Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wg philipsa do haluksow idzie hb4 .

Krotkie i dlugie to h7.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Tak dokładnie takie LED CAMBUS, no error, u mnie ścigają jak złoto . W rejestrację tez wsadzilem ledy, ale jedni polecają drudzy banuja( rzecz gustu). Halogenow nie zmienialem bo mało kiedy sie używa a w normalnych mam Xenon na soczewce oczywiście . Co do postojowek kup najlepiej białe , uniknaj niebieskich bo wyglada (jak dla mnie ) na choinkę . Pozdro
Opublikowano
no Jak wsadze te blue vision philipsa w krótkie to ringi raczej białe ccfl bo te ledowe to szkoda mi kasy. A myślę że gorzej nie będzie. I postojówki oczywiscie białe. A jak będą ringi to one będą pełniły funkcje postojówek . Tylko że i te i te się będą paliły?
Opublikowano (edytowane)
no Jak wsadze te blue vision philipsa w krótkie to ringi raczej białe ccfl bo te ledowe to szkoda mi kasy. A myślę że gorzej nie będzie. I postojówki oczywiscie białe. A jak będą ringi to one będą pełniły funkcje postojówek . Tylko że i te i te się będą paliły?

Ladny efekt kolego kosztuje, albo lepiej zostawic orginalny ale to juz kazdy robi jak chce.

Niestety te i te beda sie palily :D a jak nie bedziesz mial postojowek to kierunki na postoju bede Ci swiecic z tego co mialem w swojej przedliftem kiedys :x

Edytowane przez M-Power R.A.F.F
Opublikowano
ringi raczej białe ccfl bo te ledowe to szkoda mi kasy. A myślę że gorzej nie będzie

Jak zamontujesz te Ringi to podeslij fotki, w swojej buni za miesiac bede zakladal te Ringi LED SMD bo juz kupilem i zobaczymy roznice :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

g.świecą.

w/g sprzedawcy dają 10000mcd

a dziesięć tyś milikandeli to 10 kandeli x 2 = 20 cd

w przepisach:

Intensywność światła reflektora do jazdy dziennej od 400 do 1200 kandeli.

Minimalna powierzchnia świetlna każdej lampy to 25 cm²

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Na Twoim miejscu bym poczekał, dołożył i kupił ringi LED/SMD bezpośrednio na https://jafra.com.pl/product_info.php/products_id/594 , są na tyle mocne że mogą robić za światła dzienne ( oczywiście bez homologacji). U siebie mam założone i nie zdażyło mi się żeby mi ktoś mrugnął na drodze, albo żeby się niebiescy czepiali.

Masz jakies fotki z tymi ringami na dniu i w nocy, zobaczyl bym przyszly efekt ;)

Opublikowano

ja te ringi najchętniej podłączyłbym jeszcze pod podświetlenie wnętrza, żeby przy otwarciu samochodu się zapalały :P wrzuć zdjęcia z tymi z Jafry :D

ja mysle nad zakupem tych http://allegro.pl/ringi-led-smd-bmw-e36-e46-e39-e38-drl-dzienne-moc-i2987124754.html

ps: co do żarówek Mtec Super White to nie jest to ani pseudo xenon ani hid, mają homologacje :)

Opublikowano

Ej tylko jak załoze te jasne białe lub niebieskie philipsy to jkai ring będzie łądniejszy ?? : ) biały czy żółty ?? bo juz kurrrr nie wiem :P a ma ktos jakis konkretny filmik od montażu ringów??? i czy trzeba całe lampy demontowac???

sorry ze tyle pytań zadaje , może niektóre śą głupkowate ale chce sie jak najwięcej dowiedzieć :P he jestem laikiem :P w tych sprawach :P pzdr

Opublikowano
Ej tylko jak załoze te jasne białe lub niebieskie philipsy to jkai ring będzie łądniejszy ?? : ) biały czy żółty ?? bo juz kurrrr nie wiem :P a ma ktos jakis konkretny filmik od montażu ringów??? i czy trzeba całe lampy demontowac???

sorry ze tyle pytań zadaje , może niektóre śą głupkowate ale chce sie jak najwięcej dowiedzieć :P he jestem laikiem :P w tych sprawach :P pzdr

Wieczorem po robocie Ci wysle wideo jak sie montuje , pozdrawiam

Opublikowano
jest pełno filmików, dostałeś juz linki. Wystarczy zdjąć klosz lampy, kilka zatrzasków. Najlepiej robić to w ciepłym garazu bo plastik nie lubi mrozu i mozesz połamać zatrzaski jak bedą zimne.
szukam
Opublikowano
ja te ringi najchętniej podłączyłbym jeszcze pod podświetlenie wnętrza, żeby przy otwarciu samochodu się zapalały :P wrzuć zdjęcia z tymi z Jafry :D

ja mysle nad zakupem tych http://allegro.pl/ringi-led-smd-bmw-e36-e46-e39-e38-drl-dzienne-moc-i2987124754.html

ps: co do żarówek Mtec Super White to nie jest to ani pseudo xenon ani hid, mają homologacje :)

Mozesz takie cos zrobic ale palac auto moga migac i sie spalic i gwarancja na to u jafry nie dziala przy takim montarzu

Opublikowano
Mozesz takie cos zrobic ale palac auto moga migac i sie spalic i gwarancja na to u jafry nie dziala przy takim montarzu

Co do ringów z allegro, która podałem: http://allegro.pl/ringi-led-smd-bmw-e36-e46-e39-e38-drl-dzienne-moc-i2841470221.html

"Ringi można podłączyć tak aby włączały się przy włączeniu postojówek, włączeniu zapłonu (funkcja świateł dziennych DRL) lub nawet przy włączeniu oświetlenia wnętrza."

z rozmowy ze sprzedającym:

"Witam, w zestawie okablowania są 3 plusy do podłączenia, jeden na stałe do akumulatora, drugi np pod wzbudzenie a trzeci pod oświetlenie wnętrza. Przy takiej konfiguracji ringi włączają się przy otwarciu samochodu oraz po przekreceniu kluczyka. Nie wyłączają się przy włączeniu świateł mijania - służą wtedy jako światła postojowe."

Co do homologacji jako DRL to musi być wybita na lampie (RL 0087).

W E46 ringi montuje się na klipsy + dodatkowo można na taśmę jeżeli jest taka możliwość (w zależności od lamp).

Są 3 rodzaje ringów:

- LED dwie diody oświetlające ring po obu stronach, jest to najsłabsza wersja widoczna ledwo co w nocy

- CCFL - widoczne w słoneczny dzień, mocne, zastępują światła postojowe, wymagają przetwornic

- SMD - widoczne w słoneczny dzień, mocniejsze od CCFL, można ich używac jako świateł dziennych, postojowych, nie wymagają przetwornic

Opublikowano

M-Power R.A.F.F

Wieczorem po robocie Ci wysle wideo jak sie montuje , pozdrawiam

dzięki czekam :P może coś po polsku :) no ja myśle o podłaczeniu ich jako postojówki tak żeby nie było widać zarówk od postoju. no ale nie powiem ze przy otwieraniu drzwi też by fajnie to wygladało :P i jakbyktoś mi to ładnie opisał to i tak bym zrobił :p

Opublikowano

Daniooo masz tu filmik jak podłączyć http://www.youtube.com/watch?v=kx1mJ3dYsBo :)

facet najzwyczajniej wpiął się pod oświetlenie wnętrza, najlepiej pod bezpiecznik się podłączyć

ja niestety z instalacją ringów czekam jeszcze na polepszenie pogody i cieplejsze dni. Ale na pewno będą jako DRL i Welcome Lights + postojówka :)