Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż na LPG wszystko działa jak należy.

Na Pb natomiast silnik bardzo nierówno pracuje, czasem nawet zgaśnie, kopci przy tym na biało i przy mocniejszej przegazówce na czarno.

Wygląda jak by nie przepalał PB bo z rury oprócz dymu czuć smród benzyny - czy oleju - już samemu cieżko powiedzieć.

Od czego zacząć ?

Opublikowano
Witam.

Otóż na LPG wszystko działa jak należy.

Na Pb natomiast silnik bardzo nierówno pracuje, czasem nawet zgaśnie, kopci przy tym na biało i przy mocniejszej przegazówce na czarno.

Wygląda jak by nie przepalał PB bo z rury oprócz dymu czuć smród benzyny - czy oleju - już samemu cieżko powiedzieć.

Od czego zacząć ?

a jak inst.lpg sekwencja czy sruba :?: jak chcesz sprawdzic czy to nie oliwa capi z rury to przelacz na gaz i niech chwile pochodzi i wtedy powachaj czy smierzi spalonym olejem :norty:

Opublikowano
na początek sprawdz regulator ciśnienia paliwa,następnie silniczek krokowy.Jak by spalał olej to na pewno byś poczuł,co do dymienia na czarno to wygląda na zły skład mieszanki (za dużo paliwa za mało tlenu) jeżeli jest to wina przeplywomierza to wystarczy go odpiąć(tylko wtyczkę oczywiście) i będziesz widział czy praca się wyrówna
iZzI
Opublikowano

Muszę się wziąść za sprawdzenie - ale obecnie mam 38 stopni gorączki i nie bardzo mi się chce cokolwiek robić.

Zauważyłem jednak że jak się silnik nagrzeje to już tak nie kopci na PB, delikatny dym ( jakby para - biały )

Na LPG trochę wiecej dymu białego - ale to chyba normalka.