Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jechałem ostatnio w góry na kilka dni i w czasie wyprzedania auto straciło moc, tak jak by weszło w tryb serwisowy. Po zatrzymaniu i ponownym uruchomieniu silnika wszystko wróciło do normy, to samo zdarzyło się w drodze powrotnej, też tylko raz.

Trudno mi coś wymyślić w tym temacie ponieważ nie zapalił się "check engine" ani nie INPA nie wykazała błędów. Zdarzenia te nie miały miejsca przy jakimś maksymalnych obrotach, tylko tak około 3-3,5 tyś. Potem dla sprawdzenia przyspieszałem kilka razy prawie do odcięcia i nic.

Z INPY wyszły taki błędy:

CAS - A0B3

KOMBI - A3B1

oraz

LM A8C4 / ale to światła więc odpadają/

Macie jakieś pomysły?

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Być może coś z układem paliwowym, kiedy wymieniałeś filtr paliwa ? Może zatankowałeś kiepską ropę i wytrąciła się parafina.
Opublikowano

Myślałem o tym, ale filtr wymieniałem około 2000km temu, paliwo tankuję na sprawdzonych stacjach / ale co tam jest to nigdy do końca nie wiadomo/.

Z tym, że jeśli zdarzyło się to 2 razy na 1000km i auto śmiga dalej. A może coś z pompa paliwa w zbiorniku, coś może jej zaczyna dolegać.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
tak dla potomnych - powodem tej utraty mocy był jednak filtr paliwa, nowy ale jakiś tam tani, słabej firmy, założyłem Knechta i temat się zakończył - szkoda że tyle to trwało ale komp nie był w stanie wskazać tego błędu.