Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj wieczorem postanowiłem wyregulować sobie spryskiwacze do szyby. Jak zwykle użyłem do tego szpilki tyle, że tym razem nie miałem szczęścia i przy drugim spryskiwaczu szpilka złamała się i utkwiła wewnątrz dyszy :duh: Podejrzewam że nie ma już możliwości wyjęcia jej - chyba że ktoś już coś podobnego przerabiał. Jak wyjąć ten spryskiwacz - konieczne jest odkręcenie takiej "maty" z maski?

Pozdrawiam

Opublikowano
witam!wczoraj to przerabialem poniewaz z lewego spryskiwacza zsunal mi sie wezyk.koniecznie musisz odkrecic mate z maski ale wystarczy tylko kilka tych plastikowych wkretow sciagnac zeby odchylic wystaczajaco
Opublikowano
Sprobuj wyjac ulamany kawalek szpilki z dyszy silnym magnesem, ewentualnie zatkaj pozostale dysze tak aby plyn tylko przez zatkana dysze wyplywal.

sprawę z magnesem już próbowałem - mam takie silne magnesy ale nic to nie dało. Natomiast jak mam zatkać pozostałe dysze, aby nie zatkać ich już na amen

Opublikowano
Sprobuj wyjac ulamany kawalek szpilki z dyszy silnym magnesem, ewentualnie zatkaj pozostale dysze tak aby plyn tylko przez zatkana dysze wyplywal.

sprawę z magnesem już próbowałem - mam takie silne magnesy ale nic to nie dało. Natomiast jak mam zatkać pozostałe dysze, aby nie zatkać ich już na amen

Zdejmij wezyki od spodu i zatkaj wezyki ( jezeli grasz w golfa to podstawka pod pileczke golfowa :mrgreen: ) .

Albo jeszcze lepiej glowny wezyk dochodzacy ze zbiorniczka podepnij bezposrednio do feralnej dyszy.

Opublikowano

pompka spryskiwaczy nie daje duzego cisnienia lepiej zamias spryskiwaczy podepnij wezyk z wiekszym cisnieniem powietrza!np takim jak maja wulkanizatorzy!

pozdraweiam

Opublikowano

... ale miałeś pecha , chyba nie były to podgrzewane ? bo jak tak to : http://www.allegro.pl/item86694400_podgrzewane_spryskiwacze_szyb_bmw_3e36_inne_czesci.html

a nie dawno widziałem na allegro org. zwykłe do Twojego modelu po 15 zł - szt.

a jeśli chodzi o reanimację Twojego to złamaną szpilkę wciśnij inną do wewnątrz , może wypadnie od strony wężyka albo wtedy magnesem pokombinuj , płyn jej nie wyciśnie - może kompresor da radę ale musisz i tak zdemontować ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Kup nowe czlowiek. Nie wydasz wiecej niz 50 zl, a bedziesz mial spokoj na dlugo. Te stare juz po prostu w srodku nie sa gladkie i syf sie blokuje.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Dzięki za pomysły na reanimację. Myślę, że wykorzystam wasze pomysły a zwłaszcza: misiek_525i oraz ziut. A co do nowych spryskiwaczy jak radzi Mlodzik18 to wątpię aby BMW Breczko Białysto cenił sobie spryskiwacz na 50 zł skoro za żarówkę 1,2v chce 20zł :duh:

Tak czy inaczej dzięki bardzo za wszystkie pomysły i chęci podpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano
pompka spryskiwaczy nie daje duzego cisnienia lepiej zamias spryskiwaczy podepnij wezyk z wiekszym cisnieniem powietrza!np takim jak maja wulkanizatorzy

popieram :clap:

miałem pozatykane zdjołem wężyk przy zbiorniczku na stacji paliw i podłożyłem przewód do pompowania opon i taki syf zaczeło wywalać ze spryskiwaczy :duh: ale przepchało całkowicie!!!

I nie trzeba nic rozkrecać!

Opublikowano
pompka spryskiwaczy nie daje duzego cisnienia lepiej zamias spryskiwaczy podepnij wezyk z wiekszym cisnieniem powietrza!np takim jak maja wulkanizatorzy

popieram :clap:

miałem pozatykane zdjołem wężyk przy zbiorniczku na stacji paliw i podłożyłem przewód do pompowania opon i taki syf zaczeło wywalać ze spryskiwaczy :duh: ale przepchało całkowicie!!!

I nie trzeba nic rozkrecać!

boję się żeby węże nie pękły ale to też niezły patent :P

Opublikowano
Jesli masz niepodgrzewane spryskiwacze to szkoda zabawy bo nowy w serwisie kosztuje 11 zl . Jesli podgrzewane to niezle rezultaty przynosi czyszczenie spryskiwacza w myjce ultradzwiekowej-u mnie po myciu dzialaja jak nowe.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
a nie dawno widziałem na allegro org. zwykłe do Twojego modelu po 15 zł - szt.

Zwykłe (niepodgrzewane) spryskiwacze do E36 to w ASO koszt 10 PLN. Tak więc zanim kupicie coś na allegro to sprawdźcie ceny w ASO :wink:

Kup nowe czlowiek. Nie wydasz wiecej niz 50 zl, a bedziesz mial spokoj na dlugo.
Nowe podgrzewane w ASO kosztują 110 PLN. Nie sądzę żeby ktoś robił zamienniki. :roll:

A czy pochodzą długo? Tak - pod warunkiem że nie będziesz lał wody z kranu. Niestety używając kranówki po kilku (4-5) miesiącach zakamieniają się i działają fatalnie...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i