Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

czesc,

na temat Automeritum wypowiem się jak odbiorę auto. Zobaczymy na ile panom z Krakowa zależy na pozytywnej opinii krążącej po internecie, dałem się trochę naciągnąć na cenę ale mam nadzieję, że dojdziemy ostateczenie do porozumienia. Powiem szczerze, że o firmie dowiedziałem się właśnie z tego forum. Na razie czekam na tel, przypomne, że auto jedzie do mnie z Holandii.

Edytowane przez ray1243

Pozdrawiam,

Tomek

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a czym dzielą? ^^

edt. pytanie z innej beczki, ale beczki zaraz obok - do ASO ( sprawdzenie auta przez zakupem ) trzeba robić jakąś rezerwację telefoniczną, czy podjeżdża się i biorą na szczał?

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
jasna sprawa, ale mam jeszcze lepszy pomysł! Spot w Krakowie podczas kupna mojego auta :mrgreen:

:D tak daleko :roll:

Opublikowano
tak daleko

Daleko? Beemką? :duh: Daleko to jest na Malediwy :mrgreen: :wink: :mrgreen:

:duh: W przenośni ,

tak dla jaj :wink:

Opublikowano
Jeśli chodzi o sprawdzone auta używane, to myślę, że spokojnie można zawierzyć sprowadzenie samochodu przez Automeritum. Mój teść niedawno sprowadził BMW 320d Kombi 2.0 w bardzo dobrym stanie.

jeśli chodzi o automeritum i wypowiedz kolegi ... nie chce nikogo obrażać i mam nadzieje ze opinia jest prawdziwa ... ale JEDEN post na forum i odrazu z poleceniem i podlinkowaniem ... wygląda to na trolling spamolubny :)

zalecam ostrożność co do sugerowania się tą wypowiedzią ... a może jestem zbyt podejżliwy.

http://www.azeroplus.pl

Jakby Bóg preferował przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach...

http://images38.fotosik.pl/1891/729270affbdc14bem.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/52708/icon1.png

"Inwestycje WIELKIEGO formatu"

Sprzedam moje E91 320d ... info pod telefonem 662 079 26pięć

http://otomoto.pl/bmw-320-200-zdjec-perelka-C33615250.html

Opublikowano
hyży konkretnie, fakt, jest podejrzany z tym jednym postem :nienie: ale z drugiej strony Automeritum ma bardzo fajne opinie, więcej, nie czytałem jeszcze negatywnej :duh: Na razie mogę wypowiedzieć się tylko na temat obsługi klienta w oddziale Krakowskim, a ta jest na najwyższym poziomie, zdecydowanie. Reszta okaże się za tydzień przy odbiorze :twisted:

Pozdrawiam,

Tomek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hi,

za ok. tydzień jadę oglądać sprowadzone auto i przed ewentualnym zakupem będę chciał udać się do ASO. Moje pytanie - słyszeliście kiedyś o przypadku żeby ASO źle oceniło stan auta? - wiecie o co mi chodzi, koneksje, układy itd. Coś takiego jest możliwe czy absolutnie nie ma takiej opcji?

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano (edytowane)
Jest to możliwe :norty: ,spotkałem się z takim incydentem w ASO Cze-wa ,ale nie będę mówił jak i co ,bo to był przypadek przez komis :duh: tam są takie wałki że historia.. Edytowane przez skrab
Opublikowano
hi,

za ok. tydzień jadę oglądać sprowadzone auto i przed ewentualnym zakupem będę chciał udać się do ASO. Moje pytanie - słyszeliście kiedyś o przypadku żeby ASO źle oceniło stan auta? - wiecie o co mi chodzi, koneksje, układy itd. Coś takiego jest możliwe czy absolutnie nie ma takiej opcji?

Pojechaliśmy ze szwagrem po mercedesa. Facet który sprzedawał zrobił sam przegląd przed-sprzedażowy w ASO. Miał dokumenty, kilka drobnych rzeczy do wymiany, reszta ok. Jak przyjechaliśmy i daliśmy do sprawdzenia w tym samym ASO, okazało się, że wokoło malowany, problemy z wałkami, kolektorem, turbiną, itd.

Oczywiście nie kupiliśmy, a koleś, który sprzedawał rozbił aferę w ASO, że tydzień temu mu sprawdzali i lakier był ori, miał na to papiery od nich :mad2: :mad2:

Nie wiem, jak to się skończyło.

Ale jak widzisz, zdarza się, ale chyba bardziej przez indolencję pracowników ASO, niż układy.

Opublikowano
nie załamuj mnie... To mam jechać do kilku ASO, a może po prostu do tego dalszego :twisted: Oni to chyba jakoś na piśmie dają, potwierdzenie całego przeglądu, przebiegu? Auto ma ostatni przegląd przy 144 tys, teraz ma niby 150 tys - tak naprawdę, to co się działo po 144 tys, czyli ostatniej wizycie w ASO, nikt nie jest w stanie stwierdzić? Może troszkę histeryzuje ale wszędzie tylko slychać o oszustach i przekrętach :(

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Sprawdź auto porządnie. Najlepiej coś wiecej niż przegląd w ASO. Weź człowieka ktory sie zna na blacharce i elektronice. Żeby choć sprawdzic czy nie ma licznika skreconego

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Może jest tu ktoś z okolic Krakowa, chętny do pomocy przy oględzinach? :? Śmiechu warte, żeby wizyta w ASO nie wystarczała :(

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

A co ASO może ? Przecież nie bedą robić ekspertyz odnośnie tego czy licznik był kręcony. Oni sprawdza co najwyżej stan techniczny auta, ale nie bedą wnikać dobrze zrobione przekręty bo sie tym nie zajmja.

Jeśli wiesz co chcesz uzyskać i samemu dojść do pewnych rzeczy to pewnie udziela Ci informacji o czasie pracy modułów czy o dacie wyprodukowania poszczególnych części, ale to nie mieści sie w zakresie przeglądu sam musisz sie o to postarać.

A tak BTW to jaka cena ostatecznie wyszła i ile zapłacisz za ubezpieczenie ?

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Może jest tu ktoś z okolic Krakowa, chętny do pomocy przy oględzinach? :? Śmiechu warte, żeby wizyta w ASO nie wystarczała :(

Posiadam miernik lakieru, jakąś tam wiedzę, plus inpe,disa do sprawdzenia. Napisz na PW, doradzę Ci. Jestem z Krakowa.

Opublikowano

Przede wszystkim książka serwisowa musi się zgadzać z baza danych w BMW. W VIN-ie jak na razie 1 rzecz mi nie pasuje - nie ma znaczka z tyłu na klapie - dokładnie się temu przyjrzę. Ciężko będzie wszystko dokładnie w 100% potwierdzić... Pocieszam się tym, że Automeritum ma naprawdę dobre opinie i jeszcze nie czytałem żeby kogoś oszukali.

btw. dostanę na piśmie gwarancję przebiegu auta i bezwypadkowości

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

cześć,

wczoraj byłem oglądać auto w Krakowie. Na wstępie chciałem podziękować Marcinowi (qwertykk) za jego bezinteresowną pomoc, stracenie całego dnia dla mojej sprawy :mad2: i przejażdżkę jego, ponad 200 konnym e91 - na pewno szybko tego nie zapomnę :shock: :shock: (Ferrari które nas "połknęło również :mrgreen: )

Co do samego auta, tak jak się domyślałem auto jest utrzymane w super stanie - dosłownie , wnętrze auta perfekt. Bałem się oczywiście od samego początku sławnego rozrządu i tutaj już nie jestem w 100 % przekonany, że jest OK. Z autem na lawecie pojechaliśmy do PiM serwis - tak jak mówił qwertykk, warsztat wygląda niepozornie, ale goście znają się na swojej robocie.

Auto ogólnie OK poza 2 problemami :(, nie dało się nawiązać komunikacji z komputerem - panowie próbowali 2 razy, nawet Marcin podjechał po swój sprzęt ale również klapa, także wielu ważnych rzeczy się nie dowiedziałem. Po drugie, i to mnie uprzedziło do samochodu najbardziej, są średnio dopuszczalne "przedmuchy" silnika zdaniem mechaników - tłumaczyli mi mniej więcej co to oznacza, ale zielony jestem w te klocki więc powiedzieli mi inaczej - auto może zrobić jeszcze 200 tys a może się wysypać za 10 km, nie byli w stanie powiedzieć nic więcej. Co do samej pracy silnika, sam Marcin powiedział przed otwarciem maski, że pracuje naprawdę ładnie (jego ojciec ma taki silnik w 5tce). Po otwarciu maski ja osobiście słyszałem jakiś "inny" dźwięk w tle, lecz panowie mechanicy powiedzieli, że oni łańcucha nie słyszą, więc zakładam, że po prostu ten silnik tak pracuje, hm... Oczywiście nie kupiłem auta póki nie będzie możliwa pełna diagnoza komputerowa - Automeritum bierze na siebie koszty sprawdzenia i ewentualnej wymiany czegoś co nie pozwalało na nią.

W ASO Krakow, nie chcieli nam nic powiedzieć na temat przebiegu i książki serwisowej jako, że auto nie jest zarejestrowane w PL, nawet gdy chcieliśmy zapłacić. Dowiedziałem się, że trzeba się umówić na diagnozę komputerową (310zł) i wtedy jest dopiero opcja potwierdzenia przebiegu i książki serwisowej.

Jako, że auto bez tablic, to przejechałem się dosłownie kawałek i wiem tyle co przed jazdą. Tak jak wspomniałem, silnik pracuje ładnie cicho, samochód jeździ po prostu normalnie, środek w idealnym stanie. Podsumowując - wszystko OK poza brakiem komunikacji i tymi nieszczęsnymi przedmuchami.

Tak to mniej więcej wygląda, bolą mnie te całe przedmuchy dziwne i tutaj moja prośba, mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat, na ile to jest groźna sprawa? bo absolutnie się nie napalam na to auto.

kilka faktów:

auto z Holandii

przebieg 150 tys

końcówka 2008

silnik oczywiście n47 177

p.s. kiedy przyjechałem do PiM serwis panowie się mnie pytają jakie auto i silnik, ja mówię skrzywioną miną, że n47 - oni na to, że super! ja się pytam dlaczego, oni na to z uśmiechem na twarzy " dla nas najlepsze silniki! naprawiamy je non stop!" :shock: :shock: :shock:

Dziękuję,

Pozdrawiam,

Tomek