Skocz do zawartości

Zapala sie kontrolka trakcji, hamulca recznego i swiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam maly problem, podczas jazdy zapalily mi sie kontrolki: Od trakcji hamulca recznego na zolto a na koncu od swiec zarowych, samochod nie reagowal na gaz i po chwili po prostu zgasl, po wyjeciu kuczyka ze stacyjki i odpaleniu bylo juz normalnie, na poczatku trochr tylko przebieral ale po chwili bylo ok i mozna bylo kontynuowac jazde. ma ktos jakis pomysl co to moze byc? jutro jade pod kompa ale ciekawosc mnie dopada :P
Opublikowano
Oczywiście. Uszkodzone łożysko powoduje często hamowanie/zwalnianie koła. Czujnik prędkości tego koła rejestruje usterkę w odniesieniu do pozostałych kół i przedstawia to w taki sposób: disco na wskaźnikach. Można sprawdzić status pomiaru każdego koła za pomocą INPA.
Opublikowano
Byłem sie podpiac elektryk nie mial czasu wykonac pelnej diagnostyki ale bylo bardzo duzo bledow swiec zarowych, wspominal tez cos ze cos jest z ladowaniem bo przy przekreceniu zaplonu kontrolka od akumulatora po chwili gasnie i zostaje tylko od oleju a powinny byc rzekomo obydwie, bledy pokasowal teraz niby jest ok ale ciekawe na jak dlugo...