez Ciebie elementy?

Masz instalację alarmową?

W momencie kiedy kręcisz rozrusznikiem, przewody paliwowe idące do silnika są twarde czy nie?

Może też być problem np. z nadpalonym stykiem, jak np. TUTAJ.

pzdr

yaz

Opublikowano
Jak mu się lampka nie zapala , to po co ma jechać na komputer ? Chyba że komp z disem czy coś takiego, może by i pomogło. A masz imobilaizer ? Może przez imobilaizer , nie chce odpalić, podbny problem zawitał u mnie w e34 525 TDS .
Opublikowano
sorki ze sporo czasu nie zaglądałem na forum ale wiadomo praca i nie za wiele tego czasu pod kompa nie podłanczalem bo zadne lampki mi sie nie zapalaja a imobilaizera nie posiadam tez.Z tego wszystkiego wyszlo ze najprawdopodobniej padla mi cewka i bije nie tak jak powinna na dniach obadam to bo troche wiecej czasu bede mial.Napisalem w poscie sprawdzony zaplon a moje sprawdzenie polegalo na sprawdzeniu swiec i perzewodow bo cewki nie wzielem pod uwage bo kto by sie spodziewal.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapalanie czy też nie lampki (cokolwiek to stwierdzenie ma znaczyć) nie ma nic wspólnego z koniecznością podłączenia pod komputer.

Jeżeli coś jest z autem nie tak, to warto zdiagnozować je używając właśnie komputera. DIS lub czasem INPA może zawęzić wtedy obszar poszukiwań.

Z tego co piszesz, masz silnik m30. Dla spokoju sprawdziłbym na twoim miejscu wszystkie elementy układu zapłonowego, tak żebyś po naprawie np. cewki nie wrócił z problemem za dwa tygodnie bo np rozdzielacz lub coś innego padło.

P.S. Nawiasem mówiąc to radziłbym zapoznać się z regulaminem i np. przywitać się w dziale do tego przeznaczonym, bo admin całą tę twórczość wyrzuci do kosza.

pzdr

yaz

Opublikowano

witam.Tak mam silnik m30 i dla spokoju sprawdzilem juz do tej pory wszystkie elementy zaplonu tak jak mi tu kolega radzi.Dlatego juz zamowilem cewke ktora powinna przyjsc jutro bo tylko na to wskazuje.Wiec mam nadzieje ze nie wroce za dwa tygodnie z problemem tego tematu. a co najwyzej z innego typu pytaniami i radami.

P.S.Sorki za pomylke dzialu. z gory dziekuje. POZDRAWIAM

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

ja mialem ostatnio podobnie. Auto jezdzilo normalnine, pewnego razu nie chcialo odpalic. Okazalo sie, ze to bezpiecznik 80A kabla plus na akumulatorze. Objawy byly takie, jak prz cewce, tzn stacyjka i reszta normalnie dzialaly, silnik krecil ale nie zaskakiwal. nowy bezpiecznik to 10€ w serwisie :) w razie W masz tu nr bezpiecznika: 61131382065

Pozdrawiam