Skocz do zawartości

E36 318is Coupe 97r., Wrocław WBABE71080ES40088

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o opinię.

http://moto.allegro.pl/bmw-e36-1-8is-coupe-doinwestowana-godna-uwagi-i2999203173.html

Vehicle information

VIN long WBABE71080ES40088

Type code BE71

Type 318IS (EUR)

Dev. series E36 (2)

Line 3

Body type COUPE

Steering LL

Door count 2

Engine M44

Cubical capacity 1.90

Power 103

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour SCHWARZ 2 (668)

Upholstery STOFF KLEE/ANTHRAZIT (D6AT)

Prod. date 1997-01-17

Options

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S240A LEDERLENKRAD Steering wheel, leather

S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Airbag for front passenger

S277A LM RAD/DOPPELSPEICHENSTYLING BMW LA wheel/double spoke

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Deleted, model lettering

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Lift-up-and-slide-back sunroof, electric

S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit

S441A RAUCHERPAKET Smoker package

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Headrests mechanically adjustable, rear

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Headlight vertical aim control

S534A KLIMAAUTOMATIK Automatic air conditioning

S668A RADIO BMW REVERSE RDS Radio BMW Reverse RDS

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG National version Germany/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Dealer List Europe

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR On-board literature, German

Additional Information for Vehicle code BE71

Production FROM : 1996/01/01 TO : 1997/08/31

Engine M44

Engine Oil 5.00 Liter

Transmission Manual

Transmission Model S5D 250G

Transmission Oil 1.10 Liter

Rear Axle Oil 1.10 Liter

Coolant(w/o Air Conditioner) 6.50 Liter

Coolant(with Air Conditioner) 6.50 Liter

Brake fluid 1.00 Liter

Sprzedam VW Corrado G60.

Kupię do E36: fotel kierowcy alcantara podgrzewany , Listwy progów wewnętrznych Mpakiet do Tour/Sedan,

Lusterka M, klapa tył cosmosschwarz

Sprzedam części od BMW E46 320d Touring.

Mój Turas

http://serwer1385585.home.pl/stefun/data/documents/bmw=20generacja.jpg

Jak na wesołym miasteczku !

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

To jest z tego typu aut w ,które trzeba dużo władować ,a i tak nie będzie wyglądało tak jak powinno!!!

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

Taaaa, doprowadził auto do stanu praktycznie idealnego...

Ale Klimatyzacja dwustrefowa (uszkodzona- daje wszystkie elementy do naprawy tj. Kompresor, chłodnice, przewody)...

Ech Ci ludzie.

http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/99/20/31/2999203173_7

obczajcie stan tapicery (boczek pod szybą) :shock: ..maaax! "pedant" od siedmiu boleści :duh:

Polska to w dużym procencie Rosja :)

ale zwłoki :) i bulić za to jeszcze 8 kafli

chłopak nie wiem w jakich ty kobietach gustujesz ....ale naprawdę te czystsze będą się bały dotykać tej tapicery

Ta tapicerka jest do wymiany. Zresztą na żywo wygląda jeszcze gorzej. Właściciel ma oryginalny welur który jest jak nówka.

Poza tym moja kobieta widziała i szczerze nie przeraziło ją to zwłaszcza że jest druga zdrowa.

Mi zależy na tym żeby samochód był mechanicznie sprawny i z zewnątrz. W środku każdy pedant sobie wszystko poprawi.

Sprzedam VW Corrado G60.

Kupię do E36: fotel kierowcy alcantara podgrzewany , Listwy progów wewnętrznych Mpakiet do Tour/Sedan,

Mój Turas

:) widzę że jesteś zdeterminowany

ochłoń i spójrz na to z innej perspektywy i pójdź krótką drogą dedukcji ..widać z daleka że ten rydwan należy do lumpa ...i co wierzysz że taki 'owner' z takim pietyzmem dbał o mechanikę? :roll:

Tapicera - wieś.

Radio - zielona wieś

Lampy przednie - wieś (dedykowane żeby zwieśniaczyć sedana, *nie spasowane przy kierunkach)

Kable jakieś - to też synonim wsi

Chodniczki chyba z Poloneza

..no i generalnie wziąłby leń śmierdzący mokrą szmatę i powycierałby bo to auto ocieka błotem w środku

nie wiem jak się teraz mają ceny E36 ...ale w wakacje za 7.900 to ja swoją babcię leeeedwo sprzedałem w stanie naprawdę zadbanym.

ale spoko rób co chcesz ....jest demokracja! :wink:

Nest słusznie stwierdził, że stan mechaniczny i blacharski może być taki jak wnętrze. Ponieważ więcej nic już dobrego o tym aucie nie usłyszysz, to pozostaje tylko jechać i dokładnie sprawdzić na żywo. Mówią, że cuda się zdarzają, ale chyba nie w tym przypadku.

:) widzę że jesteś zdeterminowany

ochłoń i spójrz na to z innej perspektywy i pójdź krótką drogą dedukcji ..widać z daleka że ten rydwan należy do lumpa ...i co wierzysz że taki 'owner' z takim pietyzmem dbał o mechanikę? :roll:

Tapicera - wieś.

Radio - zielona wieś

Lampy przednie - wieś (dedykowane żeby zwieśniaczyć sedana, *nie spasowane przy kierunkach)

Kable jakieś - to też synonim wsi

Chodniczki chyba z Poloneza

..no i generalnie wziąłby leń śmierdzący mokrą szmatę i powycierałby bo to auto ocieka błotem w środku

nie wiem jak się teraz mają ceny E36 ...ale w wakacje za 7.900 to ja swoją babcię leeeedwo sprzedałem w stanie naprawdę zadbanym.

ale spoko rób co chcesz ....jest demokracja! :wink:

Zacznijmy od kwesti że w tej cenie na allegro go nie wezmę tylko będę próbował zniżyć o kafla, poza tym prócz tego do tego samochodu jest trochę części.

2x komplety alufelg(zima, lato) opony z dobrym bieznikiem, zderzak tył, druga tapicerka jak nówka, oryginalne światła tył, oryginalne xenony przód(naprawa ok 400).

Druga sprawa ja się nie znam na tyle żeby ocenić stan dobrze. Mam od tego osoby które przy kupnie obejrzą mechanikę i podepną samochód pod stacje diagnostyczną.

To jest jedna z opcji, samochód chcę kupić max do połowy marca bo nie mam czym jeździć.

To nie kwestia napalania tyle że mam sprecyzowane już preferencje do samochodu.

Ogranicza mnie zakres w jakim mogę szukać. Czyli maks Dolnyśląsk+ Kraków/Katowice.

Naprawdę fajne samochody są ale ja mieszkam przy granicy z Czechami.

A jechać z 400-700km w jedną stronę mi się nie widzi, żeby zobaczyć złom z ładnych zdjęć na allegro.

Oferta nie była dla mnie tak atrakcyjna puki nie zobaczyłem samochodu i tego co jest w zestawie z nim.

A co do tapicerki to jest naprawdę tragiczna i bardziej niż to opisujecie, ale welurowa jest funkiel nówka zapakowana leży i czeka. Druga sprawa lampy tył są spoko, przednie są lipna jak dla mnie także wymiana na te wcześniejsze (czyli inwestycja+400), akustyka w samochodzie zrobiona przez właściciela super(na nagłośnieniu się znam).

I jeszcze wyjaśnię jedną kwestię bo może się nie rozumiemy. Nest co ci wystający kabelek przeszkadza jak nawet nie wiesz od czego jest, pominę ten szczegół, druga sprawa oceniasz mechanikę po wyglądzie samochodu ? :) ciekawe podejście. Chodniczki są takie drogie że ten szczegół powinien decydować o wyborze.

Poza tym jak oglądałem samochód to był wyczyszczony więc sugestia z leniem śmierdzącym nie trafia. Więcej bebechów ma samochód z Oleśnicy niż ten.

To ma być samochód do jazdy dla mnie, a nie na wyrywanie lasek bo sugerując się twoimi wypowiedziami ty masz takie priorytety. Nie mniej mi za złe, ale określenia wieśniackie co linijkę są nie na miejscu, bo chyba też nie chcemy oczerniać właściciela.

Nie zrozum mnie źle ale po prostu każdy przykuwa uwagę do czegoś innego, ja mam sprecyzowane preferencje, nie mam zamiaru też polować przez 3 miesiące.

Szukam takiej opcji bez pseudo tuningów.

E36 318is(pb / pb+lpg) coupe, od 1995r., dwustrefowa klima, tapicerka welurowa, airbag x2, elektryczne szyby/lusterka, abs, centralny, immobilizer, kolor czarny/srebrny/grafit.

Nie chcę żadnych kombinacji przy dolocie itp. Najlepiej w takiej opcji surowy samochód, a nie pseudo tuning. Najlepiej niemiecki, żaden włoch.

Nest szukam coupe, z elektroniczną dwustrefową klimą. A twoja stara padaka takiej nie miała i była w kombi. Poza tym jeżeli byłaby 318is i 1995+ to bym brał, bo masz ładnie zadbane samochody, swój też chciałbym taki mieć albo do takiego stanu doprowadzić.

Demokracja to wolne wyznawanie opinii.

Sprzedam VW Corrado G60.

Mój Turas

Skoro oglądałeś to w jakim celu jest ci potrzebna dalsza dyskusja. Twój wybór. A co do ocen ze zdjęć, to sam o nią poprosiłeś, wkleiłeś link z aukcji, więc z czego było oceniać jak nie ze zdjęć. Teraz jak obejrzałeś auto, to oburzasz się, że ktoś ma subiektywne spojrzenie, ale od tego jest forum. Trzymaj fason kolego.

nie żeby bić pianę, ale wiesz, osobiście garażu się jeszcze nie dorobiłem, zima jest jaka jest, i też nie mam wersalu u siebie w środku (że o zewnątrz nie wspomnę), ani z podłogi bym tam też nic nie zjadał, ale akurat mechanicznie to pewnie do niczego by się nie można przyczepić; oczywiście rocznik zupełnie inny itd., ale generalnie nie oceniajmy auta po brudzie

przypomniał mi się mój sąsiad z kiedyś tam, pucował swojego zdobycznego Golfa chyba z 2 x w tygodniu, latał ze ścierą i gąbką pod blokiem, wiadra plaku szły - a pod jego autem zawsze była kałuża czegoś tam, olej pewnie + coś tam*, tłumik miał dziurę gdzieś pewnie za kolektorem zaraz... ale lśnił jak psu zębiska

* chyba że mu ten plak ściekał przez dziury w podwoziu :D

Skoro oglądałeś to w jakim celu jest ci potrzebna dalsza dyskusja. Twój wybór. A co do ocen ze zdjęć, to sam o nią poprosiłeś, wkleiłeś link z aukcji, więc z czego było oceniać jak nie ze zdjęć. Teraz jak obejrzałeś auto, to oburzasz się, że ktoś ma subiektywne spojrzenie, ale od tego jest forum. Trzymaj fason kolego.

Po to żeby wykluczyć ewentualne usterki których nie widać gołym okiem a widzi osoba która ma większe doświadczenie w tym temacie.

Najwięcej informacji o które mi chodziło przekazał mi SOPELEK7, na co zwracać uwagę. Ja obejrzałem i było wszystko ok, dwa szczegóły z zewnątrz, denne lampy przednie które trzeba wymienić na te co były wcześniej ale wiąże się z kosztem, tapicera do wymiany na welurową bo ta skórzana naprawdę wieśniacko już wygląda, plastik w środku od nawiewu klimatyzacji bo jest wyłamane w jednym miejscu - koszt 30 zł, lusterka do wymiany(podróba mki) czyli 2x 120zł lub w przypadku m-ek 2x 250zł, nie ma komputera tylko zegar analogowy pod klimą, szyberdach w porządku, felgi i opony ok, tyle światła mi odpowiadają komplet starych w zestawie i tak, nie ma kobinowanego dolotu jedynie zamontowany tłumik także nie fruczy, klocki i tarcze ok, zawieszenie twarde, kabli można się pozbyć jak się wyrzuci CB albo ewentualnie poświęci się trochę więcej czasu na pochowanie ich, karoseria - małe wgniecenie przy przednim prawym nadkolu, mała korozja na prawym tylnim nadkolu, progi zdrowe.

A w kwesti mechanicznych pod maską nie potrafię ocenić, nie mam na tyle wiedzy. Wiem że gość zmienia teraz olej z 40ki na 50kę i klime będzie sam montował w tym tygodniu, części widziałem więc była opcja stargowania się o jeszcze więcej w przypadku gdy nie naprawiałby tej usterki.

Puki co tyle.

Sprzedam VW Corrado G60.

Mój Turas

...co ci wystający kabelek przeszkadza jak nawet nie wiesz od czego jest...

:) nie chciałem pisać ale to chyba oczywiste .....kolejny klasyczny wiejski atrybut polaka :) ...CB Radio!

To ma być samochód do jazdy dla mnie, a nie na wyrywanie lasek bo sugerując się twoimi wypowiedziami ty masz takie priorytety.

No nie :) już jakby nie mogę ....ale mam żonę, którą kocham i szanuję ...no i nie chciałbym żeby się za mnie wstydziła

masz ładnie zadbane samochody, swój też chciałbym taki mieć albo do takiego stanu doprowadzić.

Obydwu aut nie musiałem do niczego doprowadzać.

Pierwszy kupiłem przez przypadek bo tak mnie oczarował stanem lakieru i wnętrza, ale E46 szukałem równe 7 miesięcy ....byłem nawet w tym kretyńskim Radomiu ...byłem ogólnie załamany rynkiem i tym jakie szroty się oferuje.

W końcu kupiłem i uwierz mi i dziwię, że udało mi się wyrwać auto w tak mało zużytym stanie ..za relatywnie nie duże pieniądze.

Dobra :wink: ..życzę ci cierpliwości :cool2: ...no i mam nadzieję że trafisz tu ze swoim rydwanem do naszej forumowej gawiedzi ..co byśmy zobaczyli jak wracasz do oryginalnych ksenonów :wink:

...co ci wystający kabelek przeszkadza jak nawet nie wiesz od czego jest...

:) nie chciałem pisać ale to chyba oczywiste .....kolejny klasyczny wiejski atrybut polaka :) ...CB Radio!

To ma być samochód do jazdy dla mnie, a nie na wyrywanie lasek bo sugerując się twoimi wypowiedziami ty masz takie priorytety.

No nie :) już jakby nie mogę ....ale mam żonę, którą kocham i szanuję ...no i nie chciałbym żeby się za mnie wstydziła

masz ładnie zadbane samochody, swój też chciałbym taki mieć albo do takiego stanu doprowadzić.

Obydwu aut nie musiałem do niczego doprowadzać.

Pierwszy kupiłem przez przypadek bo tak mnie oczarował stanem lakieru i wnętrza, ale E46 szukałem równe 7 miesięcy ....byłem nawet w tym kretyńskim Radomiu ...byłem ogólnie załamany rynkiem i tym jakie szroty się oferuje.

W końcu kupiłem i uwierz mi i dziwię, że udało mi się wyrwać auto w tak mało zużytym stanie ..za relatywnie nie duże pieniądze.

Dobra :wink: ..życzę ci cierpliwości :cool2: ...no i mam nadzieję że trafisz tu ze swoim rydwanem do naszej forumowej gawiedzi ..co byśmy zobaczyli jak wracasz do oryginalnych ksenonów :wink:

Wiesz to jest tylko opcja jak by było ciężko coś innego znaleźć. Cały czas liczę na jakiegoś Niemca, zima już za nami więc może coś się pokaże.

Ale nie chcę czekać 3 miesiące bo nie mam czym jeździć, a to pierwszy mój samochód będzie. Wiadomo że ciężko się oprzeć chęci zakupu, no ale wstrzymać się mogę do pewnego czasu. Tą ofertę biorę pod uwagę o ile da się coś stargować, bo za 8 nie wezmę. Co do ksenonów to trzeba zainwestować 400zł w tamte oryginalne i będzie super.

Teraz rozumiem twoje stanowisko jednak dla mnie to zbyt długo żeby czekać :). Później dorobię się takiej cierpliwości teraz max połowa marca, zacząłem szukać koniec grudnia. Nietrafnie dobrany termin, no ale cóż.

Puki co sprecyzowałem się do silnika bo wcześniej nie robiło mi różnicę czy 1.6 czy 1.8

Teraz wiem że chcę czarne coupe 1.8is z klimą dwustrefową, najbardziej oryginalne jak się da albo w opcji mpakiet.

A radio to nie problem przez kilka miesięcy mi nie będzie przeszkadzać mimo że lubię jak są wszystkie światła w jednym kolorze i mniej jaskrawe.

Nagłośnienie jest fajne. Nie mam takiej cierpliwości jak ty ale się staram :)

A jak coś zakupie to jeżeli będzie warte pokazania to pokaże :)

Sprzedam VW Corrado G60.

Mój Turas