Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem bmw takie jak mam w opisie i mam problem , mechanik stwierdzil ze mam calkowicie wypalone reflektory nie tylko zarńiki ale cale lampy do wymiany. Wersja nierobieralna wiec nie wchodzi w gre regeneracja moze ktos z klubowiczow wie gdzie moglbym dostac uzywane lampy ale te juz na d1s kompletne poniewaz tych co ja mam na d2s to na allegro sam zlom zostal. Chyba ze ktos z was mial taki problem i moze mu ise udalo to zrobic w jakis inny sposob ?

Pozdrawiam i licze na pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Fachowcy od oświetlenia radzą sobie spokojnie z rozebraniem i wymianą lub regeneracją odbłyśników , nic nie paruje i efekt jest lepszy jak w używce niewiadomego pochodzenia , jest taki warsztat np. w Ursusie koło Wawy i napewno wiele innych sobie wygooglujesz.

Uzupełnij profil bo niewiadomo skąd jesteś ...

Edytowane przez Fino

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i

E61 535d

E31 850ci cudo:)

E53 X5 4.4i

E46 328ia

E39 540ia

E39 535i

E39 528i

i sporo innych ale już nie BMW 🙂

Opublikowano

Obdzwoniłem kilka firm które zajmują się regeneracją odbłysnika okazuje się że podobno moje lampy można otworzyc ale nie da sie wymontować soczewek żeby dostać się do odbłyśnika jakaś śruba jest od drugiej strny której nie da sie wymonotwać bez ryzyka poźniejszego uszkodzenia. Powiedziano mi że mogą się tego ewentualnie podjąć ale ryzyko że po kilku miesiącach padnie elektronika w lampach jest wielce prawdopodobne. Powiedzieli mi to wszyscy do których dzwoniłem :( Jes tto model auta z początku 2005.

p.s już uzupełniam profil.

Opublikowano

Ciężko Ci będzie regenerować reflektory w E60. Kiedy miałem E60 i zaparowaną brewkę rozpoznawałem kompletnie temat "świateł" w tym pojeździe - przy okazji pytając o regenerację soczewek (moje trochę słabawo świeciły).. Nikt nie dawał gwarancji, że złożą z powrotem i że będzie działać tak jak przed.

Większość sugerowała zakup używek - lub konwersję do wersji LCI. Duża większość odcinała się od tematu cytuję "Panie daj Pan spokój to nierozbieralne jest ustrojstwo - nie będę potem za lampy płacił".

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Ja mam własnie to samo tylk oproblem że kupić używki ciężko ( zamówiłem 2 na allegro i odesłałem złom) a zmiana na lci wiaze si e z wymiana rowniez tylnych prawda? Kupiłem auto kilka tygodni temu i mam co chwile coś ech :/ jak nie te reflektoiry to teraz jeszcze DPF. :) Ale trudno może z waszą pomocą doprowadzimy to cacko do porządku.
Opublikowano (edytowane)

na litość Boską... kilka postów wcześniej gk tds podał wam solution:

viewtopic.php?f=73&t=196319&p=1435249#p1430972

Przechodziłem przez to i w końcu lampy mi świecą. W dodatku wszystko działa, włącznie ze skrętnymi ksenonami. Co więcej - mam 2 lata gwarancji na zregenerowane odbłyśniki.

Używki mogą być w gorszym stanie niż obecne lampy - więc to ruletka.

Edytowane przez Dasonen
Opublikowano
tu masz rozwiązanie odnosnie czyszczenia soczewek a nam chodzi o odbłyśniki

Czyżby ?

Czytałeś ?

Da się zrobić. Firma z Zabrza.

http://pvlpolska.pl/kontakt.php

Zrobiłem to u nich niejako "pilotażowo". Zregenerowali mi odbłyśniki i wyczyścili soczewki. Koszt to kilkaset PLN, ale zawsze taniej niż zakup innego kompletu, który i tak ma odbłyśniki nieznanej jakości.

Oni odcinają szkło od lampy (tnąc plastik) i przyklejają je później. Nie mam nic zaparowanego jak dotąd. Nieestetyczne skutki uboczne nie są widoczne z zewnątrz.

Opublikowano
czyżby bo problemem nie jest odtanie sie do lamp tylk ozdjęcie soczewek pod koniec 2005 i 2006 sa już inne wersje (lampy wyglądają tak samo ale sa n ażarniki D1s to już innna bajka). Ale z ciekawości zadzwonie jutro do nich może się myle, chociaż myśle że jednak to nie jest realne.
Opublikowano
Witam kupilem bmw takie jak mam w opisie i mam problem , mechanik stwierdzil ze mam calkowicie wypalone reflektory nie tylko zarńiki ale cale lampy do wymiany. Wersja nierobieralna wiec nie wchodzi w gre regeneracja moze ktos z klubowiczow wie gdzie moglbym dostac uzywane lampy ale te juz na d1s kompletne poniewaz tych co ja mam na d2s to na allegro sam zlom zostal. Chyba ze ktos z was mial taki problem i moze mu ise udalo to zrobic w jakis inny sposob ?

Pozdrawiam i licze na pomoc.

Jaki masz przebieg? Stawiam że ok 300kkm jak lampy się już wypaliły.

Opublikowano

Inne lampy są teoretycznie od lutego 2005. Jesteś pewien, że masz D2S? jaki masz miesiąc produkcji?

Co do przebiegu - goście zajmujący się regeneracją odbłyśników twierdzą, że te potrafią skończyć się nawet poniżej przebiegu 180 tys km. Wszystko zależy od czasu, jaki palniki przepracują i temperatury wewnątrz klosza. Trwałość oceniają na około 2 tys. godzin. Z Avensisami podobno jest jeszcze gorzej.

Opublikowano
regeneracją soczewek
Soczewek się nie regeneruje. To odbłyśniki się regeneruje.

Miałem na myśli oczywiście regenerację odbłyśników , już poprawiam.

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i

E61 535d

E31 850ci cudo:)

E53 X5 4.4i

E46 328ia

E39 540ia

E39 535i

E39 528i

i sporo innych ale już nie BMW 🙂

Opublikowano

Napewno mam D2s (nawet żarniki wymieniałem) , przebieg 215 000 km , miesiąc produkcji styczen 2005

edit:/dzwoniłem dzisiaj do tej firmy i potwierdzili to co pisałem - zrobią to tylko na moja odpowiedzialność bo są to lampy które mają soczewki na zatrzaski i jest problem . Jesli ktos już to robił prosiłbym o opinie czy coś się z tymi lampami dzieje czy może nie ma co sie tak bać?