Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak Ray kupiłeś :?: coś ..

na tamta sztuke przeznaczyłem 64 tys ( bo troszke byla poobijana, a moj budzet to 66 ), zabrakło ok 2 tys w licytacji - takie dostałem info. W sumie sie nie dziwie, auto mialo przebieg 100 tys, super wyposazone, salon je sprzedawal itd. Szkoda..

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Jak Ray kupiłeś :?: coś ..

na tamta sztuke przeznaczyłem 64 tys ( bo troszke byla poobijana, a moj budzet to 66 ), zabrakło ok 2 tys w licytacji - takie dostałem info. W sumie sie nie dziwie, auto mialo przebieg 100 tys, super wyposazone, salon je sprzedawal itd. Szkoda..

Właśnie dlatego się pytam, bo oprócz tego że trochę w kilku miejscach podrapana to i tak była fajna sztuka 100tyś przelotu i wypas też niczego sobie, no ale cóż :( szukaj dalej

Opublikowano
ten link wyżej co podałem z AM - takiego auta szukam właśnie, tylko silnik 177 KM. Ale nie ma opcji żeby tamta sztuka konkretnie miała przebieg ok 150tys., chyba, że oni te auta z kosmosu biorą. Z resztą ani VINU ani przebiegu nie podali. Auto musi mieć nalatane i to ładnie, a jeśli nie przebieg to musiał być dzwon, cokolwiek

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Musisz pojezdzic pogladac!

w tym wypadku wystarczy poprosić o VIN :8) Ale co do oglądania, to wybieram się przez weekend rzucić okiem na te auta. Mam zamiar odwiedzić automeritum w Krakowie, zobaczymy co oni tam knują :nienie:

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
No rozumiem ale vin nie odzwierciedli Ci auta na zywo,i jak to auto wyglada!Zycze powodzenia :cool2:

Chodziło mi o to auto wyżej, że wystarczy mi VIN żeby wiedzieć co z wozem było robione. Mam pewne wytyczne co do auta i ich nie zmienię. Co do zobaczenia auta na żywo to się zgadzam w zupełności. Ja akurat na 99 % będę kupował auto zza granicy, więc rozumiesz jak to wygląda z możliwością zobaczenia przed zakupem - na zdjęciu ;p ale za to pewne źródło. Jak to mówią, coś za coś ^_^

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Ja też miałem z nimi kontakt. Tak jak kolega wyżej nawet wpłaciłem zaliczkę, ale nie udało się wylicytować auta po ustalonej cenie.

co to za strona ? bo albo jestem ślepy i nie widze linku albo gadacie o jakiejś stronie o której pojęcia nie macie?!

Kolego czytaj uwaznie! Nie pisze o zadnej tajemmiczej stronie, tylko o wspolpracy z firma Automeritum, o ktorej wspominal kolega amsat i dwoch kolegow przed nim. Nie mieszaj pojec. :duh:

Opublikowano

cześć,

słuchajcie, mam ofertę zakupu samochodu z Automeritum - 320d, samochód z Holandii, odbędzie się licytacja. Dostałem umowę na maila i mam zagwarantowany przebieg na piśmie (150 tys) stan auta itd. Kolega mi pisze jednak, że kupowanie aut z Holandii to ryzyko, gdyż nie da się sprawdzić ich pod względem przebiegu - baza jest tylko z Niemiec i Austrii dlatego Holendrzy często maja kręcone liczniki. W Automeritum zapewniają mnie jednak, że ich źródła są pewne i takie przekręty nie wchodzą w grę. Co o tym myślicie, ma ktoś doświadczenie w tej kwestii? Auto ma pełną dokumentację i faktycznie może się jej nie dać potwierdzić??

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Holandia - tam jest morski klimat. Morze Północne słone morze. Weź to pod uwagę. Kiedyś auta stamtąd było 10-15% tańsze, właśnie ze wzgędu na ewentualne szkody wywołane przez ten morski klimat.

Który rocznik ? 2008 czy młodszy ? No i ten nieszczęsny ( wg mnie) diesel w aucie. Czuły na wszystko. Stan DPF-a ? Bo to auto po lifcie czyli DPF jest.

P.S. o firmie Automeritum dowiedziałem się z tego wątku. Wszedłem na stronę. Sprzedajemy auta nie starsze niż 5 letnie. Poniżej Oferty przykładowe : BMW 2006, VW 2007. To można im wierzyć czy nie ? Pewnie można, ale jak takie gafy strzelają to trochę strach.

Opublikowano
data prod 22.10.2008 320d LCI, przebieg 150 tys. Nie spotkałem się jeszcze z negatywną opinią nt. Automeritum, na tym forum również czytałem same pozytywy. Mógłbyś rozwinąć swoją myśl odnośnie morskiego klimatu i jego wpływie na auto? bo wydaje mi się to mocno kontrowersyjne. O DPFie to wiem tyle, że jest. Auto ostatni przegląd miało przy 145 tys.

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Dziś auta są lepiej zabezpieczone. Kiedyś już 5 letni "holender" uchodził za skorodowany, a w każdym razie za auto w gorszym stanie pod tym względem niz auto z Niemiec południowych czy centralnych. Dlatego tak ustalano ceny. Ale tak było 15-20 lat temu, gdy mnie to interesowało.

Przebieg 15000 tys czyli ponad 3000 miesięcznie jest możliwy. Ktoś kupuje diesela żeby nim dużo jeździć. Bardzo dużo. 750 km na tydzień to nie jest jakieś mistrzostwo świata i można co najwyżej podejrzewać odkręcenie licznika, ale z równym ( lub większym) prawdopodonieństwem można uznać, że to prawdziwy przebieg.

Uwaga o Automeritum była czysto teoretyczna na podstwie lektury strony głównej tej firmy. Może nie zdjęli zdjęć i tak wyszło ?

Opublikowano
Dziś auta są lepiej zabezpieczone. Kiedyś już 5 letni "holender" uchodził za skorodowany, a w każdym razie za auto w gorszym stanie pod tym względem niz auto z Niemiec południowych czy centralnych. Dlatego tak ustalano ceny. Ale tak było 15-20 lat temu, gdy mnie to interesowało.

Przebieg 15000 tys czyli ponad 3000 miesięcznie jest możliwy. Ktoś kupuje diesela żeby nim dużo jeździć. Bardzo dużo. 750 km na tydzień to nie jest jakieś mistrzostwo świata i można co najwyżej podejrzewać odkręcenie licznika, ale z równym ( lub większym) prawdopodonieństwem można uznać, że to prawdziwy przebieg.

Uwaga o Automeritum była czysto teoretyczna na podstwie lektury strony głównej tej firmy. Może nie zdjęli zdjęć i tak wyszło ?

Ja nie mam zamiaru nic uznawać, tylko będę życzył sobie twardych dowodów. Auto było serwisowane czyli jego historia musi być w ASO i musi się to zgadzać ze wpisami w książce serwisowej. Moje pytanie było, jak można "to" oszukać? Bo taką dostałem informację a nie widzę za bardzo takiej możliwości. Chodzi mi konkretnie o stwierdzenie "aut z Holandii nie da sie sprawdzić pod wzgledem przebiegu - baza jest tylko z Niemiec i Austrii dlatego Holendry czesto maja krecone liczniki" ile w tym jest prawdy ? Dostałem wiadomość od Automeritum, że bazę holenderską normalnie się da sprawdzić a chyba nawet to ta sama co niemiecka.

edt. Jest możliwe, że auto nie ma oznaczenia modelu z tyłu, a "w" kodzie VIN nie jest wspomniane, że jest rezygnacja z oznaczenia modelu? Bo jeżeli napis 320d miałby być to zdaje się, że powinien znajdować się z tylu po prawej stronie a go tam nie widzę :duh:

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Jest możliwe, że auto nie ma oznaczenia modelu z tyłu, a "w" kodzie VIN nie jest wspomniane, że jest rezygnacja z oznaczenia modelu? Bo jeżeli napis 320d miałby być to zdaje się, że powinien znajdować się z tylu po prawej stronie a go tam nie widzę

Jest możliwe.

To jakiś problem usunąć emblemat? Wielu usuwa go z różnych powodów a wpisu w VIN jak nie było tak nie ma.

Pozdrawiam
Opublikowano
Jest możliwe, że auto nie ma oznaczenia modelu z tyłu, a "w" kodzie VIN nie jest wspomniane, że jest rezygnacja z oznaczenia modelu? Bo jeżeli napis 320d miałby być to zdaje się, że powinien znajdować się z tylu po prawej stronie a go tam nie widzę

Jest możliwe.

To jakiś problem usunąć emblemat? Wielu usuwa go z różnych powodów a wpisu w VIN jak nie było tak nie ma.

Zapomniałem dodać nie biorąc pod uwagę samodzielnego usunięcia oznaczenia :D Teraz już wiem, że taki przypadek nie jest możliwy, auto musi się całkowicie zgadzać z kodem VIN. Tak btw. mam potwierdzenie z ASO historii serwisowej samochodu, także Holandia daje rady również :cool2:

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Moze mi ktos powiedziec czy w tej sytuacji (patrz obroty silnika) ta kontrolka ( chyba zawor?) powinna sie swiecic? Po zapaleniu ona gasnie?

http://www.sendspace.pl/file/81e5a8c2d3d8b2a65442c47/dferere Auto nie jest moje, stoi w Holandii.

To nie jest normalny objaw.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
hm dostałem info, że to może być normalne ? " po chwili gaśnie jak zapali się silnik a jak tylko przy samym włączeniu zapłonu to sie chyba pali "

Pozdrawiam,

Tomek