Skocz do zawartości

Olej w płynie chłodniczym!!!(uszczelka ok)!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam wielki problem niedawno jeszcze byłem szczęsliwym posiadaczem BMW e 30 325e (eta) Do dzisiaj Bo wlasnie dzisiaj pojawił się olej w płynie chłodniczym. Samochod zachowuje sie normalnie nawet nie wiedział bym o tej wadzie ale zauwazylem ze wybija mi płyn ze zbiorniczka. Oleju z nie było dużo poprostu pływał na płynie. Za to w oleju nie występują nawet śladowe ilości płynu. Wyczytałem na forum że to może być uszczelka ale po zdjęciu głowicy uszczelka okazala sie być OK czyli niema żadnych oznak przepalenia (jak nowa) gołym okiem tez nie stwierdziłem żadnych pęknięć na głowicy. Jedyne co mnie zastanawia to to że pare dni wczesniej zaczołem słyczeć cykające zawory(podobno to normalne) . Zauważyłem też że rozrząt przeskoczył o jeden ząbek na pasku. Wie ktoś co to moze być?? mam tylko nadzieje ze głowica nie jest pęknięta.
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
Opublikowano

Jezeli jestes pewny ze uszczelka jest OK to zostaja takie mozliwosci:

- krzywa glowica

- peknieta glowica

- pekniety blok

- zle skontrolowales uszczelke.

Mam nadzieje ze beda to punkty 1 lub 4 bo to mozna tanim kosztem naprawic.

Opublikowano
sprawdziles szczelnosc glowicy ? W ogole rozebrales silnik ? Musisz mcos nie tak. A w iec wodzie jest napewno olej ? Jak zachowuje sie silnik? Jak samochod jezdzi?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Szczelności jeszcze nie sprawdzałem bede musiał to zrobić. Silnik jest rozebrany. W wodzie był olej a silnik zachowywał sie normalnie tylko zawory cykały. tymczasem samochod jezdził normalnie bez zmian. Praktycznie idealnie.
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
Opublikowano
duzo tego oleju ubylo?, zwykle jak olej wpada do wody to oznacza ze pekla glowica. Wspolczuje Ci jesli tak.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
w 95% jak wywala plyn ze zbiorniczka to jest to oznaka uszczelki ale jak mowisz ze jest ok to sprawdz szczelnosc glowicy bo moze byc peknieta mialem to samo u siebie ale w citroenia bx

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN