Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam delikatny promblem z wężykiem od smarowania turbiny w M47N , ponieważ już dłuższy czas się z niego ślimaczy olej są to znikome ślady lecz na sprężarce od klimy jest plama , czy przerabiał już ktoś ten temat jeżeli tak to jak nałatwiej się do niego dostać i gdzie najlepiej zaopatrzyć się w ten przewód?
Opublikowano
problem nie leży w weżu lecz w turbinie,olej kapie z tej dużej rury tam gdzie zasysa powietrze,jest to olej troche z odmy i cześc z turbiny,nic z tym nie zrobisz
Opublikowano
problem nie leży w weżu
Mam delikatny promblem z wężykiem od smarowania turbiny w M47N , ponieważ już dłuższy czas się z niego ślimaczy olej
Opublikowano
problem nie leży w weżu lecz w turbinie,olej kapie z tej dużej rury tam gdzie zasysa powietrze,jest to olej troche z odmy i cześc z turbiny,nic z tym nie zrobisz

Jest kilka miejsc wydobywania sie oleju w okolicy turbo.

1.Przewod zasilajacy w olej czyli smarujacy wraz z podkladkami miedzianymi 4szt.

2.Przewod powrotny dwu czesciowy. Rurka stalowa z uszczelka stalowa oraz gumowa rurka na opaski.

3.Przewod doprowadzenia powietrza gdzie podpieta jest odma.

4.Przewod powietrza doladowanego z turbiny do chlodnicy.

5.Turbo moze przepuszczac na stalowej uszczelce pomiedzy strona zimna a goraca.

o ile 1 i 2 jest do zrobienia tanim kosztem wymieniajac uszczelnienia, to reszta juz wymaga wiekszej kasy a efekt moze nie ustapic.

Opublikowano
no dobra a jak najlepiej się do tego dostać od góry ściągając filtr itd czy od dołu? ,zerkając na to wydawało by mi się ,że najwięcej miejsca miałbym po usunięciu łapy od poduszki ,czy mi się tylko wydawało ? :)