Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie odnosnie bmw e36 coupe mam takowa na oku tylko ze wczeniej byl 1.8 i został ze swapowany na 2.0 bez vanosa moze mi ktos wytłumaczyc jaka roznica jest w kosztach utrzymania i spalaniu ? czy te bez vanosa sa starsze czy nowsze czy bardziej awaryjne czy tez nie
Opublikowano
Zmiana na duuuży plus. Zaleta to 6 garów ,więcej mocy ,fajniejszy dźwięk 6cio cylindrówki.Świetny silnik i wytrzymały
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Jest wiele tematow i porownan w internecie na ten temat :) moja 3er w sedanie 2.0 bez Vanosa spali nawet te 7-8 l w trasie wcale nie dziadkowanej jazdy, w trasir z doswiadczenia u mnie najekonomiczniej w okolicach 3 tys obr. Przy 110-120km/h gdzies. A w miescie to bardzo nie przeskoczysz od 10-12 l w zimie teraz najwiecej do 14l :)
Opublikowano
Tak? : ) w zimie, zwykle krotkie odcinki na niedogrzanym silniku, albo wyjezdzanie z malej zaspy :D moze tez troszeczke tyl zalecial bokiem czasem :D ale ogolnie co mam oszukiwac ozlopala mi do 14tki w te najwieksze mrozy :-) i mowie realnie a nie z tego co wyczytalem czy tak mi sie wydaje :D
Opublikowano
E tam niech Cie nie przeraza spalanie : ) smialo laduj sie w jakies 2.0 nie mniejsze silniki, bo spalanie niewiele wieksze jak w nizszych pojemnosciach, a radosc z jazdy i dzwiek R6 bez porownania : ) sam balem sie spalania ale daje rade spokojnie wyrobic zeby ja zalac :D a nie jezdze tak malo, poza tym w porownaniu jak kumpel mial 1.6 w coupe, to moze do 2l wiecej moja spali. Teraz z kolei w jego 2.5 170koni w zimie poszlo z 16l na sto:D
Opublikowano

Mi teraz przy w miare spokojnej jeździe 13litrów na sto w mieście wyszło a mam m50b25 nv .

Ale ostatnio jak dosyć ostro jej wstawiałem to i 19 wyszło. :D

W trasie najmniej 8,5litra spaliła.

X2 M35i
Opublikowano
Przy silniku 2.0 bez vanosa jeśli masz wtyczkę do przepływomierza powietrza na 6 pinów to zaczynają się schody jeśli właśnie ci się on zepsuje. Pozostaje używką bo nowe są po ok 2000. Niestety brak zamienników.